FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ionuț Chirilă, apărat în fața lui Cornel Dinu de copilul lui de suflet: „E total deplasat să iei meritele unui om”

Lică Laurențiu, în tricou roșu, a fost căpitan la juniorii lui Dinamo
Lică Laurențiu, în tricou roșu, a fost căpitan la juniorii lui Dinamo

Articol de - Publicat marti, 23 iulie 2019 16:22

Lică Laurențiu (43 de ani) se numără printre fotbaliștii produși de Dinamo la mijlocul anilor '90, căpitan al echipei într-o generație din care au mai făcut parte Tararache, Cătălin Hîldan, Florentin Petre sau Dinu Cezar.

Fostul fundaș central a marcat pentru Dinamo golul doi în duelul cu Trabzonspor, 3-3, din sezonul 1994-1995 al fostei Cupe UEFA. Acesta a sărit în apărarea lui Ionuț Chirilă după declarațiile lui Cornel Dinu în care l-a acuzat pe antrenor de impostură, susținând că Piți Varga ar fi cel care a pus bazele acelei generații.

„Cu tot respectul pentru Cornel Dinu, mă simt responsabil să spun adevărul, iar ceilalți colegi din generația mea îl pot confirma. Ionuț Chirilă a fost un antrenor extrem de pasionat, iar selecția a făcut-o el în proporție de 100%.

Eu am fost din prima zi acolo, timp de 8 ani în care ne-a crescut, s-a ocupat de noi în totalitate. Chirilă nu numai că a făcut selecția, făcea antrenamente individuale cu noi până seara târziu, până se oprea ultimul bec de la terenul de zgură.

Nu e nimic adevărat din ce spune Dinu, din câte îmi aduc aminte, nici nu cred că era la vremea acea în club, Vasile Anghel era președinte atunci. Nu a avut nicio treabă în perioada aia. E total deplasat să iei meritele unui om care a făcut cea mai frumoasă generație din istoria lui Dinamo”, a explicat Lică Laurențiu pentru GSP.ro, fotbalist care a evoluat în străinătate pentrru cei de la Torpedo Minsk.

„Măscăriciul ăla mai trebuie la Dinamo! Zornăie cu tot felul de tâmpenii, că el i-a descoperit pe Hîldan, pe Petre. El a antrenat o perioadă, dar selecția a făcut-o regretatul Piți Varga, iar eu și cu ceilalți din club am coordonat jucătorii” Cornel Dinu despre Ionuț Chirilă

Într-un sondaj de pe GSP.ro, la care au participat peste 30.000 de respondenți până la această oră, Ionuț Chirilă a fost votat de 24% drept varianta cea mai bună pentru preluarea băncii tehnice a lui Dinamo.

Vezi și: DINAMO // Ionuț Chirilă, favoritul în sondajul GSP pentru înlocuirea lui Neagoe, desființat de Cornel Dinu: „Măscăriciul ăla mai lipsea!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
194012627647562
Constantine Constantine  •  23 Iulie 2019, 22:43

Eu imi amintesc ca Chirila crestea doua trupe, una cu copii nascuti in 1976 iar pentru a doua s-a organizat intr-o dimineata o actiune de selectie la care au participat 3 000 de copii nascuti in 1978 din care au fost retinuti 20! Restul e asa cum spune Lica.Fatza de fotbalistii numiti mai era unul dupa care Chirila alerga deoarece era extraordinar de talentat,unu Mugurel de prin Lizeanu care nu s-a tinut de treaba.Chirila avea licenta de instructor si avea si cite doua antrenamente /zi cu copiii plus ca mai venea si duminica ca sa faca antrenamente individuale pe zgura neagra sau pe terenul betonat de handbal.Stiu ca primea niste casete video de la Lucescu si le multiplicase pe cele in care aparea Vannenburg cu driblingul sau pe care micii fotbalisti il invatasera pe de rost.Nu stiu daca cu actualul lot ar face ceva la Dinamo dar daca ar fi putut prelua tinerii juactori care ii avea Bratu in mod cert ii modela rapid, avea el metodele lui, amintiti-va de episodul Concordia. Poate ca Dinamo ar avea nevoie de un antrenor mai razvratit.Conditia e sa lucreze cu jucatori tineri. Cei no name care vin de afara nu au nici valoare si nici interes ca sa nu mai vorbim de valorile dinamoviste. Oricum, indiferent de antrenorul care va veni, scopul e salvarea de la retrogradare.

raduu1cristian
raduu1cristian  •  23 Iulie 2019, 17:27

Incepeti sa ma speriati! La inceput am crezut ca marsati la caterinca noastra dar incep sa cred ca omenirea chiar nu mai are nici o sansa de supravietuire! Alo, domnii de la ziar? Vedeti bre ca s-a votat la misto. Din pacate Ionut Chirila are ***, iar suporterii celorlalte echipe l-au votat in sondajul vostru ca sa faca misto de mimamo.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

breitner
breitner  •  23 Iulie 2019, 16:38

Ar trebui sa i se dea o sansa si lui I. Chirila! Baremi pentru turul campionatului. Mai jos de ultimul loc nu are unde sa ajunga.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează