FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Coronavirus închide fotbalul din Liga 1. Ce competiții importante au fost anulate și în sportul mondial

Epidemia de coronavirus a pornit din China și s-a extins în peste 100 de țări, foto: Guliver/gettyimages
Epidemia de coronavirus a pornit din China și s-a extins în peste 100 de țări, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 21:00

FRF a suspendat competițiile de fotbal din România, inclusiv Liga 1, din cauza pandemiei de coronavirus. GSP îți prezintă cele mai importante știri. 

Decizia luată de forul lui Răzvan Burleanu, vine după ce în Româna au fost diagnosticate câteva zeci de cazuri de bolnavi infectați cu coronavirus, iar autoritățile au hotărât în prealabil disputarea partidelor cu porțile închise. Iată filmul evenimentelor. 

CORONAVIRUS SUSPENDĂ FOTBALUL ROMÂNESC: ce e de știut

Citește alte știri despre cum afectează coronavirus fotbalul și sportul mondial:

  1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia ar fi discutată de președintele UEFA, Aleksander Ceferin. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici. 
     
  2. Champions League și Europa League au fost suspendate. Pandemia de coronavirus a dus la amânarea tuturor partidelor din Champions League și Europa League care urmau să aibă loc în această săptămână (16-22 martie)
     
  3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  4. Europa tremură sub presiunea tot mai mare a pandemiei cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, iar Germania, una dintre națiunile cele mai puternice, simte la rândul ei această apăsare. Sportul e afectat, mai ales cel de top, cel mai vizibil, televizat, comentat, urmărit. Ce se întâmplă însă în structurile de la alte niveluri?
     
  5. Italia renaște după dezastrul produs de coronavirus » La ora 18:00, în fiecare seară, oamenii fac un gest senzațional!
     
  6. Ivan Garcia Cortina, câștigător în această săptămână al etapei a treia din Paris-Nisa, a venit cu o idee catalogată simplă și genială pentru a repara calendarul ciclist, afectat și el de pandemia de coronavirus!
     
  7. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19. „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane”
     
  8. Peste Oceanul Atlantic,NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus!
     

Coronavirus (Covid-19), tot ce trebuie să știi 

Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Dacă nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%. Spălarea mâinilor elimina virusul.

Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel evitați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile. Mâinile intră in contact cu suprafețele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul.

Momentan, nu există cercetări științifice care evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționeaza doar impotriva bacteriilor nu împotriva virusului. Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.

10 DETALII COMUNICATE OFICIAL DE MINISTERUL SĂNĂTĂȚII DESPRE PREVENIREA CORONAVIRUS

  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (6)
noname999
noname999  •  12 Martie 2020, 18:38
Postat de Andrei Piatra pe 12 Martie 2020, 18:20

Eu ma uit pe cifre si spun ce se vede: 1. Acest virus e apa de ploaie fata de gripa sezoniera. 2. In absenta acestui scandal China devenea in 2020 prima forta economica in lume, inaintea SUA. In conditiile date ceasul i-a fost dat in urma cu minim 5 ani. 3. Alt dusman economic al SUA, dupa China, e Germania, care se afla in Europa, continent care tocmai a primit Ban de la americani. Iran, alt dusman al SUA e si el in carantina, sigur, o alta coincidenta. Si pot continua cu multe astfel de coincidente, dar fiecare e liber sa creada ce doreste. Eu ma uit pe cifre si spun ce se vede, tu te uiti la orice altceva. :)))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexandruivan7
alexandruivan7  •  12 Martie 2020, 18:35
Postat de Andrei Piatra pe 12 Martie 2020, 17:15

Urmeaza sa ne plictisim 2 luni de zile. Ridicol. S-a blocat o lume intreaga din cauza razboiului economic purtat de americani impotriva Chinei care urma in acest an sa treaca pe prima pozitie la PIB, adica sa fie economia nr.1 in lume. Multumim frumos partenerilor nostri "strategici", ce sa facem, asteptam.

adevarul ca e daca urmaresti liga 1 nu te plictisesti ????????

alexandruivan7
alexandruivan7  •  12 Martie 2020, 18:34

liga 1 nu este o competitie importanta,asa ca trebuie sa scoata cineva expresia “ce alte competitii importante” din articol

Vezi toate comentariile (6)
Comentează