FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Interviu cu Alex Chipciu, de 5 ori campion al României: „Nu s-a pus problema de favoruri în acest sezon” » Ce spune despre plecarea de la CFR

Articol de - Publicat vineri, 28 mai 2021 17:00 / Actualizat sambata, 29 mai 2021 00:08

Din vacanță, Alex Chipciu (32 de ani), campionul Ligii 1 alături de CFR Cluj, a povestit pentru Gazetă cum a trăit sezonul recent încheiat de „feroviari” cu obținerea celui de-al 4-lea titlu consecutiv.

  • Chipciu evoluează pentru CFR Cluj de la începutul anului 2020, când a pus capăt aventurii din Belgia (Anderlecht).
  • CFR este prima echipă după Steaua 1993-98 care leagă cel puţin 4 campioane la rând. De asemenea, este doar a doua formație din provincie care bifează 4 titluri consecutive, precedentul realizându-l Chinezul Timişoara, de 6 ori între 1921/22-1926/27.

Dialog cu Alex Chipciu, de 5 ori campion al României: „Experiența noastră a făcut diferența”

- Salut, Alex! Rezumând, cum a fost acest sezon pentru tine? 
- Dacă mă raportez la câștigarea campionatului, a fost un an reușit pentru echipă. Personal, mi-aș fi dorit să contribui mai mult la îndeplinirea obiectivelor. Trăgând linie însă, sunt mulțumit că am încheiat sănătos stagiunea, cu două trofee în palmares.

- Unde crezi că s-a făcut diferența între voi, FCSB și CS U Craiova? 
- În opinia mea, a contat experiența și maturitatea fotbaliștilor care au gestionat meciurile cu miză foarte mare. Aici s-a jucat titlul.

- Ai câștigat 3 campionate cu FCSB în intervalul 2012-2015. Poți să faci o comparație între acea echipă și CFR-ul din prezent? 
- Sunt două formații total diferite, ca stil și abordare, au evoluat în perioade diferite, ceea ce contează enorm. E greu de realizat o comparație... Oricum, ar fi ieșit un duel interesant între cele două, nu știu să zic cine ar fi câștigat.

Alex Chipciu, despre atacurile lui Gigi Becali: „Nu se pune problema de favoruri”

- Pe parcursul sezonului, ai fost vizat în două rânduri de fostul tău patron, Gigi Becali, o dată pentru că l-ai fi trădat, alegând Clujul la începutul lui 2020, a doua oară pentru ca te-ai fi folosit de relatia pe care o ai cu Rusescu pentru a o favoriza pe CFR în lupta la titlu.
- Relația dintre mine și Rusescu este de naș-fin. Asta nu înseamnă sub nicio formă că înaintea meciului direct i-aș fi putut cere să-mi facă vreun favor. E vorba despre cariera lui mai presus de relația noastră extrasportivă! Și Pintilii este prietenul meu și viitorul meu fin, dar nu cred că se poate pune problema să apelăm la astfel de favoruri. Legat de domnul Becali...

- Te rog. 
- Îl respect pentru vremurile frumoase pe care le-am petrecut la Steaua. Știu că am fost unul dintre preferații dumnealui și îmi pare rău dacă acum mă consideră un trădător.

Alex Chipciu: „Mi-ar plăcea să lucrez cu Adi Mutu la un moment dat”

- Din toate informațiile, Edi Iordănescu s-a despărțit deja de CFR. În vestiar și-a anunțat decizia? 
- Eu nu știu nimic și nu pot să comentez informațiile care apar în presă. Dacă va decide să plece, îi urez multă baftă în continuare!

- Tu vei continua la CFR și din sezonul viitor? S-a vorbit despre o posibilă ofertă de la FC U Craiova, unde în cărți pentru banca tehnică e Adrian Mutu. 
- Mai am un an de contract cu CFR Cluj, nu știu ce-mi rezervă viitorul. Mi-ar plăcea să colaborez cu Adi Mutu, dar nu mă văd jucând la o altă echipă din Liga 1. FC U Craiova este o formație iubită și mă bucură revenirea ei în prima ligă.

- Pe viitor, mai speri la o selecție pentru reprezentativa României? 
- Atât timp cât nu sunt convocat, nu vreau să spun nimic despre echipa națională. Le urez doar multă baftă foștilor mei colegi și selecționerului Mirel Rădoi!

5 titluria câștigat Chipciu în România, 3 cu FCSB (2013, 2014, 2015) și două alături de CFR (2020, 2021). Mai are un campionat în palmares, cu Anderlecht (2017)

39 de prezenteare Chipciu pentru CFR Cluj în Liga 1 (două goluri și 4 pase decisive)

46 de selecțiiare Alex pentru echipa națională (6 goluri)

Cum a sărbătorit CFR Cluj câștigarea titlului

Citește mai multe articole despre CFR Cluj:

Continuă și la anul hegemonia lui CFR Cluj? Un om din club e sigur: „De asta depinde totul” + secretele titlului #7

Puștiul Mihai Gîdea, interviu emoționant după primul gol la CFR Cluj: „S-a întâmplat să mai și plâng când eram scos devreme”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
corectu
corectu  •  29 Mai 2021, 10:59

Ce diferență de angajament la meciurile CFR-Clinceni 3-0 și Steaua-Clinceni 2-2.Chipciu vrea să fie crezut/ Ha,ha,ha,..

dodo001
dodo001  •  29 Mai 2021, 00:24

Bravo Chipciu! Ai fost un jucător util echipei nu degeaba ai cucerit aceste titluri de campion. Ați fost cei mai buni!

rocky5
rocky5  •  28 Mai 2021, 22:59
Postat de reteleanu pe 28 Mai 2021, 19:09

nici n-am citit "interviul". asta e cumva caraghiosul ala care intreba la moartea lui maradona "cine a fost si asta?"? iar de fcsb e ultimul care are dreptul sa rada, in meciul cu ei a fost de nota 3.

Il vrei la chiciul fcfscb?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează