FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Un fost acționar al lui Dinamo, declarații dure din Italia: „România a fost inundată de persoane din zonele roșii. Sunt interese electorale la mijloc”

Dragoș Săvulescu, Nicolae Badea și Cristi Borcea
Dragoș Săvulescu, Nicolae Badea și Cristi Borcea

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 martie 2020 13:52

Dragoș Săvulescu, 46 de ani, fostul acționar al lui Dinamo eliberat recent din arestul din Italia, a postat pe facebook un mesaj dur, în plină pandemie de coronavirus.

Omul de afaceri, care se află în prezent în Italia, țara europeană cea mai afectată de coronavirus, a criticat modul în care Guvernul și oficialitățile din România au acționat în cazul pandemiei de COVID-19. 

Autoritățile române au dormit timp extrem de îndelungat, fără să ia măsuri puternice încă de acum cel putin două săptămâni. Au permis inundarea României cu multe persoane ce vin din zonele roșii ale Europei. Nu au avut și nu au sub control extrem de multe persoane care ar trebui să fie în carantina. România va avea zeci de mii de cazuri de Coronavirus în maximum o lună. Spitalele for fi asediate si ultradepășite. Oamenii se for sufoca la propriu, fără a avea nicio șansă să fie ajutați. Românii își for pierde bunici, părinți, frați și surori, soți sau soții, unii chiar copii. Vor trăi momente înfricoșătoare și vor rămâne marcați pe viață”, e o parte din mesajul scris Dragoș Săvulescu pe Facebook.

Săvulescu s-a luat și de cetățenii români și susține că a donat 50.000 de euro către Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și către Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Mesajul integral al lui Dragoș Săvulescu

„Dupa o absenta indelungata pe retelele sociale, revin azi succint pentru a prezenta cateva chestiuni:

I. In nebunia mondiala a Coronavirusului, aflandu-ma in miezul absolut al focarului - in Italia, si privind de aici la ce se intampla in Romania, tin sa punctez cateva lucruri importante care de aici, din miezul problemelor, se vad extrem de clar:

1. Autoritatile romane au dormit timp extrem de indelungat, fara sa ia masuri puternice inca de acum cel putin 2 saptamani. Au permis inundarea Romaniei cu multe persoane ce vin din zonele rosii ale Europei. Nu au avut si nu au sub control extrem de multe persoane care ar trebui sa fie in carantina. Nu au organizat cum trebuie supravegherea acestora. Nu au inasprit la timp legislatia pentru cazurile persoanelor care pun in pericol soarta comunitatii. Au facut-o extrem, extrem de tarziu, chiar tardiv. Discutam in mod evident fie de interese electorale, incompetenta sau prostie pura. Cel mai probabil toate la un loc.

2. Oamenii nu au inteles ce se intampla, nu realizeaza dimensiunea problemei. Isi inchipuie probabil ca totul este fie o gluma, fie o mare exagerare, fie o uriasa conspiratie. Isi inchipuie ca lor nu li se poate intampla nimic. Nu au forta sa gandeasca si sa prevada ce va fi in mai putin de 3 saptamani de astazi. Le pot spune eu acum, vazand ce se intampla aici in Italia si peste tot in lume: Romania va avea zeci de mii de cazuri de Coronavirus in maxim o luna. Spitalele for fi asediate si ultradepasite. Oamenii se for sufoca la propriu, fara a avea nicio sansa sa fie ajutati. Romanii isi for pierde bunici, parinti, frati si surori, soti sau sotii, unii chiar copii. Vor trai momente infricosatoare si vor ramane marcati pe viata. 

II. In aceasta situatie, in ciuda faptului ca am fost extrem de nedreptatit de Sistemul care conduce Statul Roman, fiind inca intr-o situatie - desi departe de intentiile lor criminale - nu extrem de placuta, am decis sa incerc sa imi ajut compatriotii si sa pun si eu umarul, alaturi de alte persoane (culmea ironiei - uniii dintre ei nedreptatiti la fel de reprezentantii acestui Sistem nenorocit), la ajutarea unor spitale importante din Romania aflate in prima linie in lupta cu acest virus criminal

In acest sens, am donat suma de 30.000 Euro Spitalului de Boli Infectioase “Matei Bals“din Bucuresti si suma de 20.000 Euro Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta. Sper ca aceasta suma de 50.000 Euro sa contribuie, alaturi de eforturilor altor romani cu suflet la ajutarea multor bolnavi si la salvarea multor vieti!Tin sa ii felicit public pentru gesturile lor pe Gigi Becali, Andra, fratii Paval , Simona Halep si pe toti care au inteles ca acum e momentul critic pentru a ajuta sistemul de sanatate din Romania, sistem ce se va confrunta extrem de curand cu un tsunami care, din pacate, va fi fatal pentru multi oameni.In acelasi timp, ii indemn public si pe alti romani ce au posibilitati financiare sa ajute acum acest sistem public de sanatate romanesc, fiind constienti ca astfel pot salva probabil mii de vieti!

III. Stati in casă!!!”
Dragoș Săvulescu 

Arestat în Italia

Fostul acționar al lui Dinamo are o situație legală complicată. Săvulescu se predase pe 13 ianuarie la Napoli, după ce în februarie 2019 fusese condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor de plaje, alături de fostul primar al Constanței Radu Mazăre, și de ex-acționarul lui Dinamo Cristi Borcea. Ulterior, pe 25 ianuarie a fost eliberat, iar judecătorii din Peninsulă nu i-ar fi impus restricții și nici nu l-au obligat să achite vreo cauțiune.

Citește și alte știri despre coronavirus în sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Detalii despre amânare + noul program
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League
  3. Voleiul, primul campionat încheiat definitiv de coronavirus. Cui i-a dat titlul Federația Română de Volei
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc au trimis mesaje video fanilor, parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  14 Iunie 2020, 16:01
Postat de creeperno999 pe 22 Martie 2020, 22:54

N-ai drept la libertate hotule

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

creeperno999
creeperno999  •  22 Martie 2020, 22:54

N-ai drept la libertate hotule

elgabri
elgabri  •  22 Martie 2020, 20:50

Te asteapta Nea Gigi sa faceti echipa pt FC jilava !!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează