FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Ciprian Deac se întoarce: „Este incredibil! Nu a intrat încă la antrenamente cu echipa, dar se pregătește să o facă”

Ciprian Deac (în vișiniu), într-un meci cu CSU Craiova. 
Foto: Raed Krishan (GSP)
Ciprian Deac (în vișiniu), într-un meci cu CSU Craiova. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 13:03 / Actualizat luni, 15 mai 2023 13:52

De o săptămână, cel mai important jucător al celor de la CFR, Ciprian Deac (37 de ani), operat la umăr pe 16 aprilie, după meciul cu Sepsi, se antrenează zilnic, face alergare, recuperare și vrea să joace măcar în ultima etapă din play-off și în barajul pentru Conference League. 

După înfrângerea cu FCSB, campioana CFR a ieșit complet din lupta pentru titlu. E pe locul 3, dar nu mai poate ajunge nici măcar pe doi, aflându-se la 7 puncte în spatele roș-albaștrilor, cu doar două runde rămase de disputat din acest play-off.

Gigi Becali, ce apariție! » Detaliul neobișnuit surprins de reporteri
FCSB
Gigi Becali, ce apariție! » Detaliul neobișnuit surprins de reporteri

Ciprian Deac se antrenează 5-6 ore zilnic

Ardelenilor le-a lipsit enorm principalul lor pasator decisiv, veteranul Ciprian Deac, care a suferit o operație la umărul stâng după runda a 4-a fazei finale, în urma paridei cu Sepsi (2-1), când mijlocașul a și înscris golul victoriei. După intervenția chirurgicală, verdictul oficial a fost clar, sezonul se încheiase pentru el. Fără Deac, în 5 partide care au urmat, 4 de campionat și una în Cupă, CFR nu a mai adunat decât o remiză, cu CSU Craiova, în rest fiind învinsă de 4 ori.

Dar, deși are 37 de ani, pentru Ciprian Deac nimic nu pare imposibil. El a revenit la sală după numai câteva zile de la operație. Iar de o săptămână a intrat într-un program accelerat de revenire. 

Merge zilnic la sală, unde se antrenează câte 2-3 ore, apoi face alergări, recuperare. Cei din club spun că „este incredibil! Pare indestructibil. Deja mișcă umărul. Nu a intrat încă la antrenamente cu echipa, dar se pregătește să o facă. 

Vrea să își ajute coechipierii, să fie pe teren măcar la ultimul meci din play-off, cu Farul, pentru ca CFR să păstreze locul 3 și să joace barajul de Conference League”. 

Ciprian Deac a mai avut episoade când a revenit mai repede decât se preconiza în acest sezon

N-ar fi prima revenire spectaculoasă în acest campionat, după probleme medicale, pentru Ciprian Deac. A mai făcut-o în octombrie 2022, când, după ce avusese glezna cât un pepene, în urma unui atac dur al arădeanului Damian Isac, a jucat după numai trei zile în meciul din grupele Conference League, cu Slavia (2-0), când a și marcat unul dintre goluri. 

5goluri și 12 pase decisive a reușit Ciprian Deac pentru CFR în acest sezon, numai în SuperLigă

Apoi, în aprilie, la încălzirea de dinaintea partidei cu CSU Craiova, a căzut pe teren, acuzând dureri la genunchiul stâng. A rămas însă pe gazon și a jucat 80 de minute. A lipsit doar în următorul joc, în Cupă, după care a fost iar titular în remiza cu FCSB (1-1), când a evoluat iar, 85 de minute.

CFR Cluj, în pericol să-i piardă pe Braun și Krasniqi

Accidentat de Kolinger, colegul său, fundașul dreapta al ardelenilor, Cristopher Braun, a fost nevoit să părăsească terenul în ultimele minute ale primei reprize. Are încă dureri la genunchiul stâng, iar staff-ul celor de la CFR se teme că ar putea fi vorba despre o leziune a ligamentului coleteral intern. 

Braun jucase foarte bine, el reușind, cât timp a evoluat, să îl neutralizeze pe Coman, cel care avea să semneze golul victoriei roș-albaștrilor. Și Ermal Krasniqi, abia revenit din Serbia, de la vindecătoarea Marjana Kovacevici, a suferit o recidivă și e puțin probabil să mai joace în acest sezon.

VIDEO. Mario Camora a oferit declarații după partida pierdută de CFR Cluj în compania celor de la FCSB: „FCSB și Farul au fost mai bune ca noi în acest an”

Citește și: 

Denis Alibec a primit amenințări după ce a fost eliminat la Craiova: „Nu se iartă pentru ce a făcut! Au fost «n» mesaje că ar fi dat meciul pentru FCSB”

Au ratat șansa de a intra în cărțile de istorie » Borna istorică pe care ar fi putut să o bifeze CFR dacă reușea să câștige titlul și în acest an

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
daniaania
daniaania  •  16 Mai 2023, 18:46

Un băiat de nota 10 Ciprii, orcând îl oprești discuta cu tine și ii amabil un profesionist.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează