FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Bănel Nicoliță la 35 de ani » 3 momente: gest extraordinar la un asalt rasist și ce meci URIAȘ l-a lăsat fără somn o săptămână! „Mă întrebam, ce căutam, frate, în zona aia?!”

Articol de GSP - Publicat marti, 07 ianuarie 2020 11:54

Bănel Nicoliță, una dintre vedetele FCSB în anii 2000, a împlinit astăzi 35 de ani. Născut în Făurei, acolo unde finanțează cu 30.000 de euro/anual echipa din localitate, Nicoliță rămâne unul dintre jucătorii exponențiali ai FCSB. 

Bănel Nicoliță a fost prioritatea FCSB pentru un transfer la finalul lui 2004, atunci când echipa se afla pe primul loc în campionat şi era calificată în „şaisprezecimile” Cupei UEFA. Formaţia lui Becali a făcut totul pentru a-l aduce, deşi tratativele cu Poli Timișoara intraseră în impas la un moment dat.

Aventura lui Bănel Nicoliță la FCSB a început cu ocazia partidei de Cupa UEFA cu Villarreal, din Spania. Condus cu 2-0, Walter Zenga a înţeles că parcursul Stelei în C2 avea să se încheie în „optimi”, aşa că a luat decizia de a trimite în teren un jucător tânăr, pe care să îl ajute să se familiarizeze astfel cu confruntările internaţionale. 

+1 FOTO

Era minutul 76 atunci cînd Bănel Nicoliţă îi lua locul lui Florin Lovin. Următoarea partidă a consemnat şi debutul său în Liga I pentru FCSB. Pe finalul sezonului a reuşit şi primele sale goluri, dar cea mai mare satisfacţie a venit în ultima etapă, atunci cînd a ridicat în premieră trofeul de campion deasupra capului.

La fel a făcut şi în sezonul următor, cînd a trăit şi deziluzia dea nu fi pe teren la returul cu Middlesbrough, din semifinalele Cupei UEFA. Sezonul 2005-2006 i-a adus şi nu mai puţin de 4 goluri în cupele europene. Evoluţiile bune i-au adus şi prima prezenţă în echipa naţională.

A progresat, ca şi echipa, de la an la an, ajungînd în premieră în grupele Ligii Campionilor şi marcînd pentru „tricolori” într-un joc de calificare la Campionatul European, contra Sloveniei.

3 momente cu Bănel Nicoliță

  • SCANDALUL DE RASISM EVITAT. Victimă a unor scandări rasiste la un meci disputat de FCSB la Timişoara în 2005, contra lui Poli, fosta sa echipă, Bănel a apărut senin în faţa Comisiei de Disciplină, menţionînd că nu a auzit nici o manifestare cu caracter discriminatoriu, fiind concentrat la joc. Gruparea bănăţeană a scăpat astfel de amendă şi de suspendare. În acelaşi sezon, dar într-un meci disputat în sferturile de finală ale Cupei UEFA, contra Rapidului, în Giuleşti, o sticlă a zburat în direcţia sa, fără să îl nimerească. Fotbalistul a luat repede sticla din teren şi a aruncat-o pe margine, pentru a nu crea probleme echipei gazdă. După meci, a mărturisit franc: `Acea sticlă nu avea ce să caute în teren!";
  • INVESTIȚIE LA FĂUREI. GSP a dedicat un reportaj de excepție cu ce face în prezent Bănel Nicoliță, care „bagă” un miliard și jumătate de lei vechi la echipa din Făurei, anual, pentru pasiunea pe care o are pentru fotbal. Detalii AICI;
  • AUTOGOLUL DECENIULUI PE SANTIAGO BERNABEU. Bănel Nicoliță a trăit şi un moment mai puțin plăcut, un autogol cu Real Madrid pe „Santiago Bernabeu”, 0-1, în 2006, însă încrederea şi solidaritatea de care au dat dovadă toţi cei de lîngă el l-au ajutat să treacă peste acel moment. „Ce s-a întâmplat pe «Bernabeu»? Așa a vrut Dumnezeu. Am stat o săptămână fără să dorm o noapte. Mă tot gândeam: mă, frate, ce am căutat eu în partea aia, că eram mijlocaș, ce căutam eu tocmai în zona aia? Dacă Dumnezeu asta a vrut, să fiu eu în zona aia, să i-o dau lui Cernea ...”

Golul lui Nicoliță cu Real Madrid, în 2006

Reportaj VIDEO de la un meci de Cupă al Făureiului, echipa lui Bănel Nicoliță

Citește și:

Gigi își face echipă și în play-out! » Mutări spectaculoase în mercato + Cum fentează regulamentul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
627347037807919
Viorel Pirvu  •  07 Ianuarie 2020, 19:15

E primul comentariu pe care îl postez ,nu pot fi indiferent de acest subiect ,de ce!sunt brăilean și eu, chiar dacă personal nu-l cunosc pe Bănel vă pot spune că nu am auzit nici un lucru negativ despre el și am vorbit si cu băieți care sunt suporteri al altor echipe nu doar Steaua ,e un băiat cu caracter mare salută, ajută, nu e cu nasul pe sus,adună vechi prieteni în jurul lui,nu are patima beției,ar fi multe de scris dar cred vă plictisesc, așa că ...respect OMUL Bănel.

maccarone707
maccarone707  •  07 Ianuarie 2020, 13:51

s-a intamplat pentru ca ne-a jiji nu era asa de credincios atunci si nici nu il avea pe calugarul tudor langa el sa alunge prin rugaciune cele rele si sa dea cu tamaie. asa ca e normal ca si-a bagat coada stim noi cine si ai dat autogolu ala care a bucurat foaaarte multi romani inteligenti

maryan72
maryan72  •  07 Ianuarie 2020, 13:46

pentru cultura generala a ziaristului din biblioteca iarna asta proiectul faurei a esuat .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează