FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Horațiu Feșnic, călău pentru FCSB și în sezonul trecut! Cum a anulat finala pentru titlu

Articol de , - Publicat marti, 25 aprilie 2023 09:12 / Actualizat marti, 25 aprilie 2023 10:58

Pe Horațiu Feșnic nu-l ajută nici istoricul în relația cu FCSB. „Centralul” din Cluj a condus și disputa de anul trecut cu Voluntari, partidă care a oprit-o pe FCSB din drumul spre titlu, brigada sa având și atunci o eroare decisivă.

Gigi Becali și-a anunțat retragerea din fotbal din cauza arbitrajului de la meciul cu Rapid, pierdut de FCSB în Giulești 1-0. 

Între vicecampioana României și arbitrul din Cluj există un istoric mai vechi, zbuciumat. Patronul roș-albaștrilor reclamă prestația lui Feșnic, care a fost la centru și la meciurile cu Farul, 2-3, dar și în etapa a 9-a din play-off-ul sezonului trecut, cu Voluntari, când FCSB a pierdut titlul

Laszlo Balint, OUT de la UTA Arad » E înlocuit de Mircea Rednic! Comunicatul oficial
UTA ARAD
Laszlo Balint, OUT de la UTA Arad » E înlocuit de Mircea Rednic! Comunicatul oficial

„Gata, mă! Asta e! N-am știut că a fost și cu Voluntari. Înseamnă că e trupa de comando. Lunetiști nu sunt. Lunetistul are puțin rafinament. Dacă nu-l am în țintă, nu trag. Ăsta e lunetist care a tras, a lăsat și luneta acolo. Te prinde. Pe lunetist nu-l vezi. Ăsta a făcut cu tunul pe față. Tun și ghiulea rusească a fost", a zis în stilul caracteristic Gigi Becali.

Horațiu Feșnic și brigada lui au anulat finala pentru titlu

Într-adevăr, brigada condusă de Horațiu Feșnic a fost și la partida din etapa a 9-a din play-off-ul sezonului trecut, când Voluntari a încurcat FCSB pe Arena Națională, 2-2. 

Atunci, Valentin Avram, asistent care a fost și duminică seară în Giulești, a închis ochii la poziția de ofsaid în care se afla Cristi Costin în momentul devierii lui Olawale, fază din care s-a marcat golul decisiv, de 2-2.

 „E ofsaid! Da, faza este foarte grea, dar din punctul meu de vedere e ofsaid destul de clar. Arbitrii la acest nivel trebuie să fie capabili să judece asemenea faze, chiar dacă sunt dificile, de asta și-au ales meseria asta", a concluzionat atunci Ion Crăciunescu. 

La acel moment, nu fusese încă introdus sistemul VAR. Cu acel gol, FC Voluntari a obținut remiza și i-a oferit CFR-ului șansa să câștige titlul înainte de meciul direct din ultima rundă.

Horațiu Feșnic, călău pentru FCSB și în sezonul trecut! Cum a anulat finala pentru titlu

Gigi Becali reclamă și meciul cu Farul

Patronul FCSB-ului „a pus la dosar" și meciul cu Farul dinaintea play-off-ului, când FCSB a pierdut pe final de meci pe Arena Națională, 2-3. 

Feșnic și Avram au fost și la acel meci, însă în acel moment în camera VAR s-a aflat Ovidiu Hațegan, care l-a chemat pe „central" să revadă golul marcat de Octavian Popescu în minutul 71, la scorul de 2-1 pentru FCSB. Arbitrul a anulat atunci reușita, decizie corectă în acest caz.

Gigi Becali îl pârăște la UEFA pe Horațiu Feșnic

Gigi Becali a anunțat că FCSB va trimite o scrisoare către UEFA în care va anunța retragerea sa din fotbal din cauza prestației lui Horațiu Feșnic la meciul cu Rapid. Va atașa scrisorii și dovezile greșelilor comise de „centralul" din Cluj: „FCSB va transmite că patronul s-a retras din cauza lui Feșnic, dar și caseta meciului. Ca să vedem dacă va mai putea arbitra. Ori ești prea prost, și nu ai ce căuta, ori ești hoț", a mai zis Gigi Becali.

Ambele faulturi sunt de «roșu» clar, fără dubii! Sunt atacuri violente, brutale, îndeplinesc toate condițiile necesare pentru acordarea cartonașului roșu.

- Adrian Porumboiu

Greșelile lui Horațiu Feșnic la meciul cu Rapid:

  • În minutul 4, Răzvan Onea a avut o intrare violentă, brutală asupra lui Florinel Coman, pe care l-a „secerat" de-a dreptul. Feșnic i-a arătat doar cartonașul galben fundașului dreapta rapidist. Era 0-0. 
Horațiu Feșnic, călău pentru FCSB și în sezonul trecut! Cum a anulat finala pentru titlu
  • Apoi, în minutul 29, Dragoș Grigore l-a „capsat" pe Compagno, talpă pe gleznă, aproape de tendon. Și de această dată, Horațiu Feșnic a scos numai "galbenul" din buzunar. Rapid conducea deja la acel moment cu 1-0.
Horațiu Feșnic, călău pentru FCSB și în sezonul trecut! Cum a anulat finala pentru titlu

Meciurile reclamate de Gigi Becali

FCSB - FC Voluntari 2-2

  • Arbitri: Horaţiu Mircea Feşnic („central") - Valentin Avram, Ferencz Tunyogi (asistenţi)

FCSB - Farul 2-3:

  • Arbitri: Horațiu Feșnic („central") - Valentin Avram, Alexandru Cerei (asistenți) - VAR: Ovidiu Hațegan; AVAR: Vladimir Urzică;

FCSB - Rapid 0-1:

  • Arbitru: Horațiu Feșnic („central") - Valentin Avram, Cerei Alexandru (asistenți) - VAR: Vidican Rareș, AVAR: Marinescu Vasile;

Burleanu îl duce pe Kovacs la arabi. Și la VAR aduce copii. Copiii de la VAR au zis că e posibil să fie roșu. Dar Feșnic nu s-a dus să vadă. Probabil a zis că nu poate da penalty aiurea, că e VAR. Dar le-a zis că-i lasă se joace dur. Lui Coman îi rupea piciorul definitiv, pe toată viață îl distrugea. Îi rupea de tot dacă-l prindea. Iar Feșnic era la 3 metri. Eu mă retrag. Îmi văd de viața mea. E inadmisibil ce a făcut Feșnic! Cum să mai joci fotbal?

- Gigi Becali

VIDEO Gigi Becali, atac la Feșnic: „Ori ești prea prost, și nu ai ce căuta, ori ești hoț”

Citește și: 

MM Stoica a IZBUCNIT în studio: „Numai un animal poate face așa ceva! Onea, ești un micuț!”

Gigi Becali i-a cerut deja lui Giovanni să le găsească echipe: „Vinde-i pe toți!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (53)
Karma
Karma  •  25 Aprilie 2023, 17:23
Postat de clubman pe 25 Aprilie 2023, 13:38

Stau si ma intreb, citindu-ti comentariul de o infantilitate absoluta, oare ce n-ai inteles dintre cele expuse de mine?! Daca nu ai inteles ca de la personajele enumerate de tine nu se poate lua ''lumina'', este strict problema ta... Continua sa iti alimentezi neuronii cu povestile de adormit intelectul debitate de catre toate aceste personaje desuete, esuate prin studiourile TV...:) Ura si la gara!...:)

Esti beton...toti aia gresesc...numai tu .....esti ca o raza de lumina :))) Toti oamenii aia care au vieti traite in fotbal ...nu inteleg 2 faze simple ...in schimb tu....:))))))

Karma
Karma  •  25 Aprilie 2023, 17:18
Postat de fabulos pe 25 Aprilie 2023, 15:46

Deci Fesnic este vinovat ca a validat semnalizarea tusierului care era MULT, MULT, MULT mai bine pozitionat. Asta il transforma in CALAUL echipei FCSB. Si zici ca te pricepi la fenomen??? Mai vrei sa explici alte faze cand tu nu intelegi una extrem de simpla!?

Mai baiatule...tu intelegi cat poti :))) Fesnic si BRIGADA LUI au facut praf mai multe meciuri ale FCSBului ... daca ai jucat fotbal si nu intelegi de ce se numesc asistenti tipii aia de la tuse....esti UAU :))) Ai idee de ce se vorbeste mereu de brigada lui Kovacs...a lui Hategan...a lui Igna ( apropo ai idee care erau asistentii lui Igna ?) Na ...poate e mai usor de inteles pentru tine ...brigada lui Fesnic a gresit la meciul FCSB cu Voluntari... greseala care a costat FCSB 2 puncte ...iar cfr a castigat campionatul cu 1 punct avans ! E mai simplu asa ?

Karma
Karma  •  25 Aprilie 2023, 17:10
Postat de fabulos pe 25 Aprilie 2023, 15:41

Tu vorbesti din teorie iar eu vorbesc din practica. La Grigore se da rosu doar dupa ce privesti la televizor cu incetinitorul. Pe teren nu primesti niciodata, indiferent unde se calca. Trebuie sa joci ca sa intelegi asta. In al doilea rand trebuie sa intelegi ca daca dadea rosu la Onea meciul se schimba complet si nu se mai ajungea la interventia lui Grigore. Trebuie sa joci ca sa intelegi asta. Despre lovitura cu cotul a jucatorului de la FCSB nu aamintit nimeni nimic desi toti sunt mari jucatori si stiu cu ce se mananca fotbalul?????

Mai baiatule ...nu stiu ce practica ai tu ...daca nu intelegi niste faze simple :))) Fazele alea sunt de rosu ...si in direct ...si la reluare ...si pentru orice om care intelege fotbalul cat de cat !! E inutil sa continui discutia cu tine ...cand fosti fotbalisti ( acum poate tu ai mai multa practica decat Vio Moldovan , Panduru, Raducioiu, Prunea, Gica Popescu ....) si fosti arbitrii( Avram, Zota, Porumboiu, Craciunescu ...dar probabil tu ai mai multa practica si decat ei) iti spun fara ezitare ca se impuneau cartonase rosii ...iar tu ...:)))) Am sa inchei discutia aici ...ca e pierdere totala de timp :))))

Vezi toate comentariile (53)
Comentează