FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Trei lucruri de urmărit în săptămâna decisivă pentru Dinamo: Zeljko Kopic joacă și pentru postul său! + De ce depinde sosirea următorului director sportiv

Zeljko Kopic/ foto: Cristi Preda (GSP)
Zeljko Kopic/ foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat luni, 18 decembrie 2023 12:31 / Actualizat luni, 18 decembrie 2023 13:40

Dinamo joacă, diseară, la Botoșani. Vineri, urmează un meci acasă, cu FC Voluntari. Sunt ultimele două partide oficiale din 2023. În criză de rezultate, cu ultima victorie la mijlocul lunii august, „câinii” află în această săptămână ce șanse mai au, real, la salvarea de la retrogradare și cum modelează viitorul echipei.

Dinamo joacă diseară, de la ora 20:00, la Botoșani cu echipa locală în "derby-ul lanternei roșii". Cine va pierde poate încheia 2023 pe ultimul loc al clasamentului. 

Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”
INEDIT
Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”

În acest moment, alb-roșiii au un punct în plus față de moldoveni, iar cifrele sunt groaznice pentru ambele formații.

Dinamo țintește victoria pentru a stopa o perioadă neagră, 13 etape consecutive fără succes (10 eșecuri și 3 remize) și pentru a mai micșora diferența de primul loc care ar duce la baraj. UTA este acum la o distanță de 13 puncte.

La rândul lor, botoșănenii, fără nicio victorie în actuala ediție de Liga 1, văd confruntarea cu Dinamo ca una decisivă pentru soarta clubului. 

"Dacă nu batem nici pe Dinamo... Gata, tragem obloanele!", a reacționat Valeriu Iftime într-un interviu acordat GSP.ro.

5etape la rând a pierdut Dinamo în L1

1. Zeljko Kopic își joacă și postul în aceste ultime etape!

Este un duel esențial și pentru antrenorul Zeljko Kopic, 46 de ani. Dinamo l-a adus după ce a încheiat socotelile cu Ovidiu Burcă, croatul a câștigat confruntarea directă pentru a fi tehnicianul "câinilor" cu Florin Bratu și cu Ionuț Badea. 

Până în acest moment, Kopic nu a reușit să schimbe soarta echipei.

Antrenorul a încercat să-și impună strategia, s-au văzut unele plusuri, dar, în continuare, echipa pierde în campionat. Nu a reușit să obțină nimic nici din meciul cu Sepsi (1-2), nici cu U Cluj (0-1).

Partida de la Botoșani este importantă și pentru Kopic. Dacă va învinge, va avea și capacitatea psihică, și posibilitatea de a-și impune punctele de vedere în fața conducerii dinamoviste. 

Dacă va pierde, plus un alt eșec în ultima rundă din 2023 cu FC Voluntari, în ciuda asigurărilor care i se dau că postul său este sigur, iar el va fi analizat până la finalul sezonului regulat, nu ar fi imposibil să se ajungă la o despărțire prematură de Kopic!

2. Un director sportiv croat pentru o strategie pe termen lung

O victorie a "câinilor" ar arăta că Zeljko Kopic poate dezmorți o echipă împotmolită pe penultima poziție în clasament, fără victorie din 19 august (3-2 la Voluntari), i-ar oferi răgaz și ceva mai multă liniște pentru a clădi o formație care să se poată lupta pentru evitarea retrogradării. 

Plus că ar putea să-i ofere "undă verde" pentru aducerea unui director sportiv croat, așa cum a anunțat GSP.ro încă de sâmbătă.

Kopic și conaționalul său ar putea lucra la aducerea unor fotbaliști tineri din țara lor, care să crească în Ștefan cel Mare. Iar dacă Dinamo va retrograda la finalul stagiunii, măcar va avea o strategie gata elaborată pentru sezonul din eșalonul secund, pentru a nu o mai lua, din nou, vara viitoare de la zero.

Dinamo caută să aducă jucători cu experiență, care să aducă un plus în lupta pentru a continua în Liga 1, dar de văzut dacă "haita" îi va putea convinge pe cei pe care a pus ochii. Unii sunt sub contract (Deaconu - Korona Kielce, Aganovic - Sepsi).

3. Ce șanse sunt să vină Vlad Munteanu director sportiv la Dinamo

Totodată, având în vedere că plecarea lui Gabriel Glăvan, director sportiv, va fi oficializată curând, Dinamo caută să "acopere" acest post. Încă din luna octombrie, așa cum GSP.ro a informat la vremea respectivă, Andrei Nicolescu et Co au luat în calcul cooptarea lui Vlad Munteanu, 42 de ani, în prezent manager operațional la FRF.

2victorii a adunat Dinamo în actuala ediție de Liga 1, în turul sezonului regulat, tocmai cu FC Botoșani (1-0) și cu FC Voluntari (3-2)

În afara unor tatonări, nu s-a mers mai departe în discuțiile cu fostul mijlocaș lateral, campion cu Dinamo în 2002 și 2004. Vlad Munteanu rămâne opțiunea #1 pentru Andrei Nicolescu, dar totul depinde și de ceea ce se va întâmpla pe plan sportiv cu "câinii" în etapele cu Botoșani și cu Voluntari.

VIDEO Željko Kopić a prefațat partida „câinilor” cu FC Botoșani: „Înțelegem importanța acestui meci, trebuie să fim la capacitate maximă”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Croatul care joacă în România mizează pe Zeljko Kopic că va salva „haita”: „Are valoare mare, a învins pe West Ham în Anglia!”

EXCLUSIV Conducătorii de la Dinamo s-au gândit la o repatriere care i-ar fi scos din sărite pe fanii „câinilor”! Au bifat deja o retrogradare cu el în teren

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Str82HeIL
Str82HeIL  •  18 Decembrie 2023, 15:19

Pai cum joaca pentru postul sau? Numai ce a venit... Ce.. a venit fara bani de transferuri? Sa bage domle` ceva acolo si el in Dinamo. El nu stie ca "investitorii" cu "know-how" nu au impreuna bani sa intre intr-o toaleta publica? Plus are fitze de "fotbalisti" care se cred cine stie cine ... Nu i-as lua in liga a 3-a dar ma rog..***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează