FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

CFR Cluj avertizează, în cazul jucătorului declarat liber de FIFA: „Răspundeți în solidar!”

Roger Junio, în centru // foto: Imago Images
Roger Junio, în centru // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 03 februarie 2023 12:23 / Actualizat vineri, 03 februarie 2023 13:49

Cristian Balaj, președintele lui CFR Cluj, avertizează cluburile care vor să-l transfere pe brazilianul Roger Junio (26 de ani) că se vor expune unui risc major.

Joi, Gazeta Sporturilor a prezentat cazul lui Roger Junio, declarat liber de contract de FIFA pentru „justă cauză”, după ce clubul din Gruia l-a scos de pe lista de campionat pentru a-i face loc kosovarului Ermal Krasniqi.

În reclamația la FIFA, Roger a invocat articolul 14 din Regulamentul FIFA pentru statutul și transferul jucătorilor, care spune, la punctul 6:

Atunci când un club scoate de pe listă un jucător străin pe care intenționează să-l înlocuiască cu un jucător străin nou, fără a-i rezilia contractul jucătorului scos, jurisprudența prevede că jucătorul are un motiv întemeiat pentru rezilierea contractului.

INCREDIBIL! Statul i-a dat „în alb” baza Voința lui Ilie Năstase » În 1999 a primit drept de a o folosi gratuit pentru 49 de ani în numele unei fundații care la acea vreme nici nu exista
ANCHETĂ GSP
INCREDIBIL! Statul i-a dat „în alb” baza Voința lui Ilie Năstase » În 1999 a primit drept de a o folosi gratuit pentru 49 de ani în numele unei fundații care la acea vreme nici nu exista

Cristi Balaj avertizează în cazul lui Roger: „Cluburile care-l vor o să răspundă în solidar”

CFR Cluj insistă, totuși, prin vocea președintelui Cristi Balaj, că Roger nu a dorit să coopereze în ultima perioadă, deși i-au propus inclusiv variante de împrumut la alte cluburi din Liga 1.

Balaj susține că Roger este în continuare jucătorul lui CFR Cluj și avertizează cluburile care vor încerca să-l aducă pe brazilian că se expun riscului de a plăti despăgubiri.

„Noi i-am asigurat condițiile conform contractului. Am încercat să găsim soluții, i-am oferit posibilitatea unui împrumut în Liga 1 în aceleași condiții financiare. A fost în cantonament cu echipa, se pregătea cu echipa. Nu a primit un tratament diferit.

I-am oferit două variante de a evolua în Liga 1, la Hermannstadt sau U Cluj, am găsit și o variantă în care să evolueze la noi în Liga 3. L-am invitat la club, dar nu a venit. Financiar nu ar fi pierdut nimic.

Va exista un proces, clar ne vom apăra. În situația în care vom fi nemulțumiți de decizie, vom merge și la TAS. Noi considerăm că am respectat contractul, i-am asigurat condiții precum celorlalți jucători și am făcut tot ce a depins de noi pentru a găsi o soluție. Am găsit anumite variante, dar nu a dorit să participe, nici nu a venit la întâlnire.

Cluburile care îl vor folosi sau vor dori să-l folosească se expun, vor răspunde în solidar (n.r. - vor avea de acoperit o parte din eventualul prejudiciu față de CFR Cluj)”, a precizat Balaj la Fanatik Superliga.

Există precedent în Superligă

CFR l-a păstrat pe Roger eligibil pentru meciurile de Cupă sau Conference League, dar regulile FIFA îl protejează pe jucător: el trebuia să rămână pe lista pentru campionat, nu doar în competițiile ce implică faze eliminatorii.

Nu e primul caz de acest gen în România. Și Sepsi a pățit-o într-o speță similară. S-a întâmplat cu Hugo Sousa, fotbalist adus de la Astra în urmă cu un an și jumătate. 

Plecat în Grecia între timp, portughezul a câștigat disputa cu Sepsi și i-a luat formației covăsnene 180.000 de euro din același motiv: a fost scos de pe lista pentru campionat.

Mai multe știri din Superligă: 

Basarab Panduru intervine vocal în războiul dintre Mititelu și fanii Craiovei: „Tu, ca suporter, ai mai face asta?”

UTA nu dă înapoi! În ce condiții îl lasă la CFR Cluj pe fotbalistul care l-a impresionat pe Dan Petrescu: „E clar, n-are cum să plece!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
cj666
cj666  •  04 Februarie 2023, 09:12
Postat de Hcm27 pe 03 Februarie 2023, 20:43

Hai,Roger ca Roger,dar cu Braun,ce ai Vasile?A jucat destul de puțin și joaca și stânga și dreapta.

De acord, Braun chiar nu e prea rau si oricum CFR nu are inlocuitor pentru Manea sau Camora. Roger mie nu mi-a displacut, atata ca e un pic prea indragostit de minge si haotic. Dar e departe de a fi un jucator slab. Mie de exemplu nu-mi place Malele. E vesnic un tempo in spatele fazei si parca nu pune osul. In fine, are CFR jucatori.

Hcm27
Hcm27  •  03 Februarie 2023, 20:50
Postat de sibelius pe 03 Februarie 2023, 18:48

Deci tu nu crezi motivarea oficiala in schimb ai"parerea ta" despre caz. Mai sunteti multi din astia? "În reclamația la FIFA, Roger a invocat articolul 14 din Regulamentul FIFA pentru statutul și transferul jucătorilor, care spune, la punctul 6: Atunci când un club scoate de pe listă un jucător străin pe care intenționează să-l înlocuiască cu un jucător străin nou, fără a-i rezilia contractul jucătorului scos, jurisprudența prevede că jucătorul are un motiv întemeiat pentru rezilierea contractului."

Nu cred de fel în motivațiile oficiale ale niciunui club.Clubul întotdeauna se apără,e și normal.Cred încă în forurile astea fotbalistice,dar nu prea mult și în TAS,ca sunt specializați în asa ceva.Asa sunt eu,mai Toma Necredinciosul.Iar ca să ai o părere,e ceva normal cred,nu e musai sa coincidă cu cea oficiala.Vom trai și vom vedea!

Hcm27
Hcm27  •  03 Februarie 2023, 20:43
Postat de vasileroaita pe 03 Februarie 2023, 19:50

Să răspundă federația, care nu permite campioanei să aibă mai mult de 22 de jucători pe lista A!! Doar doi jucători nu mi-au plăcut la actualul CFR: Roger și Braun.

Hai,Roger ca Roger,dar cu Braun,ce ai Vasile?A jucat destul de puțin și joaca și stânga și dreapta.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează