FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Fotbalistul care a îndrăznit să îi fure lui Dinu trabucurile de la Săftica: „Am pândit până a plecat și am intrat în cameră”

Articol de GSP - Publicat joi, 08 aprilie 2021 14:50 / Actualizat joi, 08 aprilie 2021 15:07

Giani Kiriță, fost căpitan la Dinamo, a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” și a povestit mai multe întâmplări amuzante cu fostul său antrenor, Cornel Dinu.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- E adevărat că într-un cantonament la Săftica i-ai furat trabucurile din cameră?
- Ha, ha, ha! Eram la Săftica și l-am văzut când a plecat. L-am pus pe-un masor să-mi țină de șase, am intrat în cameră, i-am văzut cutia, am luat și-am plecat. Când am plecat de la Săftica  i-am aprins și de atunci fumez doar trabuc. De 15 ani. Îmi iau trabucuri doar din Dominicană. Am prieteni acolo și îmi trimit.

- Sunt sigur că ai povești multe cu Mister.
- Cum ați spus și dumneavoastră, pe Cornel Dinu îl consider ca un tată. M-a învățat ce să fac în viață și practic el m-a pus în echipa lui Dinamo. Mister a ținut foarte mult la mine. E un tip care ți se pare, așa, dificil, dar dacă știi să vorbești cu el, ai simțul umorului și ești inteligent, atunci el știe să-ți pună calitățile în valoare. Să vă povestesc o fază.

VIDEO Giani Kiriță, povești geniale cu Cornel Dinu: „I-am furat trabucurile din cameră de la Săftica! La ședințe ne lua cu Bătălia de la Rovine

- Chiar te rog.
- La ședințele tehnico-tactice stăteam peste două ore. Nu exagerez! Acum se stă maximum 15 minute. Aveam tactică, aveam tot, știam unde se duce adversarul la baie, la ce oră, atât de minuțios. După care venea capitolul istorie.

- Poveste lungă...
- Ne lua cu: “Băi Giani, știi Bătălia de la Rovine?”. “Mister, nu...”. “Lasă, bă, că vă povestesc eu”. Și începea, povestea, două ore și ceva... După o ședință de două ore, în care mori pe scaun, stăteam cu mâna la falcă, iar el și-a dat seama că suntem plictisiți și vrem să mergem la antrenament și mi-a zis așa. “Giani, dragă, nu mai sta așa că dai senzația că gândești”. Toți am început să râdem și am ieșit la antrenament.

- Era un antrenor dur?
- Dur, însă un antrenor la care efectiv nu aveai cum să ridici capul din pământ. Trebuia să joci aproape de perfecțiune.

- O altă poveste amuzantă?
- După un amical cu Tractorul Brașov, în care am mâncat bătaie, a venit Mister în vestiar.“Sunteți nesimțiți, nu vă respectați în primul rând pe voi!”. Intraserăm în pământ derușine. Onuț era galben în cap ca puiu, vopsit. “„nuț, de mâine te tunzi la chelie, zici că ești păun, la revedere!”. Eu eram deja cu tatuajele. “Iar tu, Giani, să nu mai vii cu tatuajele alea, le faci ceva. Dai cu șmirghel, le dai jos!”.

Kiriță, 8 ani și jumătate în Turcia

- Ai stat peste 8 ani în Turcia.
- Opt ani și jumătate. Mie campionatul Turciei mi-a venit ca o mănușă. Eu am jucat în Turcia numai mijlocaș la închidere. Aveam șutul ăla care se mai ducea și-n vinclu. Am dat și-un gol într-un meci cu Galatasaray, de la 25-27 de metri, Hagi antrenor și Mondragon în poartă. Hagi dacă nu pleca de la Galata mă lua acolo. Oricum în meciul ăla cu Galatasaray am jucat dur și a zis Hagi că trebuia să iau cartonaș roșu.

- Ai o colecție impresionantă de „roșii"?
- Am luat destule, dar țin minte că într-un meci cu Ankaragücü, era unul mic Jabá, mi-a dat-o printr-o picioare. Pentru noi e umilința supremă! L-am urmărit și când i-am dat un cot, i-a zburat un dinte și mi-au dat cinci etape. Atunci am început să mă liniștesc. L-am urmărit tot meciul până i-am scos un dinte. Și 3.000 de dolari amendă. Am mai luat un "roșu" într-un meci cu Steaua și eu m-am dus pe gard la galerie. Mă trăgeau jandarmii de picioare să mă dau jos. Eu strigam acolo, n-am coborât!

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Giani Kiriță, momente șocante în vestiarul „câinilor”: „Am dat foc ziarului! Pe el l-am bătut! Obraznic, nu făcuse nimic pentru Dinamo”

Autoportretul noului atacant de la Dinamo: „Alerg foarte repede! Muncesc la antrenament și acasă doar mă relaxez, pentru că am calități native”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dobrinibamus
dobrinibamus  •  09 Aprilie 2021, 11:16

Culmea este ca ... dupa vorbele scoase pe guritza ... si Cornelush da impresia ca ... gandeste !

badeadorian
badeadorian  •  08 Aprilie 2021, 17:18

'' Când am plecat de la Săftica i-am aprins '' ...un trabuc , doua trabucuri !!! ... el a aprins ''doi trabuci'' ??? :)))

valentindragobete
valentindragobete  •  08 Aprilie 2021, 16:57

Ce dracu de pretentie sa ai, " ganez ", deh ...!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează