FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Azi se poate vinde Dinamo! Peluza Cătălin Hîldan, mesaj clar pentru avocatul spaniolilor: „Prezintă 1 milion de euro” » Negoiță așteaptă OK-ul fanilor

Articol de GSP - Publicat luni, 18 mai 2020 10:29

Dinamo se poate vinde azi, dar situația e una complicată. Finanțatorul Ionuț Negoiță trebuie să dea azi un răspuns grupului de spanioli condus de Herminino Menendez, dar așteaptă OK-ul din partea fanilor acționari.

Prin vocea avocatului Toni Curea și a lui Ioan Andone, spaniolii i-au transmis lui Ionuț Negoiță că oferta pentru Dinamo expiră azi. „ Draftul de contract aflat pe biroul lui Negoiță prevede că vom achita sumele respective în interval de 30 de zile. Vom veni însă din start chiar cu 10 milioane de euro, bani și pentru bugetul aferent sezonului următor”, a spus Toni Curea pentru GSP.RO.

Ionuț Negoiță vrea ca fanii să decidă

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Ionuț Negoiță i-a atacat dur pe spanioli, dar spune că este dispus să le accepte oferta dacă conducerea proiectului „Doar Dinamo București”, își dă acordul.

„Eu îmi doresc tot mai mult ca ei să preia frâiele. Le-am zis «Eu vă cedez Dinamo și voi negociați cu cine vreți». Vând Dinamo pe 1 leu, îmi asum și eu ceva. Problema e că spaniolii nu vor să-și asume nimic. Dar dacă fanii dau undă verde, facem tranzacția. Nu știu cine este în acest fond de investiții. Nu am nicio garanție, doar pretenții și intoxicări
Ionuț Negoiță

PCH, mesaj pentru spanioli: „Să vedem 1 milion de euro”

Azi, Peluza Cătălin Hîldan a emis un comunicat pe contul de Facebook prin care vorbesc despre spaniolii care vor să cumpere Dinamo și au un mesaj pentru ei și pentru avocatul Toni Curea. Aceștia îi cer lui Toni Curea să prezinte suma de 1 milion de euro, drept garanție. Ulterior, fanii vor da și eu 100.000 de euro, iar banii vor fi virați pentru a ajuta clubul.

  „A venit și ziua de luni. O zi pe care o așteptam cu entuziasm de multă vreme.Toate dubiile și semnele de întrebare ar trebui să dispară astăzi. Toni Curea poate să facă astăzi o mișcare simplă și inteligentă, care ar da mult curaj suporterilor. Să prezinte suma disponibilă de 1 milion de euro. Toată lumea va fi liniștită pentru că se va vedea că banii nu sunt o problemă.La acest milion ne angajăm și noi suporterii să venim cu banii care s-au mai strâns între timp. 100.000€ (după o consultare prealabilă a membrilor DDB). Dintr-o dată ar fi 1.100.000€ și lucrurile ar fi puse într-o altă lumină.

Am fost de la început susținătorii investitorilor care s-au arătat interesați de Dinamo. Să nu uităm că în momentul în care am plătit banii de licență am fi putut să obținem pe loc 7,5% acțiuni. Dar știind că există negocieri cu un investitor am trecut în contract o clauză prin care împrumutul de 750.000 lei din ProgramDDB se va transforma în acțiuni doar la data de 31 iulie 2020, dacă banii nu sunt restituiți.Am făcut asta pentru a nu afecta pachetul de acțiuni de 82% scos la vânzare”
comunicat PCH 

Istoria lui Ionuț Negoiță la Dinamo:

  • 2011 - Devine sponsor al clubului, prin RIN Grand Hotel, recomandându-se fanilor ca un vechi simpatizat al lui Dinamo -
  • august 2012 - Este cooptat de Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu în rândul acționarilor, mai întâi preluând acțiunile de la Cristi Borcea (30 la sută)
  • 14 martie 2013 - A preluat pachetul majoritar de acțiuni, 90 la sută, după negocieri ce-au durat 17 ore. A plătit 2 milioane de euro către Badea și Săvulescu. Bonus: a mai achitat un milion de euro, datorii pe care le-a descoperit după ce s-au făcut actele
  • 14 mai 2014 - De ziua clubului, Negoiță a anunțat insolvența clubului. "Trebuie să vindecăm cancerul", a anunțat el. Datorii totale de 17 milioane de euro, care s-au "dizolvat" prin achitarea a 850.000 de euro. Procesul de insolvență a durat aproximativ un an și 9 luni.
  • toamna 2016 - Negoiță dă primele semne că nu mai vrea să susțină financiar clubul de unul singur. Caută alți parteneri de afaceri. Adrian Mutu i l-a recomandat pe indianul Sanjeev Kumar, pe care Negoiță îl cataloghează acum drept "un loser, un fugit de-acasă, care nu avea după ce bea apă".
  • 20 mai 2017 - Dinamo câștigă primul și singurul trofeu cu Negoiță patron, Cupa Ligii.
  • - vara 2017 - Dinamoviștii fac presiuni pentru un stadion nou. Negoiță anunță că nu mai bagă bani la club și se caută investitori care vin să preia clubului. S-au perindat oameni de afaceri, de la frații Surkis la șeici, de la grecul Tsakiris la românul Florică.
  •  vara 2019 - "Câinii" încheie sezonul pe locul 9, cel mai slab din istoria de șapte decenii a grupării. S-au vândut jucători de cel puțin 13 milioane de euro, s-au băgat înapoi doar 2 milioane de euro în achiziții. Rednic este mazilit, hotelul lui Negoiță, casa lui Bogdan Bălănescu și autocarul echipei sunt asediate de către fanii nervoși. Negoiță a anunțat că își vinde acțiunile pe 5, apoi pe 4, apoi pe 3 milioane de euro.
  • noiembrie 2019 - După ce se anunță deschiderea clubului pentru asociațiile de tip socios, fanii din programul DDB sunt cooptați în acționariat: pentru 200.000 de euro primesc 10 la sută din acțiuni
  • 10 aprilie 2020 - Negoiță anunță Apocalipsa la Dinamo: dacă nu se face rost de 180.000 de euro, nu se ia licența, iar clubul riscă falimentul. "Eu nu mai bag nici un ban, adio!".

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Patronul din Liga 1 care n-are milă de PCH: „N-ar trebui să bage antrenorii în spital”

Încă un „șoc” la Dinamo? „Câinii” pot PIERDE baza de la Săftica: „Plata către ANAF e urgentă”

EXCLUSIV Dinamo se joacă de-a retrogradarea! Negoiță, negocieri IREALE cu 10 jucători care NU pot evolua în ultimele 8 etape

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (30)
catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  18 Mai 2020, 16:35

Cel mai bun exemplu la nivel inalt, uitate cum a fost preluata PSG, Marseille, presa nici nu mirosea subiectu asta, si au aflat imediat dupa semnarea vanzarii catre firmele Arabe.

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  18 Mai 2020, 16:33
Postat de ccab pe 18 Mai 2020, 16:30

Subiectul asta a devenit deja penibil ... Ce om serios face afaceri in presa!? Ati văzut pe undeva ca negocierile intre doua firme serioase sa apara in ziar, basca înainte ca tranzacția sa fie finalizată!?

Asta am spus si eu si Danut Lupu, cand o afacere se face, se face fara sa stie presa, si se afla atunci cand e totu semnat, dar asta e doar o tragico-amuzanta scena, in care Negoita zice ca vinde, dar nu vinde, iar spaniolii se fac ca vor cumpara, cand defapt nu au bani destui. Tragic-comic as putea zice

ccab
ccab  •  18 Mai 2020, 16:30

Subiectul asta a devenit deja penibil ... Ce om serios face afaceri in presa!? Ati văzut pe undeva ca negocierile intre doua firme serioase sa apara in ziar, basca înainte ca tranzacția sa fie finalizată!?

Vezi toate comentariile (30)
Comentează