FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV GSP Gruia nu vrea să aibă soarta lui Taher: "Nu trebuie să fiu rapidist ca să investesc în Grant!"

Principala firmă a lui Gruia Stoica, Grampet, pune la dispoziție vagoane și locomotive pentru giganți ca Holcim, ArcelorMittal, Petrom... (foto: mediafax) +1   FOTO
Principala firmă a lui Gruia Stoica, Grampet, pune la dispoziție vagoane și locomotive pentru giganți ca Holcim, ArcelorMittal, Petrom... (foto: mediafax)

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 21 martie 2013 16:24

Gruia Stoica spune că are o armată de jurişti ce va verifica în detaliu situaţia clubului giuleştean. Bărbatul în vîrstă de 45 de ani, care derulează afaceri în domeniul feroviar, avertizează că abia în partea a doua a anului s-ar putea implica financiar la Rapid.

- Cine sînteţi, domnule Gruia, că pînă să se audă că aţi vrea Rapidul puţină lume ştia de dumneavoastră?
- Cam aşa e, de cîteva zile am devenit un personaj foarte important, toate ziarele şi televiziunile trag de mine... Nu prea a auzit lumea de mine pentru că aşa-mi place mie, să fiu mai discret. Dar să ştiţi că am 9.000 de angajaţi, în ultimii ani am plătit taxe la stat în valoare de 700 de milioane de lei, am pus steagul României în 9 ţări, deci nu sînt un fitecine.

- Aveţi un discurs oarecum similar cu al lui Copos, apropo, cine pe cine a chemat la negocieri?
- Domnul Copos a fost cel care m-a invitat la o întîlnire, oferta e una interesantă, dar momentan n-am luat nici o decizie. Aşa cum am mai zis, să vedem rezultatele auditului şi după aia discutăm.

Dacă nu fotbal, gimnastică sau rugby

- Vă surîde ideea de a investi în fotbal?
- Nu ştiu dacă acum, dar pe viitor sigur voi investi. Şi dacă nu în fotbal, sigur în sport. Nu am timp acum, sînt ocupat cu afaceri extrem de importante, probabil că în partea a doua a anului mă voi implica. Dacă nu va ieşi nimic cu Rapidul, aş investi în gimnastică sau în rugby.

- Aţi practicat vreun sport?
- În liceu, am fost campion naţional la atletism, ştiu bine cu ce probleme se confruntă sportul. E nevoie de o puternică susţinere financiară, altfel vor dispărea branduri serioase ale României, precum Oltchimul!

- Mulţi se plîng că fotbalul e nerentabil, de ce v-aţi implica într-o afacere în care aţi pierde bani?
- Cîtă avere poţi strînge într-o viaţă?! Cît poţi consuma?! Important e şi ce laşi în urmă.

Grija de muncitori

- Ştiţi că Rapidul are zeci de milioane de euro datorii, cine le va plăti? În 2008, Fathi Taher era la fel de entuziast, apoi s-a plîns că a fost păcălit de Copos...
- O să fiu foarte atent, promit! (rîde) Păi, mă uit la muncitorii care ung roţile vagoanelor, cum stau ei cu vaselină pe mîini şi la minus 20 de grade... Cum să iau din banii pe care mi-i aduc ei şi să-i risipesc?! Trebuie mai întîi să mă asigur că merită. Am experienţă în negocieri şi o armată de jurişti, care verifică orice virgulă. Mi-ar plăcea totuşi să fac o bucurie suporterilor şi angajaţilor CFR, mai ales că firma pe care o deţin se pliază perfect pe istoria Rapidului.

- Aveţi vreo echipă favorită?
- Susţin "naţionala" României! Nu e necesar să fiu suporterul unei club ca să-l susţin financiar. Crezi că arabii auziseră de Manchester City sau de PSG înainte să se implice la respectivele formaţii?!

"Nu pot spune că aş veni în Giuleşti cu Andone sau cu alt antrenor cîtă vreme tratativele cu Copos, de fapt, nici n-au început cu adevărat" ( Gruia Stoica)

"Îi ştiu bine şi pe Copos, şi pe Stoica. De fapt, primul nu vrea să vîndă, al doilea nu vrea să cumpere. Chiar nu ştiu de ce fac atîta tevatură" ( Dănuţ Lupu)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (58)
scorpionul1923
scorpionul1923  •  26 Martie 2013, 12:35
Postat de wishmaster pe 21 Martie 2013, 10:50

sfanta naivitate rapidista ... :)) noroc ca te-ai mai desteptat pe la sfarsitul articolului ... in locul vostru as fi (pentru ca nu sunt chiar deloc) fooaaaaarte curios cine va fi numit administrator judiciar si care sunt relatiile reale dintre el si Copos! si ca sa dau si un pronostic - asa ca sa ma aflu-n treaba - n-o sa vina niciun gruia actionar, tot cu Copos o sa va mancati ficatii aia vineti ... :D macar trebuie sa recunoasteti ca e istet, pramatia ... :D

O veste buna si una proasta (pentru tine): aia buna- ai dreptate, mai sunt "naivi" care cred ca vom scapa de copos (printre care ma numar si eu- prefer sa ne consideram "optimisti" :D). Vestea proasta- noi avem macar 1% sanse sa scapam de cancer, voi de berbecali nu o sa scapati ever :D (cica au inventat astia o noua pedeapsa penala pentru "vikingii" tuciurii care ii fac pe altii "conlocuitori"- pedeapsa la "locul de munca" PE VIATA :))))))

scorpionul1923
scorpionul1923  •  26 Martie 2013, 12:20
Postat de thefisherking pe 21 Martie 2013, 15:03

Ma tem ca singurul care are dreptate e Lupu si toata manevra asta are scopul de a linisti suporterii pentru o vreme. As spune ca suporterii Rapidului ar trebui sa se organizeze si sa incerce un "buy out", altfel am senzatia ca nimanui nu-i pasa cu adevarat de ceea ce se va intampla cu acest club. Poate suna a simpla complezenta, venind din partea unui stelist, dar eu am vazut intotdeauna Rapidul ca pe un adversar corect si demn de respect si retin ca Steaua nu a fost niciodata furata intr-un meci cu Rapid (ba dimpotriva). In fond, traim toti cu aceeasi pasiune, doar culorile difera, ca ar trebui sa fim mai solidari unii cu ceilalti. A tine cu o echipa nu presupune sa le urasti pe c

Nu-mi vine sa cred ca am citit ce am citit! Eram convins ca s-a spart matrita asta de om. Chapeau bas...mai rar asa ceva :)

rodulpamantului
rodulpamantului  •  21 Martie 2013, 22:31

Ca sa investesti la Rapid trebuie sa ai sange de rapidist.Ca sa-i faci fericiti pe CFR-istii cu care lucrezi si pe familiile lor si ca sa faci in asa fel ca ei sa lucreze si cu sufletul nu numai pentru salariu, trebuie sa preiei Rapidul. Suporterii si toata suflarea rapidista din tara vor fi alaturi de tine.Nu te teme ,fii increzator, Rapidul aduce noroc.Vezi ascensiunea lui Copos: dintr-un cofetar a ajuns in topuri. Chiar daca nu vrea, Copos trebuie sa renunte.Aici este pentru el cap de linie.Nu poate sa mai distruga Rapidul mai mult decat a facut-o.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează