FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Șefii lui Dinamo explică demiterea lui Rednic: „Între el și jucători se crease o falie adâncă” » Încredere totală în Stoican: „E cea mai motivantă persoană”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 14:26 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 14:46

Răzvan Zăvăleanu a făcut o comparație între cei Mircea Rednic și Flavius Stoican, spunând că actualul A1 este potrivit pentru situația sportivă groaznică în care se află Dinamo.

  • Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, a dat cărțile pe față într-un superinterviu de 3 pagini oferit jurnalistului GSP Eduard Apostol;
  • Interviul integral poate fi citit în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor, în Gazeta Digitală – AICI sau pe www.gsp.ro, în cursul zilei.
  • Prima parte, AICI: „Discutăm cu 4 investitori, dar nu ne ajută tulburările din jurul echipei”
  • A doua parte, AICI: „Răzvan Zăvăleanu numește cele două motive pentru care fotbaliștii o refuză pe Dinamo”

Adimistratorul judiciar al „câinilor” explică de ce s-a decis renunțare la Mircea Rednic, dezvăluie unde a greșit acesta și laudă numirea lui Flavius Stoican.

Dinamo vrea să împrumute un fotbalist de la CFR Cluj, dar jucătorul refuză! GSP a aflat motivul
DINAMO
Dinamo vrea să împrumute un fotbalist de la CFR Cluj, dar jucătorul refuză! GSP a aflat motivul

Planul lui Dinamo după aducerea lui Stoican: „Nu play-off, dar măcar câteva locuri mai sus"

- Aveți teamă că Dinamo va retrograda?
- Am refuzat mereu acest cuvânt, dar sunt realist, îmi dau seama că există acest pericol major, imediat. Am speranța că se vor strânge rândurile, că noul antrenor îi va face să joace, iar suporterii se vor aduna din nou lângă echipă.

- Ați știut și aprobat demiterea lui Mircea Rednic?
- Evident că am știut, formal, orice decizie sportivă nu poate fi dusă la îndeplinire fără a trece prin mâna noastră. A fost luată o hotărâre la nivel executiv, ne-a fost prezentat un referat pentru încetarea colaborării, l-am aprobat, am desfăcut angajamentul.

- Ce i s-a reproșat lui Rednic, în afara rezultatelor?
- Rezultatele au fost o componentă foarte importantă, toată lumea se aștepta ca astăzi Dinamo să nu mai fie pe o poziție retrogradabilă direct. Nu aveam așteptări de play-off, dar măcar să urce echipa câteva locuri. Au fost și motive contractuale, neîndeplinirea unor obiective de succes.

- Ce a făcut bine și ce a făcut rău Rednic?
- O componentă importantă a insuccesului său a fost ghinionul. Punctele pierdute în prelungiri. Apoi, din păcate, nu a reușit să strângă jucătorii în jurul său, într-o situație de criză. A existat o falie din ce în ce mai adâncă între ceea ce făcea antrenorul și ceea ce jucătorii erau dispuși să accepte în această colaborare.

- Ar fi putut salva echipa?
- Dorința noastră asta a fost când l-am angajat. Dar, câteodată, e bine să tai nodul gordian mai repede, ca să nu regreți mai târziu. 

- A zis că își asumă tot la Dinamo. Ce însemna asta?
- Deși am avut discuții despre cum funcționează lucrurile în insolvență, domnul Rednic chiar a încercat să-și asume tot. Dar erau decizii care țineau de administratorul judiciar și amenințau poziția noastră legală. Iar aceste lucruri nu puteau fi acceptate. Dincolo de lege nu poate exista nimic! Din păcate, nici relația instituțională cu noi n-a funcționat, deși am avut o relație personală bună cu el, ne-am auzit de multe ori, dar încerci mereu să faci o echipă care să funcționeze bine. În insolvență trebuie să fie unanimitate de păreri, când nu există și încet-încet o luăm pe lângă drumul legal nu putem să facem o echipă.

 „Nu era nevoie să plătească acele cheltuieli"

- Când vă referiți la a o lua pe lângă drumul legal, vă referiți la rezilierile masive de contracte sau la ce?
- De a angaja, de a rezilia, de a lua decizii ce trebuiau luate prin filtrul nostru. Uite, de exemplu, au fost discuțiile că domnul Rednic a plătit diverse cheltuieli. Nu era nevoie să plătească aceste cheltuieli! Dar când a dispus, singur, anumite măsuri, care ar fi trebuit să fie în sarcina clubului, fără ca noi să știm, a trebuit să suporte ca un fel de penalitate. În insolvență, dacă dorești să angajezi o cheltuială, n-o vei putea face singur fără aprobarea administratorului judiciar. Dacă ai angajat-o, ți-ai asumat-o. Nu e ca și cum noi trebuia să ne cazăm la Argeș, iar clubul nu avea bani și a plătit Rednic! Nu, domnul Rednic a luat decizia de unul singur, noi am aflat în ziua meciului, așa că a trebuit să-și asume răspunderea pentru cheltuielile respective.

- Va avea Dinamo de câștigat prin îndepărtarea lui?
- Decizia a fost una de natură sportivă, problema s-a pus încă dinainte, cu 3 etape în urmă, când domnul Rednic și-a asumat personal 5 puncte din 9 cu Chindia, Mioveni și Farul. Poate că ar fi fost momentul atunci... Dar am ținut seama de sentimentele dinamoviștilor, de legătura sa istorică, de detalii. Sper ca alegerea domnului Mureșan - Flavius Stoican - să fie de bun augur, iar acesta să reușească ceea ce nu a putut Mircea Rednic.

„Flavius Stoican e potrivit pentru această situație groaznică"

- Câtă încredere aveți în Flavius Stoican?
- Nu-l cunosc personal, deși am vorbit foarte mult în ultima perioadă, dar am remarcat o chestie: e cea mai motivată persoană pe care am cunoscut-o!

- Este potrivit pentru Dinamo acum?
- Cel puțin în acest moment, când situația sportivă este groaznică, eu cred că este persoana capabilă să strângă rândurile, să adune fotbaliștii alături și să-i facă să joace pentru Dinamo. Mi s-a părut o persoană sinceră, onestă, a pus pe masă toate problemele, unele le-am putut rezolva, altele încă nu, măcar am putut sta de vorbă. Ne-a spus care e filosofia lui de lucru, noi i-am zis ce limitări legale și financiare avem, există o colaborare. Sper ca rezultatele să-l ajute.

- Ați tratat rapid cu el?
- De tratat, a tratat cu domnul Mureșan. Am înțeles că a fost o discuție de 5 minute. Față de draft-ul de contract pe care i l-am trimis, nu a avut niciun fel de comentariu, l-a acceptat ca atare, deși poate că erau multe lucruri despre care să spună că nu-i convin. A arătat că nu contează partea materială, ci că poate să ajute clubul în această situație delicată.

ANAF i-a luat la controale

- V-a deranjat declarația lui Iuliu Mureșan că nu mai are nevoie de banii DDB? O declarație care s-a rostogolit și efectul a fost devastator în rândul fanilor, care s-au retras, câteva sute, din programul socios.
- N-am văzut declarația, dar contextul am înțeles că a fost puțin altul. Mi-a explicat că a spus-o în contextul „Domne, dacă de astăzi DDB nu mai bagă niciun ban, cum vă descurcați?!". Iar el a spus: „Ne vom descurca", nu că nu mai e nevoie de banii DDB. Noi suntem conștienți de importanța fanilor, fără de care Dinamo ar fi intrat în faliment. Eu vă dezvălui altceva.

- Ce anume?
- Vizavi de modul cum se cheltuiesc banii la DDB. Nu avem o legătură cu ce se întâmplă în interiorul DDB, dar în ultimele două luni au fost controale, încrucișate, ale ANAF la DDB și la Dinamo, vizavi de modul în care se cheltuiesc banii, iar concluzia a fost că totul este în regulă! Aș vrea să-i liniștesc pe suporterii care avansează sume către DDB, sumele au fost cheltuite corect. 

- Cum au fost cheltuite?
- Se fac contracte de împrumut între DDB și Dinamo, nu sunt creditări ce nu se vor întoarce în DDB, în acte se scrie care este scopul împrumutului, plata salariilor, de exemplu. Toate sumele plătite de DDB sunt notate transparent în contractele de contabilitate, pot fi arătate oricând organelor de control. 

„Nu s-a pus problema plecării lui Mureșan"

- Ce tip de om de fotbal preferați, Mircea Rednic sau Iuliu Mureșan?
- Nu o să fac astfel de comparații. Cu Iuliu Mureșan lucrez din 2015, am avut experiențe plăcute, chit că nu suntem de acord pe multe subiecte, dar am învățat să avem abilitatea de a rezolva lucrurile astfel încât să le conducem spre interesul clubului de care ne ocupăm. Cu Mircea Rednic am lucrat foarte puțin, a fost o persoană agreabilă, un tip foarte inteligent, mi-a plăcut tare de dumnealui, îmi pare rău că lucrurile s-au sfârșit cum s-au sfârșit.

- Era o pierdere plecarea lui Iuliu Mureșan?
- Eu nu știu dacă s-a pus vreo secundă în balanță plecarea lui! Să nu uităm că Mureșan e administrator special, dincolo de calitatea de director executiv al clubului, și îndeplinește niște atribuții de natură legală, atribuții pe care le cunoaște foarte bine, nu sunt mulți oameni în fotbal care să le stăpânească. Eu cred că e persoana potrivită și dedicată clubului Dinamo.

VIDEO Flavius Stoican și Florin Răducioiu au fost prezentați la Dinamo

Citește și: 

Iuliu Mureșan explică demiterea lui Rednic de la Dinamo: „Era cea mai bună soluție. Dacă plecam eu nu rezolvam nimic”

Ar veni la Dinamo doar dacă pleacă Sorescu » Transferul propus lui Stoican

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
creeperno115
creeperno115  •  06 Ianuarie 2022, 22:48

Fara gasca de la cluj, eram in faliment pana acum

sdoru
sdoru  •  06 Ianuarie 2022, 20:09

Sa speram ca Dinamo se va salva de la retrogradare, nu contează cum..... ȘI SA SCĂPĂM DE GAȘCA DE LA CLUJ!!!!! ĂȘTIA SUNT PUȘI SA FACA BANI DIN COMISIOANELE DE LA TRANSFERURI!!!! PS. oare juhasz și nitu dorm bine noaptea!!???

demolarii
demolarii  •  06 Ianuarie 2022, 18:15

Subiectiv acest domn Zavaleanu. 1. Ce calitate are și care e scopul lui în această insolventa? Eu credeam ca el e garantul statului vis-a-vi de creditori clubului,printre care sunt și DDB cu cca 2 milioane de euro din 6.....2. Care e activitatea administratorului special? Care sunt rezultatele lui? De ce a schimbat 4 antrenori in 6 luni? Cand a fost ales I Mureșan pe ce s-a bazat? Cat a afectat clubul, sportiv și financiar, ca nu a reușit să creeze mediul de lucru pentru Uhrin, deși a avut la dispoziție 1 luna ca timp, un cantonament? Ce măsuri a luat Mureșan ca sa nu mai fie atatea scandaluri din cadru clubului mediatizate? Pana acum DDB e principalul creditor al clubului, și fără să mai dea un ban. Aveti de rezolvat un buget care e format din cheltuielile curente plus plata datoriilor care au dus la insolventa. Dacă tratati partenerii cu aroganță, nu va așteptări la o colaborare. Si nici DDB sa nu aștepte ca membrii cotizanti sa fie docili ca oile, ca altfel e vorba de un alt club......

Vezi toate comentariile (4)
Comentează