FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Bogdan Vintilă și președintele LPF, acuzați de blat de Cozmin Gușă: „A fost o fază din lumea aranjamentelor” + dezvăluire în direct despre o datorie la pariuri

Bogdan Vintilă, actualul antrenor de la FCSB, a fost nominalizat în direct de politicianul Cozmin Gușă ca fiind principalul suspect la un meci cu Craiova din 2002 în urma căruia FC Național a pierdut titlul de campioană în Liga 1.
Bogdan Vintilă, actualul antrenor de la FCSB, a fost nominalizat în direct de politicianul Cozmin Gușă ca fiind principalul suspect la un meci cu Craiova din 2002 în urma căruia FC Național a pierdut titlul de campioană în Liga 1.

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2020 11:59

Bogdan Vintilă, actualul antrenor de la FCSB, a fost nominalizat în direct de politicianul Cozmin Gușă ca fiind principalul suspect la un meci cu Craiova din 2002 în urma căruia FC Național - unde Gușă era președinte de onoare - a pierdut titlul de campioană în Liga 1. 

1 iunie 2002. Înainte de ultima etapă din Liga 1, FC Național era lider cu 58 de puncte, iar Dinamo ocupa locul doi, cu 57 de puncte. În acea zi, Național juca la Craiova în fața a 30.000 de oameni care-și doreau ca Știința lui Gigi Nețoiu să piardă, în timp ce Dinamo - unde urma să ajungă Nețoiu cu un lot de jucători - avea un meci lejer acasă, cu FC Brașov. 

Ce s-a întâmplat atunci a intrat în istoria fotbalului românesc drept un caz de Dosarele X. Cu o echipă surprinzător de nesigură, Național a pierdut cu 2-1 și a ratat titlul.  La 18 ani după acea partidă, președintele de onoare de la FC Național din acel moment a povestit în direct ceea ce lumea fotbalului a discutat mereu pe la colțuri: echipa lui Gino Iorgulescu, actualul președinte LPF, și Cosmin Olăroiu ar fi aranjat să piardă meciul și, implicit, titlul, iar principalul actor a fost actualul antrenor de la FCSB, Bogdan Vintilă.  

În direct la GSP Live, Gușă a povestit: 

“Eram secretar general al PSD și am fost numit președinte onorific la FC Național. Echipa făcea performanță în vremea aia. Mergeam la meciuri, eu l-am adus pe Ponta la FC Național.  M-a ținut treaba asta cam un an. Am renunțat la președinție după celebrul meci Universitatea Craiova - FC Național în care, într-un mod foarte ciudat și pe care Gino nu mi l-a explicat niciodată, am pierdut campionatul. Știu că eram la o conferință a Internaționalei socialiste la Casablanca. L-am sunat pe Gino și i-am zis: «Gino, dragă, nu vreau să ne certăm, dar din momentul ăsta drumurile noastre se despart». Eu chiar voiam să câștigăm campionatul”. 

- Ai simțit că Gino nu a vrut titlul? 
- Nu l-am acuzat direct niciodată, dar când ne-am despărțit motivația mea a fost asta. Nu mi-a plăcut ce am văzut. Erau câțiva fotbaliști tineri care-și doreau, dar Vintilă…așa cred că-l chema pe portar…dacă derulăm fazele cum a luat golurile… 

- Vintilă e actualul antrenor de la FCSB. 
- E, uite, nu i-am urmărit parcursul lui Vintilă. Am fost foarte supărat atunci.  

- Vintilă plonja pe lângă mingi?
-  Am văzut imaginile la Casablanca, pe mail cred că mi le-au trimis, și pentru mine a fost evident. Ca amator, mâncam fotbal pe pâine și nu am avut nicio îndoială. A fost o fază din lumea aranjamentelor care erau la tot pasul. Era fotbalul condus de Mircea Sandu “Nașu” și Dumitru Dragomir.  

EXCLUSIV VIDEO Bogdan Vintilă și președintele LPF, acuzați de blat de Cozmin Gușă: „A fost o fază din lumea aranjamentelor” + dezvăluire în direct despre o datorie la pariuri

Bogdan Argeș Vintilă, pe vremea când apăra și era căpitan la FC Național. Sursă: GSP

Iacov a vorbit despre o datorie la pariuri

Acum un an, tot la GSP Live, un alt om din interiorul clubului FC Național a acuzat aranjamentul de la partida pierdută la Craiova. Costantin Iacov, cel care avea să devină principalul acționar al clubului, a declarat: 

“În 2002 am jucat ultimul meci din campionat la Craiova. Olăroiu mai avea puțin și murea pe bancă, atunci am pierdut campionatul. Mie cu două zile înainte mi-a spus cineva că un anumit jucător de la noi își plătise datoriile de la niște pariuri. N-am vrut să le spun lui Gino și Oli atunci, dar s-a adeverit”.  

A doua zi după meciul pierdut de FC Național, cotidianul ProSport i-a dat lui Vintilă cea mai mică notă dintre toți jucătorii aflați pe teren, o căsuță care echivala cu zero. În cronica meciului, Vintilă - un portar experimentat, în vârstă de 30 de ani la acel moment - a fost acuzat că “a greșit comic” la golul de 1-0 și s-a “bâlbâit groaznic” la golul de 2-0.  

U Craiova: Preda - Crăciunescu, Burcă, Baldovin - Stoican (C. Dobre), Danciu, Alexa, Grigore, Frăsineanu (D. Rednic) - Iacob (Vrăjitoarea), Bărcăuan  Antrenor: Florin Marin 

 FC Național: Vintilă - Carabaș, Curt (Caramarin), Falub, Ad.Matei, P. Marin - G. Popescu, Ov. Petre (S. Ilie), G. Coman - Mitrovic (M. Savu), Sg. Radu  Antrenor: Cosmin Olăroiu  

Au marcat: Bărcăuan 7', Baldovin 40' / S. Ilie 77' 

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Gigi are un aliat în play-off: „Nu țin cont de coaliții anti-Becali. Sunt stelist și vreau ca FCSB să ia titlul!”

Gigi Becali sfidează din nou legea! Cum se răzbună pe 5 jucători pe care nu-i mai vrea la FCSB

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (12)
1350365271650268
Sorin Ispas  •  26 Mai 2020, 09:46

Câtă ipocrizie! Cosmin Gușă îi acuză pe alții de bat... ???? ???? ????

joze_maurinio
joze_maurinio  •  25 Mai 2020, 18:33

Extraordinar!!! Ce stire! Chiar nu stia nimeni asa ceva! Mai are sa vina sa ne spuna ca Becali Gigi e machidon*** Serios? De ce s-o fi bagat si asta in seama? *** nu fotbal pe teren, aia era in plus, ii incurca!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fcsbist_din_2003
fcsbist_din_2003  •  25 Mai 2020, 16:43
Postat de davveroire pe 25 Mai 2020, 13:54

da ,de cand a disparut Borcea adio titlu la Rinamo !

Nu este ghine sa radiem di alti nici noi nuam mai castigat campipnatul de cand o iesit domnul becali de la puscarie

Vezi toate comentariile (12)
Comentează