FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Florin Bratu, dezvăluiri la GSP Live: „După Dinamo, am căzut emoțional” + ce a învățat din conflictul cu Dan Nistor

Florin Bratu a vorbit despre perioada de la Dinamo și relația cu Nistor
Florin Bratu a vorbit despre perioada de la Dinamo și relația cu Nistor

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 12:37

Florin Bratu (40 de ani), antrenorul Concordiei Chiajna, a fost astăzi la GSP Live și a vorbit pe larg, printre altele, despre perioada petrecută ca antrenor la Dinamo și conflictul cu Dan Nistor.

Ruptura dintre Florin Bratu și clubul Dinamo s-a produs după un conflict cu Dan Nistor, căpitanul lui Dinamo, care era aproape de un transfer la FCSB în acel moment, la meciul cu Poli Iași, în 2018. 

În direct la GSP Live, Bratu a vorbit despre tot ceea ce s-a întâmplat atunci, dar și despre regretele din acea perioadă petrecută în „Ștefan cel Mare”, unde promite că va reveni pentru a face performanță. 

- Tu ai spus că te-ai lovit de jucători cu personalitate, ăsta e un lucru care ți s-a reproșat ție în ultimii ani: «Bratu era prea sever, prea dur, a intrat în tensiuni cu jucători importanți». Nistor e principalul om de care te-ai lovit.  

- Eu cu el, direct, nu am avut niciun fel de conflict. Tot timpul am vurt să salvez lucrurile, pentru că a fost perioada aceea în care a vrut să plece la FCSB. Eu m-am opus foarte mult, am fost mirat de cum a reacționat el la acea ofertă, normal că mi s-a părut nedrept, și am vrut să salvez ce era de salvat. Eram și eu la început de drum atunci și îmi doream să fac rezultate și performanțe. Din păcate, după acel episod, lucrurile nu au funcționat și a trebuit să plec eu.  

- Tu ai plecat și ai fost acuzat că nu ai avut performanțe. 

- Foarte multe voci au spus că «Domne, ce a reușit Bratu? A câștigat un play-out cu Dinamo». Am promovat foarte mulți jucători, am debutat foarte mulți în Liga 1, acum îi vedem și la naționala U21. Sunt mulți jucători de care Dinamo se folosește acum, pe care Dinamo i-a crescut o perioadă în propria pepinieră, dar pe care nimeni nu a avut curajul să-i promoveze. 

Bratu: „După ce am plecat de la Dinamo, am căzut emoțional”

- Când vezi situația de acum de la Dinamo, te bucuri cumva? Ai o liniște că nu mai ești în club? 

- Nu mă bucur. După ce am plecat de la Dinamo, am avut și eu o perioadă în care am căzut din punct de vedere emoțional. Acum situația de la Dinamo îmi dă mai multă încredere. Mă gândesc că atunci poate atât s-a putut, atât a putut să facă Bratu, dar dacă i se dădea mai multă continuitate și oamenii de acolo aveau încredere așa cum i s-a promis, probabil că reușea mult mai multe. Se crease o echipă bună.  

- Cum crezi acum, după experiența Nistor – Dinamo, cum trebuie gestionat un grup de jucători cu personalitate? 

- Eu sunt un tip mai impulsiv, mai ambițios, un tip căruia nu-i place să piardă. Am avut tendința să reacționez mai dur, lucrul acesta s-a terminat la Florin Bratu, Florin Bratu are mai mult tact acum, a învățat din lucruri și încearcă cu voie bună, prin discuții mult mai liniștite și calme, să aducă acel jucător sau acei jucători pe linia de plutire. Acesta este lucrul pe care l-aș schimba.  

VIDEO Bratu vorbește despre relația cu Nistor și o posibilă revenire la Dinamo

Bratu: „Nistor incita tot timpul jucătorii, erau mulți tineri”

- Ai un caz concret pe care ni-l poți povesti, pe care l-ai trata diferit, când ai fost poate prea aspru? 

- Eu cu Nistor am vorbit trei săptămâni înainte să se întâmple, atât am discutat cu el înainte, erau niște lucruri care depășiseră sfera fotbalistică și am încercat să-l liniștesc. El incita tot timpul jucătorii, erau foarte mulți tineri și nu mai reacționau așa la stimulii pe care eu îi puneam în practică. Probabil cu mai multă calmitate... Atunci la sfârșitul meciului de la Iași, când am spus acele declarații, poate că puteam să nu recurg la așa ceva. Probabil situația aceasta aș trata-o diferit. 

Bratu: „O să revin la Dinamo, e echipa pe care o iubesc”

- Este un compromis sau cu adevărat simți că trebuie să faci așa? 

- Simt, atunci când lucrezi cu oameni e special. Nu toți suntem la fel, suntem diferiți, și fiecare om trebuie tratat diferit. Asta mi-am dat seama explicit. Și eu am avut unii antrenori foarte buni, iar la început tinzi să-i copiezi puțin. Am foarte multă ambiție, vreau să reușesc lucruri, și de la ambiție la autoritate e un pas. Golul acela trebuie umplut cu foarte mult tact.  

„Eu o să mai revin la Dinamo în viiitorul apropiat, mult mai așezat și mult mai bun. Pentru că am ambiție. Dinamo e echipa pe care o iubesc, consider că am lăsat lucrurile neterminate, vreau să fac performanță, să îi bucur pe suporterii dinamoviști. De la Dinamo îmi doream doar să fiu susținut și să mi se dea timp mai mult, puteam face lucruri foarte interesante. Am ambiție și știam foarte bine. 

Trebuia să fiu susținut mult mai mult, ăsta e regretul meu, asta pot să le reproșez celor de la Dinamo care erau atunci în conducere. Că nu m-au susținut mai mult, dacă exista acel lucru, eu cred că puteam reuși mult mai mult. Pe viitor poate se vor schimba lucrurile”. 

-Florin Bratu, fost fotbalist și antrenor la Dinamo

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Episod antologic de la negocierile din biroul lui George Copos: „Când am văzut ce scria pe foaie, am rămas prost!”

Poveste fabuloasă dezvăluită de un fost dinamovist » Cum a ratat într-o singură vară transferul la Benfica, Alaves și Steaua și a ajuns la echipa pe care n-o suporta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  25 Aprilie 2020, 02:59

La câte inepții sunt elucubrate pe la canalele de profil sportiv.Am zis...

1992024127509850
Cantaragiu Cristinel  •  25 Aprilie 2020, 02:52

Florin Bratu vorbește despre persoana sa la persoana a III a,asta e mai grav decât faptul că e un antrenor dovedit slab.Dar până la urmă asta e situația, și a dovedit flăcăul clasa când i a picat pe ăia de la Bacău lejer in C,fără prea multe discuții. Cât despre faptul că a câștigat ceva meciuri în playout,trebuie să se înțeleagă un singur aspect.Nu Dinamo era extraordinară, ci combatantele slab pregătite.Asa ca nici chiar el,cu ne priceperea sa n a reușit să i facă să piardă prea des.Baietii ăștia de se cred antrenori peste noapte au o mare hibă. Consideră că un comportament de birjar,alimentat din plin cu injurii de tot felul îi va determina pe jucători să răspundă pozitiv.A trecut vremea când antrenorul era tartorul in vestiar,acum respectul se câștigă prin metode moderne de antrenament,printr o bună cunoaștere a psihologiei jucătorului,a tacticii potrivite grupului,a unei foarte bune comunicări cu preparatorul fizic și așa mai departe.Ori băiatul in cauză nu a fost educat in spiritul ăsta,nu e vina lui și drept consecință nu poate să se dezică de niște metehne.Așadar,să stea liniștit și să și caute altceva,asta cu antrenoratul îl depășește.In schimb,poate să o facă în continuare pe chițibușarul cu Naum,Ilie și alții de pe acolo.Nu de alta,dar parcă a tunat și i a adunat,iar dacă li se mai alătură și Danciu,totul e perfect.Oricum,"șeful" lor suprem e "Mister",se știe,o plăcere să i urmărești in acțiune...Zici că e o emisiune de divertisment,la câte ine

creeperno999
creeperno999  •  24 Aprilie 2020, 22:50

Daca aduci jucatori ca mezague si subotic e logic sa fii dat afara

Vezi toate comentariile (4)
Comentează