FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DINAMO. EXCLUSIV Sanjeev Kumar, indianul care a încercat să cumpere clubul, rupe tăcerea după 4 ani: „Niciun investitor nu va plăti să-i repare greșelile! Dacă era deștept, Negoiță ar fi făcut bani”

Sanjeev Kumar a intenționat să cumpere Dinamo în 2016. foto: Facebook
Sanjeev Kumar a intenționat să cumpere Dinamo în 2016. foto: Facebook

Articol de - Publicat duminica, 19 aprilie 2020 07:00

DINAMO. Indianul Sanjeev Kumar a fost primul investitor străin care a încercat să cumpere clubul de la Ionuț Negoiță. 

 

În toamna lui 2016, Sanjeev Kumar, directorul grupului „Delamore & Owl”, era adus în România de Adrian Mutu, cel care ocupa o funcție administrativă la roș-albi și îi era partener de afaceri indianului. Acesta a negociat preluarea lui Dinamo, însă tratativele n-au avut vreo finalitate.

La aproape 4 ani de la acel moment, perioadă în care s-a vehiculat despre numeroase personaje că ar intenționa să investească la Dinamo, echipa a rămas tot pe mâinile lui Ionuț Negoiță. Ajunși din nou în pragul falimentului, „câinii” au un viitor incert și așteaptă o salvare miraculoasă, care momentan întârzie să apară.

Sâmbătă seara, GSP.ro a luat legătura cu Sanjeev Kumar, iar indianul a acceptat să rememoreze fragmente din negocierile purtate în 2016 cu Ionuț Negoiță.

Sanjeev Kumar: „Cred că nu și-a dorit cu adevărat să vândă clubul”

„Nu am fost foarte mulțumit de zgomotul produs atunci. Noi i-am propus o ofertă la un preț foarte favorabil. Nu mi-au plăcut intrigile din jurul afacerii și cred că nu și-a dorit cu adevărat să vândă clubul la acel moment. Multe dintre conversațiile noastre ajungeau în media, era prea mult zgomot, nu era deloc confidențialitate. 

A fost foarte greu să ne concentrăm pe tranzacție când nimic din ceea ce vorbeam nu era păstrat confidențial. Plus că toate aceste lucruri ne afectau brandul, iar acționarii noștri n-au fost fericiți să audă asta”. 

Sanjeev Kumar: „Dacă era deștept, Negoiță ar fi produs bani”

„I-am spus lui Negoiță că echipa va rămâne fără bani. Nu erau foarte mulți bani în club la acel moment, era nevoie de un capital proaspăt. Nimeni nu ar fi plătit milioane, ca mai apoi să injecteze alte milioane în club. 

Dacă era deștept, Negoiță ar fi produs bani, iar clubul ar fi fost într-o situație mult mai bună. Mi-aș dori ca echipa să fie salvată printr-o afacere bună, dar niciun investitor nu va plăti bani pentru a repara greșelile altcuiva”, a declarat Sanjeev Kumar, în exclusivitate pentru GSP.ro.

„Am discutat și despre situația stadionului, le-am spus că vor fi probleme, dar ei negau acest lucru” - Sanjeev Kumar

„Mi-au plăcut suporterii, le urez mult succes. I-am întâlnit pe câțiva dintre ei și erau foarte dedicați. Pentru fani, sper ca acest club să supraviețuiască” - Sanjeev Kumar

Sanjeev Kumar a încercat să cumpere Dinamo în 2016 

DINAMO. EXCLUSIV Sanjeev Kumar, indianul care a încercat să cumpere clubul, rupe tăcerea după 4 ani: „Niciun investitor nu va plăti să-i repare greșelile! Dacă era deștept, Negoiță ar fi făcut bani”

Kumar, un apropiat de-ai lui Adrian Mutu, a fost la un pas să preia Dinamo de la Negoiţă la finalul lui 2016, însă tratativele dintre cele două părţi s-au împotmolit în ultimul moment.

 Kumar are afaceri în peste 30 de țări și este directorul grupului „Delamore & Owl”. La acea vreme, compania pe care o reprezenta inteționa să investească pentru început 2,7 milioane de euro în „Ștefan cel Mare”

Cum să păcălești jucătorii naivi de pe bursă » Indianul propus de Mutu la Dinamo și afacerile sale cu un canadian din industria pariurilor bănuit de legături cu mafia italiană

Cine a mai vrut să cumpere Dinamo: șeici, oligarhi, masoni sau candidați la prezidențiale :)

  • Frații Surkis au fost, după Sanjeev Kumar, primii oameni despre care s-a spus că vor veni să preia clubul din „Ștefan cel Mare”. Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, era unul dintre investitorii misterioși care-și propunea să cumpere formația lui Negoiță.
  • Șeicul Abdul Jabbar Al Sayegh și fondul său de investiții. Președintele Noor Capital, Abdul Jabbar, investitor cu afaceri în petrol și multimiliardar în dolari, a fost un alt potențial cumpărător. Se întâmpla în 2018, însă șeicul n-a mai venit însă la Dinamo, după ce Negoiță a anunțat că ar avea un alt posibil cumpărător.
  • Șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Tot în 2018, Hamdan Bin Zayed, un șeic din Emiratele Arabe Unite, care deține compania Al Dahra, voia să cumpere clubul Dinamo pentru a ajunge mai ușor să pună mâna pe Insula Mare a Brăilei, cea mai mare fermă agricolă din Europa, care are în exploatare 56.000 de hectare de teren de cea mai bună calitate.
  • Ralph Oswald Isenegger. În aprilie 2018, elvețianul Ralph Oswald Isenegger, considerat avocatul de casă al oligarhilor ruși, a negociat cumpărarea clubului Dinamo în numele unor investitori nenumiți. Conform dezvăluirilor Gazetei de la acea vreme, avocatul elvețian Ralph Oswald Isenegger apărea ca reprezentant al unor investitori misterioși dornici să cumpere clubul Dinamo. În România, acesta avea legături cu masonul Adrian Thiess, cel care a încercat să intermedieze afacerea.

Ajunge clubul la „Dinamoviști pentru Dinamo”? 

Suporterii din Asociația „Dinamoviști pentru Dinamo” și-au manifestat intenția de a cumpăra clubul de la Negoiță în schimbul simbolicei sume de un leu, chiar cea solicitată de finanțatorul „câinilor”.

Sâmbătă, patronul de la RIN a confirmat interesul acestora și a dezvăluit că săptămâna viitoare va avea loc întâlnirea decisivă pentru semnarea actelor: 

„Da, este adevărat. Eu sunt elegant și am răspuns rapid ofertei. Doamne-ajută să se ocupe, să facă, să fie bine pentru Dinamo, să preia frâiele că se pricep mai bine ca mine! Probabil, au resurse financiare să plătească lunar jucătorii, toate cheltuielile care sunt la un club”, a spus Negoiță. 

VIDEO. Ionuț Negoiță a decis să vândă Dinamo

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Ionuț Negoiță a decis să vândă Dinamo! Marți se vor semna actele + prima reacție a finațatorului

Dinamo se rupe din interior! Mesaj vehement pentru Ionuț Negoiță de la un angajat: „Bă băiatule, fă un efort şi dă un salariu! Îți bați joc în halul ăsta?”

DINAMO. Ofertă concretă pentru Ionuț Negoiță, chiar în Vinerea Mare! Suporterii din ADPD au trimis documentul: „Ne luăm clubul înapoi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
creeperno999
creeperno999  •  19 Aprilie 2020, 23:10

Vad ca multi arabi au vrut clubul

max9
max9  •  19 Aprilie 2020, 23:05

Negoita, ca orice bisnitar din Romania vrea sa pacaleasca pe careva. E in gena romanului si mai ales in toti parasutisti astia de dupa revolutie. afacerea este hotie. in fine. clubu ala de militieni comunisti e gata. nu exista indieni,arabi sa arunce cu bani la o echipa din lumea a treia care nu a facut nimic niciodata.

thelegend.
thelegend.  •  19 Aprilie 2020, 17:08
Postat de gazistu pe 19 Aprilie 2020, 10:49

daca indianu voia sa cumpere dinamo, o facea.,..degeaba zice el ca "Negoita ca nu si-o dorit cu adevarat sa vanda Dinamo", asa spn si eu despre el ca nu si-o dorit sal cumpere.....adica daca vrei sa cumperi ceva, trebuie sa platesti cat cere cumparataorul....simplu

Aha si daca cumparatoru cere mereu o alta suma, cam ce grad de seriozitate iti prezinta un asemenea om ?? Daca initial spune ca vrea 10, dupa 20, dupa 60 , dupa 100..... defapt astea erau niste pretexte ca vezi domne vrea sa vanda, dar defapt nu vrea, face doar sa amageasca suporterii si pe aia care vin cu bani. Daca tot nu mai vroia sa auda de DINAMO, acest Negoita trebuia sa fie plecat de 3 ani de cand zice ca i-a ajuns.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează