FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - U CLUJ, DUMINICĂ, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

EXCLUSIV / Gazeta a fost ieri prezentă la Testul Isokinetic făcut de Florin Costea » "Simt cum îmi ia muşchiul foc!"

Costea a avut momente cînd s-a chinuit pentru a termina toate seriile +10   FOTO
Costea a avut momente cînd s-a chinuit pentru a termina toate seriile

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 12 august 2011 00:16

Steaua pregăteşte în cele mai mici detalii revenirea celui mai răsunător transfer, iar parametrii lui Costea au ieşit foarte bine după un test chinuitor de 20 de minute


"Încălziţi-l bine pe Florin că urmează un test important pentru el" e ordinul pe care Radu Paligora, medicul Stelei, i-l dă asistentului său. Florin Costea urcă pe masa de masaj aflată în încăperea alăturată cabinetului medical de la stadionul din Ghencea şi îşi lasă la vedere musculatura extrem de dezvoltată a picioarelor.

La 5 metri mai la stînga, Horea Codorean, unul dintre cei doi preparatori ai Stelei şi cel care se ocupă în special de recuperarea jucătorilor reveniţi după accidentări, setează aparatul Easytech. Pentru Florin Costea va urma Testul Isokinetic, cel care oferă cele mai importante date în privinţa revenirii unui fotbalist.

"Nu mai am răbdare"
"E vital să aflăm la ce nivel se află piciorul stîng al lui Costea, cel la care a fost operat. Îi vom compara parametrii cu cei de la piciorul drept şi nu trebuie să existe diferenţe mai mari de 10-15 la sută ca să poată reintra", explică Horea Codorean. Costea ţîşneşte de pe masa de masaj: "Hai să începem, nu mai am răbdare, vreau să aflu dacă sînt OK". E oprit de medic: "Urcă 5 minute şi pe bicicletă, vreau să fii bine încălzit".

Aparat în premieră pentru Costea
"E prima oară cînd urc pe aşa ceva", spune Costea în timp ce piciorul drept îi e legat. I se pune şi o centură în jurul brîului, dar şi două "hamuri" pe deasupra umărului. "Primele 4 serii o să fie mai grele fiindcă sînt de forţă, apoi, seria de 20 de repetări e de anduranţă, acolo greutatea e mai uşoară". Începe testul şi Costea ţipă: "Aoleu, ce greu e. Incredibil! Simt cum îmi ia muşchiul foc. Păi, cu stîngul o să fac mult mai bine, fac pariu".

Rezultate excelente la piciorul operat
Trece şi la stîngul. Grimasele de durere sînt mult mai puţine, iar la final, Costea întreabă imediat: "Hai cu rezultatele, ard de nerăbdare!". Horea Codorean dă print la parametri şi citeşte rezultatele alături de jucător. "Ia, uite, puterea piciorului drept la extensie, deci atunci cînd lucrează muşchiul cvadriceps e de 377 de waţi, cel stîng 375, deci e bine".

Stîngul e chiar mai puternic
Singura diferenţă mai mare e în privinţa forţei de la "flexie", adică în privinţa muşchilor posteriori. Stîngul, cel operat, stă mai bine, 332, faţă de 290 dreptul. Costea pare că nu înţelege. "E normal să fie aşa, pentru că dreptul e încărcat şi, logic, e mai obosit, stai liniştit că totul e în regulă. Acesta e doar primul test, vom mai face unul în momentul în care va intra la joc", explică Horea Codorean. Costea zîmbeşte şi încearcă o glumă: "Deci intru repede, da? Cînd e meciul România - Franţa, pe 6 septembrie? Deci, am şanse să joc atunci?!".

Costea se aşază pe marginea mesei de masaj. Ia o sticlă de energizant şi nu-şi mai dezlipeşte ochii de la foile pe care sînt parametrii lui. De săptămîna viitoare va putea participa 100% la antrenamentele echipei, iar cel mai probabil la meciul cu FCM Tg. Mureş, din 28 august, va debuta în tricoul Stelei.


"Acest Test Isokinetic nu dă greş niciodată şi îţi indică exact momentul în care un jucător poate reveni după o accidentare"
Horea Codorean, preparator fizic Steaua

"Nu contează ce a fost în trecut, am uitat prin ce am trecut cu această accidentare, acum mă gîndesc doar la ce va fi şi nu mai am răbdare pînă la momentul în care voi debuta pentru Steaua"
Florin Costea, atacant Steaua

Easytech a costat 25.000 de euro
Întregul aparat a fost achiziţionat de Steaua în urmă cu 5 ani, după semifinala de Cupa UEFA. A fost adus din Italia şi s-a plătit în schimbul său în jur de 25.000 de euro. "Avem în calculator arhiva parametrilor la aproape toţi jucătorii care au urcat pe acest aparat", spune Codorean.

238 de zile a absentat Florin Costea din cauza operaţiei la genunchi, mai precis în perioada 21 martie - 14 noiembrie 2010

13 meciuri a bifat Costea cel mare după ce a revenit în urma operaţiei, reuşind să joace toate cele 90 de minute în 3 meciuri

99 de zile au trecut de la ultimul meci oficial jucat de Florin Costea, Oţelul - U Craiova 2-1, disputat pe 5 mai 2011

Gazeta a asistat la operaţia lui
În martie 2010, o echipă de reporteri GSP a fost în sala de operaţii unde Florin Costea a suferit intervenţia chirurgicală la genunchiul stîng, la care suferise o ruptură de ligamente încrucişate şi colaterale. După opt luni de recuperare, Costea cel mare a revenit pe teren la un meci oficial contra lui Dinamo, în noiembrie anul trecut.

Latovlevici, inapt la "naţională", apt la Steaua
Săptămîna trecută, Iasmin Latovlevici a fost scos din lotul echipei naţionale după ce medicul Pompiliu Popescu l-a declarat accidentat. Latovlevici a revenit la Steaua şi a fost recuperat în doar cîteva zile, astfel că miercuri seară, la amicalul cu Lindab Ştefăneşti, scor 0-0, a evoluat în ultimele 10 minute.

Roş-albaştrii vînd rechizite
Steliştii au lansat o nouă gamă de produse cu însemnele clubului. Astfel, fanii lui Gardoş şi compania îşi vor putea cumpăra rechizite cu emblema Stelei. Clubul va scoate la vînzare caiete, creioane, stilouri, pixuri, penare şi ghiozdane în culorile clubului. Acestea vor putea fi achiziţionate din toate hipermarketurile din România.

Bilete ieftine cu ŢSKA
Conducerea roş-albaştrilor a fixat preţul biletelor pentru meciul tur din play-off-ul Europa League, de joi, de la Cluj. Tichetele costă: 10 şi 15 lei la peluze, 20 de lei la tribuna a II-a şi între 30 şi 50 de lei la tribuna întîi. Biletele se vor comercializa la casele de bilete ale arenei din Cluj. Meciul va începe la ora 20:30 şi va fi transmis în direct pe ProTV şi va fi LIVEtext pe GSP.ro.

Maicon acuză: "Steaua mi-e datoare!"
Atacantul brazilian care a jucat returul trecut în Ghencea spune că a fost păcălit de conducerea stelistă, care-i datorează circa 30.000 de euro. "Cred că mi-am făcut datoria, am dat trei goluri în şase partide, însă ei au uitat să mă plătească. Au să-mi dea trei salarii. Acum mă concentrez la echipa mea şi sper ca în viitor să ajung în Spania!", a declarat Maicon în presa din Ucraina. El a marcat şase goluri pentru Volin în acest sezon, fiind golgeterul echipei.

MApN: "Doar 21.600 de euro chirie!"
MApN susţine că Steaua trebuia să plătească doar 21.600 de euro chirie pe lună către clubul sportiv: "Steaua Bucureşti SA avea obligaţia să achite lunar chiria către CSA Steaua de 21.600 de euro, fără alte taxe de joc!". Gazeta a publicat informaţia că echipa de fotbal mai plătea în plus utilităţi de 15.000 de euro pentru fiecare joc, în afara chiriei lunare, însă nu făcea referie la Ministerul Apărării. MApN a mai precizat că echipa de fotbal are datorii de 450.000 de euro către Clubul Sportiv Steaua. Jumătate din aceşti bani reprezintă doar penalizările calculate la data de 30 iunie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
vortex412
vortex412  •  12 August 2011, 16:53

MULTA SANATATE!

danrapid
danrapid  •  12 August 2011, 14:51

"Cînd e meciul România - Franţa, pe 6 septembrie? Deci, am şanse să joc atunci?!"..sa mori tu ma jurnalistule ca asa a zis Costea?sau v-a platit BEEcali ca sa-i cresteti cota?

daluniz
daluniz  •  12 August 2011, 12:21

Multa bafta Florin! Desi sunt fan Stiinta, sincer ma bucur ca ai ajuns in sfarsit la o echipa adevarata unde antrenamentele nu se fac prin parcuri si pe campuri. Meriti ceva mai mult decat conditiile oferite de jegul de Mititelu, ca de altfel toti colegii tai de la Universitatea! Sper sa-ti revii repede si sa ajungi iarasi la Nationala. Bafta multa!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează