FOTBAL  »  Superliga  »  18 ANI DE LA MOARTEA LUI MIŞA KLEIN

Adriana, soţia lui Mişa Klein, a aflat după 10 ani cauza morţii fostului fotbalist: "Ce a iubit mai mult l-a omorît!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 februarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 februarie 2011 01:07

Adriana (50 de ani), soţia fostului fotbalist, a aflat adevărata cauză a morţii lui Klein în urma unui proces ce a durat un deceniu

"Lupta pentru adevăr s-a încheiat, dar cei vinovaţi au scăpat!", spune Adriana la 18 ani de la dispariţia soţului său. "Trecuseră şase ani de la moartea sa şi tot nu aflasem cauza decesului", mai remarcă Adriana, care în prezent şi-a refăcut viaţa alături de antrenorul federal de juniori Lucian Tetileanu.

De fapt, familia lui Mişa Klein a intentat un proces pentru a afla adevărul: "Pînă şi rezultatele autopsiei fuseseră ascunse". Totul a durat 10 ani, pînă în 2003: "Doar că faptele s-au prescris după primii cinci. Dar măcar ştiu cum s-a întîmplat".

Diagnostic: bronşită cronică
2 februarie 1993. La un antrenament al echipei Bayer Uerdingen, la care Klein evolua din '91, fotbalistul s-a stins din viaţă. "Eu eram în ţară şi ştiam că de prin noiembrie '92 nu se simţea prea bine. Avea o bronşită pe care a dus-o pe picioare, dar care se transformase într-una cronică", spune Adriana.

Analize fictive
Continuă: "Mişa nu trebuia să depună efort, poate şi el a fost vinovat că a avut acea dorinţă de a merge mai departe. Ce a iubit mai mult l-a omorît! Nu a fost testat medical, avea nişte analize fictive, altfel ar fi fost oprit de la joc".

Avea şi amigdalită
După proba de 5.000 de metri, Klein a intrat direct în sala de sport, unde a căzut. "Era o zi geroasă, ar fi trebuit să aştepte măcar un sfert de oră pînă să treacă la exerciţiile de stratching. Dar vorba aia: «Aleargă calule, că te plătesc!». La un exerciţiu culcat pe spate s-a înecat, avea apă la plămîni cum se zice".

Klein era vizibil slăbit. "Avea amigdalele pline cu puroi, plus glanda mamară stîngă mărită, semn că depusese efort foarte mare", mai spune soţia fostului fotbalist. An de an, îi vine greu să-şi amintească de ce s-a întîmplat în '93: "Nu-mi place vremea asta friguroasă, îmi aminteşte că într-o astfel de zi de iarnă Mişa a plecat dintre noi".


Statuie nouă pentru Klein
Soţia fostului fotbalist spune că Primăria Hunedoarei îi va face lui Klein o nouă statuie în afara bustului ce se află la stadionul din oraş. "Le-am trimis nişte poze pentru a reproduce chipul şi înfăţişarea lui Mişa la înălţimea lui reală. Va fi o statuie din bronz care probabil va fi gata la vară", a spus Adriana, care a mai dezvăluit că a înfiinţat şi o fundaţie cu numele regretatului fotbalist.

Fiica e studentă la Cluj
Din căsătoria Adrianei cu Mişa Klein s-a născut Dominique (20 de ani), care în prezent urmează cursurile Facultăţii de Studii Europene şi Relaţii Internaţionale. "Este copia fidelă a tatălui ei, e o studentă de nota 10!", spune mama sa. Dominique va studia timp de un an şi în Germania şi va fi cooptată ca stagiar de către europarlamentarul Rareş Niculescu.


CARTE DE VIZITĂ

Michael Klein
Data naşterii: 10 octombrie 1959
Decedat: 2 februarie 1993
Post: fundaş stînga
Echipe: Corvinul Hunedoara (1973-1978; 1979-1988), Aurul Brad (1978-1979), Dinamo Bucureşti (1989-1990), Bayer Uerdingen (1991-1993)
Palmares: Cupa României cu Dinamo (1990)
Debut în Liga I: 24 august 1977, Corvinul - FC Argeş 2-2
Ultimul meci în Liga I: 2 septembrie 1990, Jiul - Dinamo 1-2
Jocuri / goluri în Liga I: 322 / 36
Jocuri / goluri în cupele europene: 13 / 2
Selecţii / goluri la echipa naţională: 90 / 5

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (37)
 •  04 Noiembrie 2012, 23:48

stau si ma mir ,cum de a avut asa de multe selectii la nationala? pai daca ar fi trait il depasea pe hagi cu multe meciuri la nationala.

 •  17 Februarie 2012, 01:20

Un mare respect pt. MISA,D-zeu sa-i aiba in paza!

petru_stelistu
petru_stelistu  •  03 Februarie 2011, 00:40

Tot respectul pentru acest fost mare jucator.Cei tineri,care nu l-au prins,comparati-l cu Dan Petrescu si ve-ti intelege cine a fost Misa Klein.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează