FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Șumudică se laudă că a descoperit „perla” CFR-ului, dar realitatea e alta

Marius Șumudică a calificat-o deja pe CFR Cluj în preliminariile Conference League
Marius Șumudică a calificat-o deja pe CFR Cluj în preliminariile Conference League

Articol de - Publicat sambata, 14 august 2021 19:30 / Actualizat sambata, 14 august 2021 20:17

CFR Cluj » Marius Șumudică se laudă că Petrila e pariul lui. În realitate, jucătorul de 20 de ani a fost pus pe picioare de Leo Grozavu, la Sepsi.

„Petrila este pariul meu, am spus de la începutul pregătirilor că va ajunge departe și va costa bani mulți. De altfel, cred că acest copil a pierdut niște ani, trebuia forțat de mai mult timp. Petrila va crește enorm cu Șumudică!”, a declarat recent antrenorul ardelenilor.

Intenționat sau nu, Șumudică evită să vorbească despre progresul înregistrat de Petrila la Sepsi, unde a fost împrumutat anul trecut. Sub timona lui Leo Grozavu, jucătorul a avut evoluții solide, inclusiv în play-off.

Gigi Becali, operat de urgență! Care e starea patronului de la FCSB
FCSB
Gigi Becali, operat de urgență! Care e starea patronului de la FCSB

Petrila - bun, dar nu de preliminariile Champions League!

Petrila a ajuns devreme la juniorii lui CFR Cluj. De la FC Bihor, când nu împlinise nici 17 ani. În afară de Șumudică, jucătorul de bandă a mai lucrat în Gruia cu Toni Conceicao, Dan Petrescu și Alin Minteuan. Dintre cei 3, doar „Bursucul” i-a acordat șanse, dar tot el l-a împrumutat la Sepsi în debutul campionatului precedent.

Întors la campioană în vară, Șumudică a fost impresionat de Petrila în cantonamentul din Austria și l-a lăudat constant.

Chiar dacă în preliminariile Ligii Campionilor a evitat să-l folosească - 29 de minute, 0 meciuri ca titular! - Petrila a avut șanse să demonstreze ce poate în campionat, fiind, de altfel, cel mai bun fotbalist eligibil pentru regula U21 din lotul „feroviarilor”.

Claudiu Petrila a prins aripi cu Leo Grozavu

CFR a disputat 11 meciuri în acest sezon, Petrila a prins 9 dintre ele și a marcat de 3 ori. Comparația cu ultimele 11 partide disputate de Sepsi avându-l pe Claudiu în lot confirmă că fotbalistul de bandă a început să-și crească semnificativ nivelul prestațiilor încă din sezonul trecut.

PETRILA LA CFR CLUJ ÎN ACEST SEZON

  • 9 meciuri jucate din 11, 6 începute ca titular
  • 602 minute
  • 3 goluri, 0 pase decisive
  • 28 de driblinguri
  • 37% din dueluri câștigate
  • 72% eficiența paselor
  • 14 șuturi (4 cadrate)
  • Index InStat: 242
  • Media notelor GSP: 6,80

PETRILA LA SEPSI ÎN FINALUL SEZONULUI PRECEDENT

  • 8 meciuri jucate din 11, 3 începute ca titular
  • 318 minute
  • 3 goluri, 0 pase decisive
  • 26 de driblinguri
  • 34% din dueluri câștigate
  • 75% eficiența paselor
  • 12 șuturi (3 cadrate)
  • Index InStat: 241
  • Media notelor GSP: 5,86
Șumudică se laudă că a descoperit „perla” CFR-ului, dar realitatea e alta
Petrila va împlini 21 de ani pe 7 noiembrie

5 goluriși o pasă decisivă - cifrele lui Petrila la Sepsi în sezonul precedent (25 de partide)

1 gola reușit Petrila la CFR până să vină Șumudică. În startul sezonului trecut, când antrenor era Dan Petrescu, iar Claudiu bifa 6 prezențe

550.000 €este cota de piață a lui Petrila, conform Transfermarkt

Curtat de Galatasaray?

Potrivit cotidianului Fotomac, antrenorul Fatih Terim i-a sfătuit pe conducătorii roș-galbenilor să-l cumpere imediat pe mijlocașul în vârstă de 20 de ani și să-l cedeze un an la CFR, sub formă de împrumut.

Dacă turcii îl vor, cu siguranță mă vor suna. Eu am o relație bună cu Fatih Terim, vorbeam în timpul campionatului din Turcia. Dacă s-ar interesa de un jucător de la CFR Cluj, m-ar contacta pe mine
Marius Șumudică, antrenor CFR Cluj

Marius Șumudică: „Închei acum subiectul plecării mele de la CFR Cluj”

Citește mai multe articole despre CFR Cluj:

Atenție, Șumudică! Recordul se poate transforma în blestem » Precedent nefast pentru CFR

Modificare de ultim moment: UEFA a mutat Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj » Când se joacă meciul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
talpaiadului
talpaiadului  •  15 August 2021, 13:44

Hai sa lasam acest tanar fotbalist sa creasca fara a-l ridica in slavi prematur, in liniste poate se va alege ceva din el. Am avut destule diamante, briliante, juvaiere si destui noi Messi, Mbappe, Lampard etc. Petrila este bun pentru un jucator de 20 de ani, dar trebuie sa creasca in continuare pentru ajunge fotbalist de baza chiar si pentru prima liga, ca sa nu mai vorbim de cupele europene. In Olanda fotbalistii de 20 de ani sunt deja maturi si se transfera la cluburi decente din cele mai puternice campionate, Petrila face in curand 21 de ani si noi il tratam tot ca pe un fel de junior, fotbalist in devenire, o "perla" aflata inca in scoica pe care trebuie sa ai fler si ochiul format pentru a o vedea. E si asa destula presiune pe Petrila sa faca fatza la CFR, nu e nevoie si de presiunea artificiala creata in media.

lionforever
lionforever  •  15 August 2021, 09:15

Oricum vorbeste numai pristii sumudica, ar trebuu sa se si documenteze inainte de a deschide pliscul, am văzut mai devreme ca nu stia de cand nu s-au mai castigat 5 din primele 5 etape de o echipă, stiinta a castigat sezonul trecut primele 7 si a terminat oe 3 la final asa ca putin mai usor cu declaratiile sa deja devi e ridicol sumi.

cartonasdelagsp
cartonasdelagsp  •  15 August 2021, 06:49

Duminica a inventat gaura covrigului! Așa că...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează