FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

EXCLUSIV Adrian Porumboiu îi dă dreptate lui Mircea Lucescu: „Oțelul a luat campionatul fiindcă arbitrii aveau temă de la FRF” + Ce acuze îi aduce lui Istvan Kovacs

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu (73 de ani) l-a criticat în termeni duri pe „centralul” Radu Petrescu (40 de ani), pentru că nu l-a eliminat pe Joyskim Dawa (27), stoperul de la FCSB, în minutul 24 al meciului cu Petrolul, scor 2-2.
Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu (73 de ani) l-a criticat în termeni duri pe „centralul” Radu Petrescu (40 de ani), pentru că nu l-a eliminat pe Joyskim Dawa (27), stoperul de la FCSB, în minutul 24 al meciului cu Petrolul, scor 2-2.

Articol de - Publicat vineri, 03 mai 2024 13:46 / Actualizat vineri, 03 mai 2024 18:19

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, Adrian Porumboiu, fost finanțator la FC Vaslui, s-a implicat în scandalul iscat de declarația lui Mircea Lucescu referitoare la campionatele câștigate de Unirea Urziceni (2009) și Oțelul (2011). Marele antrenor român a spus ieri că cele două ar fi luat titlurile folosindu-se de jocuri de culise.

  • FC Vaslui, echipa patronată de Adrian Porumboiu, a fost direct implicată în lupta pentru titlu în sezonul 2010-2011. A terminat pe locul 3, la 5 puncte de Oțelul.
  • Între cele două a fost Poli Timișoara, care a avut 4 puncte mai puțin decât campioana.

„Într-o țară în care guvernanții și politicienii păstoresc cele mai mari fraude, ar fi chiar culmea ca fotbalul să-și aleagă campioana pe criterii strict sportive”, a început Adrian Porumboiu, explicând apoi motivele pentru care se situează de partea lui Mircea Lucescu, criticat pentru declarația dată. Porumboiu a dat exemple de momente în care arbitrii au luat decizii în avantajul gălățenilor și împotriva celor două rivale.

Adrian Porumboiu: „Mircea Lucescu a avut dreptate”

„Punctul meu de vedere e foarte clar: Lucescu a avut dreptate. Din păcate, el a zis doar două campioane. Eu nu o să vorbesc de titlul câștigat de Unirea Urziceni, ci o să mă refer la cel luat de Oțelul. Lumea va spune că sunt părtinitor, că țin partea fostei echipe, dar atunci titlul s-ar fi decis între FC Vaslui și Poli Timișoara. Erau cele mai bune echipe. Dar nu a fost să fie…

Dacă e atacat Lucescu, trebuia să mă atace și pe mine și trebuia ca atunci să-mi răspundă punctual după o partidă care a fost cu cântec.

Rog lumea să revadă trei meciuri, din multe care au fost. Am spus de multe ori, dar o să mai spun o dată. A fost un Astra – FC Vaslui, jucat la Ploiești. «Central» a fost Istvan Kovacs, acum ajuns mare arbitru. Dacă vă uitați la faze, vedeți cum fundașul lor, Lucian Goian, la 1-0 face un placaj de roșu evident la Mike Temwanjera, deja având un cartonaș galben, dar nu e eliminat. Iar după câteva minute e dat afară Mike. Am fost egalați în minutul 90+5, dar s-a tras de ei. Nici la județ nu vezi așa ceva.

Arbitrul a tras cât a putut, în cea mai ordinară prestație pe care putea s-o aibă un«central» din prima ligă! Apoi a fost răsplătit de cei care erau la Federație, nu neapărat de Mircea Sandu, cu o susținere la nivel internațional. Și a ajuns la un asemenea nivel în condiții nu tocmai corecte pentru un arbitru.

Mă duc mai departe. Să vedem și meciul Oțelul – Craiova, 2-0. Au fost două goluri din ofsaiduri kilometrice pe care Orbuleț nu că nu le-a văzut, ci nu a vrut să le vadă”, a spus Adrian Porumboiu pentru GSP.ro.

Adrian Porumboiu îi dă dreptate lui Mircea Lucescu: „Oțelul a luat campionatul fiindcă arbitrii aveau temă de la FRF” + Ce acuze îi aduce lui Istvan Kovacs
Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu: „Tema era: să fie «curățate» Vasluiul și Poli Timișoara!”

Acesta a amintit și de meciul dintre FC Vaslui și Poli Timișoara, terminat 1-1, în care acuză că echipa lui nu a primit penalty.

„Noi trebuia să batem Timișoara, dar am făcut egal. La acel meci, Alexandru Deaconu, mare arbitru și acum mare observator UEFA, nu a dat un penalty clar la Sânmărtean. Faza a continuat, iar Goga a marcat pe contraatac.

S-a terminat 1-1. Ne-au curățat pe amândouă, că asta era tema. «Curățați-le pe amândouă! Cum? Să facă egal». Ceea ce am și făcut. Așa a fost cel mai bine pentru Oțelul și pentru cei din spatele echipei. Parcă văd și acum faza aceea, cu Sânmărtean. Despre ce vorbim? Au fost implicați cu toții.

Dacă lua Timișoara titlul, nu era nicio problemă. Chiar am vorbit cu Marian Iancu înainte de acel meci și i-am zis să câștige cine e mai bun. Dar mi-a zis «Stai liniștit, facem egal». Și el a fost tocat în acel sezon. Păcat… Erau două echipe foarte bune.

Voi primi și eu înjurături, dar ăsta e adevărul. Eu știu ce s-a întâmplat. Au fost toate forțele puse în mișcare. Eu spun asta de mult timp. Să mă dea lumea în judecată și mergem să ne duelăm în instanță!”.

Adrian Porumboiu: „Am spus de multe ori că Istvan Kovacs a venit la Astra - FC Vaslui direct de la casa lui Lupescu”

Acesta a continuat: „Mă întorc la meciul cu Astra. Kovacs a venit direct de la casa unui conducător FRF, Lupescu. Am mai spus-o de atâtea ori. Iar la Astra era Florin Prunea.

Au fost niște lucuri care s-au petrecut în realitate. De ce să te iei de Lucescu? Cine se ia de Lucescu greșește fundamental! Să se uite la câte campionate nu s-au luat corect.

Cine erau sponsori la Oțelul? Unul e acum proprietarul unui club din Liga 1, altul, Dan Adamescu, a murit între timp. S-au întâmplat lucruri de care eu am vorbit la momentele respective. Și nu înțeleg de ce se face tam-tam acum cu Lucescu? El a spus ceva ce era cunoscut. Cum și cunoscut e faptul că multe campionate au fost luate pe sub masă, nu pe teren.

Pentru mine, lucrurile sunt clare. Cine vrea să susțină altfel nu are decât. Arbitrii au făcut tot ce au putut ca să fie defavorizate FC Vaslui și Poli Timișoara, două echipe care erau îndreptățite să câștige titlul, după loturi și după joc. Dar nu a fost să fie pentru că s-a umblat la lucruri care nu erau corecte. Nu e o săgeată către Mircea Sandu, dar el era totuși președintele Federației.

Acum nu mai ai ce să faci, au trecut 12-13 ani. Nu mai are niciun fel de legătură… Între timp, toată lumea a ajuns unde trebuie. Unul e conducător de echipă, altul e arbitru la nivel mondial. Cine mă contrazice să se uite pe casetele meciurilor! Să vadă în meciul cu Astra - FC Vaslui o eliminare care nu s-a dat și cum a primit Temwanjera roșu, dar și golurile luate de Craiova cu Oțelul. Au fost multe, multe. Dar spun atât: Lucescu nu a greșit! A avut dreptate!”.

Adrian Porumboiu: „Istvan Kovacs are în spate o desagă plină de mizerii din campionatul românesc”

Ulterior, Adrian Porumboiu a făcut din nou referire la Istvan Kovacs.

Adrian Porumboiu îi dă dreptate lui Mircea Lucescu: „Oțelul a luat campionatul fiindcă arbitrii aveau temă de la FRF” + Ce acuze îi aduce lui Istvan Kovacs
Istvan Kovacs va conduce meciuri la EURO 2024 // foto: Imago

„Pe el cine l-a ajutat să ajungă la UEFA? Cine a vorbit pentru el? Foarte bine… Acum arbitrează, dar are în spate… Duce în spate o desagă de mizerii din campionatul intern. Nu are nimic curat! Nu a avut nimic curat! Să vadă lumea acele faze. Atunci nu se putea pentru că erau unii care conduceau FRF sau lucrau acolo și care au făcut ce au făcut. Nu poți să ajungi arbitru la un asemenea nivel cu istoricul ăla. Sunt lucruri clare”.

Și a concluzionat: „Au fost lucruri murdare, murdare, murdare de tot! Eu am spus de multe ori și am explicat ce s-a întâmplat. Când vine Lucescu și o spune, se sare pe el. De ce nu au sărit pe mine? De ce nu m-au dat în judecată atunci, când i-am acuzat pe toți?”.

Să ne uităm ce s-a întâmplat și la rejucarea meciului dintre CFR Cluj și U Cluj, din sezonul următor. Nu există în fotbalul mondial o decizie atât de aberantă de rejucare când jucătorii ambelor echipe s-au bătut ca chiorii pe teren și în afara lui.

Au adus un arbitru maghiar din Slovacia, care și-a făcut datoria și a pus pe punctul cu var în minutul 90, după un plonjon al lui Kapetanos. Asta e „frumusețea” fotbalului românesc și a societății noastre în general.

– Adrian Porumboiu

VIDEO. Adrian Porumboiu: „Nu mai vreau să investesc, nu mai vreau! Categoric nu mai vreau, nici nu mă gândesc”

Citește și:

10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #8 din Superliga » Toţi ochii pe Cluj Arena, reîntâlnire Gâlcă - FCSB după 9 ani + Şansa lui Rrahmani
PREVIEW ETAPA #8
10 lucruri pe care să le urmărim în etapa #8 din Superliga » Toţi ochii pe Cluj Arena, reîntâlnire Gâlcă - FCSB după 9 ani + Şansa lui Rrahmani
După Radunovic, alt titular de la FCSB e cu gândul la plecare: „Nu am venit ca să rămân”
FCSB
După Radunovic, alt titular de la FCSB e cu gândul la plecare: „Nu am venit ca să rămân”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (46)
otelul2011
otelul2011  •  08 Mai 2024, 13:00

Doamne ferește câte aberații la Porumboiul ăsta ...!!!! Adamescu a venit după ce am câștigat campionatul.. din cauza acelor bani de la Uefa ,a fost distrusă echipa Oțelului.. Marius Stan nu a putut împiedica acele mizerii ale acționarilor și a lui Adamescu..????????????????????

Sidv89
Sidv89  •  07 Mai 2024, 17:18
Postat de Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE pe 03 Mai 2024, 16:12

Cand a castigat Otelul campionatul in ultimele 4-5 etape nu le-a mai fost televizat nici un meci. Asta e cea mai clara dovada ca ceva a fost foarte suspect la mijloc.

Esti intr-o eroare totala. Penultimul meci a fost cel cu cea mai mare audienta din tot campionatul. Acolo TM a pierdut campionatul (venind la Galati in postura de lider). Ultima etapa nu a mai contat.

Sidv89
Sidv89  •  07 Mai 2024, 17:15

Mi se pare ridicol sa afirmi lucrurile astea. Dar pot face un rezumat pentru cei care au uitat cum a decurs sezonul.Nu de alta dar pare ca Otelul a castigat campionatul doar pentru ca a fost avantajata de arbitri. In prima parte a campionatului, am fost revelatia turului - "fiind campioni de iarna". Si pe baza faptului ca celalalte echipe, mai titrate, s-au incurcat intre ele. In a 2 a parte, am pierdut puncte pe drum si vreau sa evidentiez ca: Etapa 26 eram pe 2 si in urmatoarele 3 meciuri am pierdut puncte cu Gloria (prietena cooperativei), Dinamo si Gaz Metan (care nu avea vreun obiectiv). Deci in etapa 30 eram pe 3 si la 4 puncte distanta de Timisoara cu 4 meciuri ramase (dintre care unul direct cu noi). Ce vina are Galatiul ca v-ati incurcat intre voi si ati facut un 1-1 stupid? In plus, cum poti sa ne acuzi de blat cand ambele meciuri directe din tur au fost pierdute de noi. In retur facem 0-0 cu Vaslui acasa si in penultima etapa - Timisoara vine la Galati (CA LIDER !!!!), de ce nu au castigat atunci ? Ar fi avut campionatul in buzunar.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează