FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

REMEMBER Și ei au marcat în Derby de România » 15 nume inedite care au înscris în duelurile Dinamo - FCSB. Îți amintești golurile lor?

Derby-urile Dinamo - FCSB au venit mereu la pachet și cu o doză de imprevizibil / Sursă foto: Arhivă GSP +39   FOTO
Derby-urile Dinamo - FCSB au venit mereu la pachet și cu o doză de imprevizibil / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 16:18 / Actualizat duminica, 26 noiembrie 2023 00:50

Dincolo de piesele indispensabile, de vedetele sau oamenii-simbol ai celor două rivale, diverse alte nume inedite au apărut în ultimii 20 de ani pe lista marcatorilor în derby-urile Dinamo - FCSB.

E dovedit, nu toți oamenii care au influențat la un moment dat duelurile dintre cei doi granzi bucureșteni au și rămas în inimile suporterilor. Unii au jucat prea puțin pentru a se transforma în idoli, alții au trecut conjunctural pe la cele două rivale și au fost uitați cu timpul.

Însă, la un moment dat, golurile lor i-au urcat pe garduri pe cei din peluze.

GSP.ro a parcurs meciurile directe jucate exclusiv în campionat în ultimele două decenii și îi enumeră pe câțiva dintre marcatorii inediți ai confruntărilor Dinamo - FCSB. Îți amintești golurile lor?

Gata cu fantezia! Legenda lui Dinamo, mesaj direct pentru Burcă: „Învață să faci asta! Dacă va continua așa, vor retrograda!”
DINAMO - FCSB
Gata cu fantezia! Legenda lui Dinamo, mesaj direct pentru Burcă: „Învață să faci asta! Dacă va continua așa, vor retrograda!”

15 marcatori inediți din istoria duelurilor Dinamo - FCSB: de la Pleașcă și Axente până la Sin și Bălțoi

1. Fiul unui stelist pursânge, Ianis Stoica, nimeni altul decât băiatul lui Pompiliu Stoica, a contribuit și el la umilința din ianuarie 2022, 3-0 pentru FCSB în Ștefan cel Mare. Dinamo avea să retrogradeze la finalul sezonului. 

2. Azi om de bază la Rapid, Borja Valle a punctat pentru Dinamo, din penalty, în derby-ul pierdut în fața FCSB-ului în octombrie 2020, scor 2-3. Spaniolul cu CV-beton a făcut parte din „epoca proxima semana” instaurată de Cortacero. A stat puțin la roș-albi, dar a simțit și el gustul meciului supranumit cândva Unicul Derby.

3. Andrei Sin e cel care a apărut pe tabelă în ultima victorie dinamovistă reușită în fața rivalei. Pe 16 februarie 2020, fundașul marca un gol de poveste: lovitură liberă executată direct în vinclu.

Și ei au marcat în Derby de România » 15 nume inedite care au înscris în duelurile Dinamo - FCSB. Îți amintești golurile lor?
Andrei Sin și bucuria golului de atunci / foto: GSP

4. Și fostul „polist” Mircea Axente a marcat în Derby de România. Se întâmpla în vara lui 2018, la thriller-ul de pe Arena Națională, încheiat 3-3. Atacantul de careu a fost transferat de Dinamo în mandatul lui Florin Bratu.

5. Marko Momcilovic n-a avut priza la public de care s-a bucurat compatriotul Novak Martinovic, dar se poate lăuda că a decis de unul singur duelul cu Dinamo din septembrie 2017, încheiat 1-0 pe o Arenă Națională neîncăpătoare.

Și ei au marcat în Derby de România » 15 nume inedite care au înscris în duelurile Dinamo - FCSB. Îți amintești golurile lor?
Momcilovic, sărbătorind golul alături de galerie / foto: Cristi Preda

6. Cu câteva luni înainte, tot pe cel mai mare stadion al țării, „câinii” o învingeau pe FCSB, scor 2-1. Pentru roș-albaștri marca Marian Pleașcă, într-una dintre puținele sale apariții în tricoul celei mai iubite echipe din România.

7. De Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie 2016, Dinamo câștiga un derby exploziv cu FCSB, scor 3-1, la cel de-al doilea descălecat al lui Reghecampf la clubul lui Becali. Roș-albaștrii începuseră excelent, gol Fernando Boldrin, dar au pierdut ulterior fără drept de apel.

8-9. Și algerianul Jugurtha Hamroun a marcat în duelul orgoliilor fotbalului românesc. Se întâmpla într-o remiză cu mult nerv, 1-1, în martie 2016. Iar pentru dinamoviști marca în acel meci stelistul Eric Bicfalvi, fotbalistul pe care Hagi îl făcuse căpitan în Ghencea.

Și ei au marcat în Derby de România » 15 nume inedite care au înscris în duelurile Dinamo - FCSB. Îți amintești golurile lor?
Hamroun a deschis scorul în acel derby

10. Hatem Abd Elhamed a evoluat doar jumătate de sezon la Dinamo, însă israelianul s-a impus rapid și a devenit extrem de apreciat de fani. A marcat în duelul pierdut cu 1-3 în mai 2015, meciul de pomină în care Negoiță l-a acuzat de blat pe Bărboianu.

11. Perceput mai degrabă ca un oltean de rasă, Mihai Costea a înscris golul de 3-1 al victoriei clare reușite de FCSB în „Groapă”, în decembrie 2011. Era începutul sfârșitului pentru Dinamo, care dominase campionatul până în acel punct.

12. Valentin Iliev, îmblânzitorul de „câini” cu pașaport de Bulgaria. Fostul fundaș central e unul dintre puținii străini care au reușit o „dublă” în Derby de România. O făcea în mai 2012, la primul duel cu Dinamo pe Arena Națională (3-2).

Și ei au marcat în Derby de România » 15 nume inedite care au înscris în duelurile Dinamo - FCSB. Îți amintești golurile lor?
Valentin Iliev a reușit o „dublă” de colecție în poarta lui Dinamo

13. Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte. Andrei Cristea, eroul victoriei magice cu Valencia din 2004, a înscris în poarta lui Zapata în martie 2010, după o uriașă gafă a columbianului. Șase ani mai devreme, aducea victoria roș-albaștrilor în derby-ul cu Dinamo din 2004.

14. Vasilică Cristocea are puține goluri în experiența de doi ani de la roș-albaștri, însă unul dintre ele a venit în fața marii rivale, în sezonul 2005-2006. Cristocea a egalat în prelungiri în derby-ul jucat în Ștefan cel Mare și încheiat 1-1.

Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP
Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP
Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP
Imagini de arhivă cu Vasilică Cristocea / foto: GSP
+44 FOTO

15. Un an mai devreme, alt nume care azi a dispărut complet din prim-plan puncta într-un derby. Alexandru Bălțoi își trecea numele pe lista marcatorilor lui Dinamo, într-o partidă jucată pe vechea Ghencea (2-2).

Cine câștigă Derby de România?

Dinamo
Egal
FCSB

FOTO Imagini senzaționale de la primul FCSB - Dinamo din istorie » Burcă a comis-o, Pițurcă în extaz, MM pe garduri + Lupescu s-a însurat în timpul meciului

+35 FOTO

Citește și alte știri despre Derby de România:

Profită Dinamo? A spus răspicat cea mai mare slăbiciune de la FCSB: „Au cam gafat în ultimul timp”

EXCLUSIV Gata cu fantezia! Legenda lui Dinamo, mesaj direct pentru Burcă: „Învață să faci asta! Dacă va continua așa, vor retrograda!”

EXCLUSIV „Dacă rezolvă problema asta, Dinamo nu pierde cu FCSB!” » Ioan Andone îi dă un sfat esențial lui Ovidiu Burcă, înainte de Derby de România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  26 Noiembrie 2023, 05:20

Tare articolul. Mai bine din astea decât citate din Stoica, Becali ori alți invitați permanenți

Vezi toate comentariile (1)
Comentează