FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC VOLUNTARI 3-2

EXCLUSIV 3 lucruri care nu s-au văzut la TV la debutul lui Dinamo în noul sezon: condițiile horror din stadion + cine a fost celălalt dinamovist înjurat de fani

Dinamo a obținut o victorie surprinzătoare la primul meci din noul sezon / foto: Cristi Preda +49   FOTO
Dinamo a obținut o victorie surprinzătoare la primul meci din noul sezon / foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 20 iulie 2021 13:49 / Actualizat marti, 20 iulie 2021 17:54

Dinamo, o echipă măcinată de probleme în toate structurile clubului, a produs surpriza și a debutat cu victorie în noul sezon al Ligii 1. Trupa lui Dario Bonetti a învins-o la limită pe FC Voluntari, scor 3-2, într-un meci ce a abundat în evenimente.

Unul dintre reporterii GSP.ro prezenți la stadion a surprins câteva momente care nu s-au văzut la TV, de la ținta neașteptată a fanilor dinamoviști și până la mizeria din stadion și bucuria victoriei.

1. Gabi Tamaș n-a fost singurul dinamovist înjurat 

Nu doar Gabi Tamaș a fost inamicul dinamoviștilor la partida de aseară. Încă din prima repriză, suporterii aflați la Tribuna I l-au luat în colimator pe Liviu Ciobotariu, antrenorul celor de la FC Voluntari. Ciobi, fost jucător și antrenor în Ștefan cel Mare, și-a atras antipatia suporterilor după ce a celebrat zgomotos primul gol al echipei sale, reușit de Lorand Fulop în prima repriză.

3 lucruri care nu s-au văzut la TV la debutul lui Dinamo în noul sezon: condițiile horror din stadion + cine a fost celălalt dinamovist înjurat de fani
Ciobotariu a stat în permanență cu gura pe jucătorii săi. FOTO: Cristi Preda

Începând din acel moment și până la finalul partidei, Ciobotariu a fost înjurat constant de fanii din respectiva zonă a stadionului: „Trădătorule, și tu te-ai dat lovit și ne-ai refuzat!”, i-au strigat suporterii printre alte înjurături, aluzie la faptul că Ciobotariu a negociat la un moment dat revenirea la „câini”. 

Dacă inițial a refuzat să răspundă provocărilor venite din tribună, Ciobotariu n-a mai rezistat în repriza secundă, când tensiunea din teren escaladase. Tehnicianul s-a întors către fani și a strigat în direcția acestora, alimentând și mai mult starea de nervozitate din tribune.

2. Flora și fauna din Ștefan cel Mare

Starea deplorabilă în care a ajuns stadionul Dinamo nu mai reprezintă o surpriză, însă condițiile pe care fanii „câinilor” trebuie să le înfrunte sunt revoltătoare pe alocuri

3 lucruri care nu s-au văzut la TV la debutul lui Dinamo în noul sezon: condițiile horror din stadion + cine a fost celălalt dinamovist înjurat de fani
Condițiile din incinta stadionului sunt revoltătoare / foto: Remus Dinu

Odată cu revenirea fanilor în tribune, au ieșit la suprafață și vechile probleme de infrastructură din Ștefan cel Mare. Aglomerația creată la intrarea în stadion e cea mai mică problemă a dinamoviștilor. Pe scaunele prăfuite și neigienizate de ani de zile au început să răsară mușchi, ele completând un tablou sumbru, din care nu lipsesc cioburi sau resturi de gunoaie.

Cei mai ghinioniști suporteri au avut de-a face și cu diversele insecte ce-și fac veacul prin mizeria de pe stadion, cum ar fi gândaci, furnici sau urechelnițe. 

3. Hattrick-ul lui Deian tranformă „Groapa” în vulcan!

Dincolo de condițiile deplorabile din incinta arenei, cei aproape 3.000 de suporteri prezenți aseară la meci au creat o atmosferă specială. Roș-albii au revenit pe stadion pentru prima oară după mai bine de un an și jumătate și, chiar dacă, n-au epuizat toate biletele, au savurat din plin revenirea lângă echipă. 

Peluza de sub tabelă a fost aproape plină, iar fanii prezenți în celelalte zone ale stadionului au fost extrem de vocali, în special în repriza secundă. 

3 lucruri care nu s-au văzut la TV la debutul lui Dinamo în noul sezon: condițiile horror din stadion + cine a fost celălalt dinamovist înjurat de fani

Golurile reușite de Deian Sorescu i-au „aprins” pe suporteri. Preț de aproximativ un minut, fanii din toate zonele stadionului au cântat la unison, într-o atmosferă pe care jucătorii lui Dinamo n-au mai trăit-o de mult timp.

De altfel, fanii au revenit la sentimente mai bune față de jucători. Relațiile dintre cele două părți deveniseră mai încordate în ultimele săptămâni, dar tensiunea a fost înlăturată chiar înainte de startul meciului, când Sorescu a dat tonul reconcilierii și a mers alături de colegi să salute galeria. Același lucru s-a întâmplat și după fluierul final. 

Cadre spectaculoase din meciul Dinamo - FC Voluntari 3-2

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
FOTO: Vlad Nedelea
+45 FOTO

„Dinamo romena” sub comanda italianului Bonetti 

Dinamo nu a aut niciun fotbalist străin pe foaia de joc a meciului cu Voluntari. A fost pentru prima dată din 2010 când se întâmplă acest lucru! Problemele financiare interminabile ale „câinilor” pot duce și la un lucru bun. 

Fără posibilitatea de a transfera jucători, Dario Bonetti a fost obligat să construiască cu adevărat un „New Dinamo”. Dacă sezonul trecut a fost inflație de străini, aduși pe bani grei, fictivi, de Pablo Cortacero, acum lotul este format 100% din fotbaliști autohtoni.

Dinamo, fără străini la meciul cu Voluntari

  • Ultima dată când Dinamo nu a folosit fotbaliști străini pe durata unui meci a fost pe 18 mai 2013, FC Vaslui - Dinamo, scor 4-1. Pe bancă s-a aflat portarul macedonean Kristijan Naumovski.
  • Ultimul meci al lui Dinamo doar cu jucători români pe foaie a avut loc pe 22 mai 2010, FC Vaslui - Dinamo, scor 2-0. „Câinii” erau pregătiți în acel moment de Cornel Țălnar.

VIDEO Iuliu Mureșan, președintele lui Dinamo, după victoria cu Voluntari: „Au jucat cu sufletul”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Dinamovistul care exultă după victoria cu FC Voluntari: „Asta-i strategia corectă! Cu ei în teren, nu se mai ajungea aici”

Anunț important la Dinamo » Când estimează șefii că vor putea efectua transferuri: „Mai durează”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
1745flo
1745flo  •  21 Iulie 2021, 10:40

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno115
creeperno115  •  20 Iulie 2021, 22:39

Voiati sa fie stadion de 10 stele! E vina statului ca nu construieste stadion nou

catalin.palcu
catalin.palcu  •  20 Iulie 2021, 18:30
Postat de nelu_faget pe 20 Iulie 2021, 14:14

*** Pentru doi arginți de la Elias ar înjura pe oricine

Pe tine te-ar injura si pe gratis

Vezi toate comentariile (15)
Comentează