FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu, replică pentru Cornel Dinu: „Nu mă interesează! Se folosește de mine”

Cornel Dinu, glorie a lui Dinamo, l-a criticat dur pe Edi Iordănescu. Noul antrenor de la FCSB i-a răspuns acum „Procurorului”. +40   FOTO
Cornel Dinu, glorie a lui Dinamo, l-a criticat dur pe Edi Iordănescu. Noul antrenor de la FCSB i-a răspuns acum „Procurorului”.

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 august 2021 19:22 / Actualizat sambata, 28 august 2021 19:25

Cornel Dinu, glorie a lui Dinamo, l-a criticat dur pe Edi Iordănescu. Noul antrenor de la FCSB i-a răspuns acum „Procurorului”.

„Nu mă interesează, dar am găsit multă răutate. Nu e prima oară. Cred că nu cu mine are polițe domnia sa, cred că sunt doar un mijloc de care se mai folosește pentru a-și plăti anumite polițe (n.r. - cu tatăl său, Puiu Iordănescu). 

Din păcate, am văzut că toate aprecierile dânsului sunt doar negative și foarte negative, nu numai în ceea ce mă privește. E păcat. Reprezintă ceva pentru fotbalul românesc și ar avea multe lucruri pozitive de transmis pentru antrenorii tineri și pentru cei care vin din spate. 

Pe un fond bun, constructiv, fotbalul românesc are mult mai multe șanse să crească decât să critici și ploaia, și vântul”, a declarat Edi Iordănescu.

foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
+14 FOTO

Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare meciului CFR Cluj - FCSB:

Cornel Dinu l-a făcut praf pe Edi Iordănescu: „S-a terminat!”

Cornel Dinu, glorie a lui Dinamo, l-a criticat dur pe Edi Iordănescu, noul antrenor al lui FCSB, pentru discursul acestuia de la finalul meciului cu Sepsi (1-1), dar nu numai. „Procurorul” l-a taxat și pe Puiu Iordănescu, tatăl tehnicianului.

Cu mai puțin de 24 de ore înainte ca Gigi Becali să anunțe că l-a ales pe Edi Iordănescu pentru a-l numi în locul lui Todoran, Anghel Iordănescu declara la ieșirea de la Arena Națională, după Rapid - FCSB 1-0: „Cred că e momentul ca Gigi Becali să realizeze că trebuie să dea milităria jos din pod la această echipă". După ce l-a numit pe Edi, Becali a spus: "L-am adus fiindcă va impune dictatură militară”.

Cornel Dinu: „Anghel Iordănescu avea celebra pronunție «cașchetă»”

„Ne-am obișnuit cu tot felul de butade lansate și din partea oficialilor de la FCSB și din afară. Cea din afară mi se pare elocventă. Este a lui tata Puiu, să-i dea Dumnezeu sănătate!, „Dați milităria jos din pod”. Aici nu e vorba de militărie din niciun punct de vedere pentru că militărie nu era nici atunci când juca el. 

Deși el era apropiat de armată pentru că avea celebra pronunție „cașchetă”. El era îmbrăcat în militar. Să vedem ce se întâmplă cu noul antrenor și cu pecetea pe care și-o poate pune asupra echipei. Într-un fel, de la o dictatură haotică făcută fără niciun fel de legătură cu ce se întâmplă în antrenament, pentru că nu poți să comanzi o echipă și nu poți să iei decizii într-un joc supus hazardului cum este fotbalul. Decât dacă faci o legătură între ce preconizezi și ce vezi în antrenament și creezi formația pe care o arunci în teren”, a declarat Dinu în emisiunea „Minutul 91” de la Telekom Sport 1.

Cornel Dinu: „Am văzut o secvență care m-a pus pe gânduri”

Apoi, Cornel Dinu i-a pus la îndoială calitățile de antrenor ale lui Edi Iordănescu și a subliniat câteva scene văzute deunăzi, de la primul antrenament al acestuia la FCSB.

„Dar până acum la FCSB știm bine ce s-a întâmplat. Iar acum s-a schimbat antrenorul. Criteriul cred că este în principal religios și anumite influențe din punctul ăsta de vedere. Nu poți să-i ceri niște lucruri rapide, în câteva zile, lui Edi Iordănescu. Sigur că și Puiu își bagă copilul în ședință după meciul cu Sepsi. 

În rugăciune am văzut toată familia în tribuna oficială. Dar am văzut și o singură secvență care m-a pus pe gânduri. În filmările în săptămâna premergătoare jocului, probabil, dacă aspectele tactice se mai fac în România, așezare, dinamică, combinații, scheme, procedee, sunt ascunse micului ecran. 

Dar am văzut un exercițiu care mi-a adus aminte de bâlciurile de moșii copilăriei. Erau niște bări de metal, de trapez și majoritatea jucătorilor trăgeau de niște elastice ca să-și oprească creșterea unghiurilor de la degete. Deci...”, a mai spus Cornel Dinu.

+36 FOTO

Cornel Dinu: „Edi mi-a adus aminte de secretarii de partid, cum era tăticuțul lui odată”

„Mister” nu a trecut nici peste discursul lui Iordănescu Jr. de la finalul meciului cu Sepsi, când a declarat că are „tare mult de muncă”.

„Edi Iordănescu a început cu discursul ca pe șantier, cu îndemnul că avem foarte mult de muncă. Nu știu dacă putem să-l ajutăm și noi. Să facem rost de târnăcoape, sape, greble, de ceva. În fotbal se presupune că există o energie care trebuie s-o consumi ca antrenor, dar la ei e de gândire. Nu-l ajută târnăcopul sau sapa. 

Cei care trebuie să muncească sunt jucătorii. Discurs de genul ăsta îmi aduce aminte de secretarii de UTM, UTC și chiar de partid, tăticuțul lui fiind și secretar de partid o perioadă. Are ceva de propagandist în el și nu mă miră că primul lucru care s-a sugerat la noul FCSB a fost „jos milităria din pod”. Când ai spus asta, s-a terminat!”, a „tunat” Dinu.

Edward, forward politic: „Este un copil poate forțat”

Gazeta a dezvăluit că aproape toate numirile lui Edi Iordănescu la echipele din Liga 1 au avut în spate influențele tatălui său, mai ales în sfera politică, unde Gabi Oprea și alți oameni puternici au facilitat instalarea juniorului în funcția de „principal” - articolul, pe larg, AICI.

„Am citit un articol extrem de interesant despre influența lui Anghel Iordănescu asupra carierei lui Edi. E foarte interesant și are foarte multe adevăruri. Este un copil poate forțat, și trebuie să-i respectăm gustul de a fi antrenor, dar maniera asta de a forța cariera respectivă poate fi îndoielnică și nu se poate realiza. 

A avut rezultate în România cât de cât, dar fac legătura cu conjunctura de influență unde a fost el. La Tg. Jiu, Mediaș sau CFR. Despre cariera lui Răzvan Lucescu nu se poate spune că a fost influențată de taică-su. Știu că au mai fost discuții, dar spre deosebire de Edi, Răzvan Lucescu a confirmat în străinătate”, a încheiat Cornel Dinu”.

Bogdan Mitrea, supărat după remiza cu FCSB: „Putem spune că am pierdut 2 puncte”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Analiza lui Gigi Becali după FCSB - Sepsi: „Un singur lucru i-am spus lui Edi Iordănescu”

Patronul Rapidului, ironii în direct către FCSB: „Jucători umflați! Nu fac nici 3 milioane” + se bucură că l-a „demis” pe Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
George
George  •  29 August 2021, 12:43

Timpul va proba cele vehiculate de......***. Eu cred ca are dreptate si se va adeverii ceea ce spune de iedu. Hai sa ii spunem iedu de la ieduardth, ci nu de la iedu-arth ( cam tot aia ).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2359553834336493
Nicolae Madalin  •  29 August 2021, 11:11

Bun de mișto"procurorul" mare antrenor de ***,in afara de a căuta prin dicționar cuvinte pe care nici el nu le înțelege,să i aducem aminte de Cardiff,sau multe altele ,macar "cașcheta"are Cupa Campionilor și multe alte trofee că jucător,ca antrenor ,așa că "procurorule"lasă ciocul mic și trăiește ți bătrânețile liniștit......

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paolo13
paolo13  •  29 August 2021, 07:13
Postat de Gabriel Miulescu pe 28 August 2021, 20:29

Aprecierile pot fi negative si foarte negative Edi? Poate comentariile lui Dinu te-au deranjat, nu aprecierile!

Era treaz procuroru' când a comentat?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează