FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - INSULELE FEROE 4-1

7 scurte » Despre fundașii de coșmar ai "naționalei", scandalul cu Mitriță și banii din Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 martie 2019 09:23

7 scurte - rezumatul rapid al celor mai interesante subiecte recente remarcate de Cătălin Țepelin - redactor șef GSP.

Cinci comentarii:

1. De unde furăm niște fundași decenți? Nu-i a bună dacă stai cu inima cât un purice și când te atacă Insulele Feroe. Avem nevoie de altă energie în apărare. Iar Săpunaru, Moți, Dragoș Grigore și Tamaș - favoriții lui Contra în ultimul an - au nevoie de un final de carieră liniștit, fără presiunea "naționalei". 

2. Când scoți din lot un fotbalist cu valoarea și cota lui Mitriță, fie și după o repriză atât de proastă ca în Suedia, sigur la mijloc nu e doar gândire tactică sau psihologie inversă. E o pedeapsă pentru un conflict, o reacție necontrolată, un gest nepotrivit care va ieși la suprafață mai devreme sau mai târziu.

3. O informație interesantă de la preparatorul fizic al "naționalei" U21: în ultimii 5 ani, intensitatea meciurilor din Champions League a crescut cu 30%, deși volumul de alergare a rămas la fel, 11-13 km pe partidă. În traducere liberă, ăia mari devin tot mai mari și mai energizați. Iar cei mici rămân la "5 contra 2" și whisky cu RedBull.

4. Istvan Kovacs a arbitrat impecabil Franța - Islanda, urmând modelul Hațegan - top afară, subțire acasă. Poate s-or simți incomodați de calitatea fotbalului intern. E ca atunci când joci o miuță cu unii atât de slabi încât te încurcă și te enervează în același timp, de îți vine să te duci direct la bere.

5. Managementul financiar în Liga 1 e minunat! CFR abia a scăpat de Julio Baptista, chemat de la pensie să își trateze reumatismul la Cluj pe un sac de bani. Iar Rusescu l-ar putea ușura pe Gigi Becali de o jumătate de milion de euro, consecință a unui contract cu clauze absurd-amuzante pe care clubul i l-a făcut cadou (detalii aici). 

Plus două recomandări:

1. Cum poți cumpăra bilete pentru Euro 2020? Ghid complet AICI

2. Groundhopping înseamnă să fii atât de pasionat de fotbal încât să străbați lumea în lung și-n lat ca să vezi cât mai multe meciuri din ligi inferioare, în decoruri ciudate sau spectaculoase. Iar reportaj înseamnă ce a făcut Răzvan Luțac în Gazeta de azi, publicând povestea celor 40 de străini veniți să facă turul celor mai pitorești stadioane din Ardeal și să vadă meciuri de județ, la Zărnești, Cisnădie sau Copșa Mică. Pe larg, AICI, în Premium GSP.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează