FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

FRF vrea să schimbe regulamentul pentru jucătorii din Ucraina » Ce i-a cerut Burleanu președintelui FIFA

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2022 13:28 / Actualizat vineri, 04 martie 2022 13:52

FRF vrea să schimbe regulamentul pentru a-i ajuta pe fotbaliștii din Ucraina, care nu mai pot juca fotbal din cauza războiului. Anunțul vine la o zi după propunerea lui Cornel Șfaițer.

„Sincer, în condițiile de față, cu acest război de la vecinii noștri, consider că ar fi bine ca jucătorii ucraineni să poată fi legitimați și să fie catalogați drept comunitari. Acum ei sunt extracomunitari. Așa cred că i-am putea ajuta. Toți românii ajută vecinii din Ucraina, așa am putea ajuta și fotbalul”, spunea Cornel Șfaițer pentru GSP.ro.

Polonezii au luat-o înaintea lui Șfaițer »  Federația de la Varșovia a solicitat FIFA deschiderea unei perioade speciale de transferuri pentru fotbaliştii din Rusia şi din Ucraina
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Polonezii au luat-o înaintea lui Șfaițer » Federația de la Varșovia a solicitat FIFA deschiderea unei perioade speciale de transferuri pentru fotbaliştii din Rusia şi din Ucraina

FRF s-a adresat FIFA pentru reglementarea situației jucătorilor din Ucraina

Printr-un comunicat emis azi, FRF anunță că președintele Răzvan Burleanu a trimis o scrisoare către FIFA pentru ajutorarea fotbaliștilor din Ucraina. Astfel, Federația cere ca jucătorii să poate fi legitimați la un club din România cel până la finalul sezonului și să revină la cluburile lor când situația din Ucraina va permite reluare campionatului.

  • Jucătorii ucraineni nu pot părăsi în acest moment teritoriul țării, după ce președintele Volodimir Zelenski a impus legea marțială, conform căreia toți bărbații ucraineni cu vârste între 18 și 60 de ani trebuie să rămână în interiorul granițelor. Excepție fac cei care au mai mult de 3 copii, așa cum a fost cazul lui Serhiy Sydorchuk, căpitanul lui Dinamo Kiev.

„Cu toții trecem prin vremuri tulburi și gândurile noastre sunt la victimele conflictului sângeros din Ucraina. În același timp, căutăm soluții care să-i ajute, folosind valorile și principiile fotbalului. 

Indiferent de sancțiunile impuse Rusiei, este foarte bine cunoscut faptul că în întreaga lume sportul, în general, și fotbalul, în special, aduce o valoare adăugată importantă ca instrument de incluziune, coeziune socială,  protecție socială, egalitate și reziliență și construirea păcii. 

Ținând cont, de asemenea, de faptul că fotbalul în Ucraina este cel mai popular sport, comunitatea fotbalului trebuie să depună toate eforturile și să ia toate măsurile necesare pentru a-i ajuta pe jucătorii ucraineni refugiați care sunt legitimați la cluburi din Ucraina să-și continue activitatea fotbalistică în perioada următoare” a fost mesajul președintelui FRF, Răzvan Burleanu, către FIFA, potrivit FRF.ro

Având în vedere escaladarea situației din Ucraina, Federația Română de Fotbal, prin președintele Răzvan Burleanu, a transmis o scrisoare președintelui FIFA, Gianni Infantino, cu propuneri în ceea ce privește situația fotbaliștilor legitimați la echipele din Ucraina, care nu-și pot desfășura activitatea.

Având în vedere faptul că activitatea cluburilor din Ucraina a fost suspendată, fotbaliștii neputând antrenându-se în această perioadă și faptul că străinii au părăsit în mare parte deja țara, Federația Română de Fotbal a făcut un set de propuneri către FIFA, în general în ceea ce privește posibilitatea acestora de a-și putea continua activitatea la alte cluburi, fără sancțiuni pentru acestea sau pentru fotbaliști. Propunerea FRF se referă atât la seniori, cât și la juniori, mai ales în contextul în care foarte mulți copii din Ucraina s-au refugiat în alte țări, iar numărul acestora din urmă este așteptat să crească în perioada imediat următoare.

Președintele FRF a propus un set clar de măsuri, modificări de regulament pe o perioadă determinată, de cel puțin până la finalul sezonului în curs. Bineînțeles, toți jucătorii, juniori sau seniori, amatori sau profesioniști, vor putea fi rechemați de cluburile ucrainene când activitatea fotbalistică din țara vecină se va putea relua
 – Comunicat FRF

VIDEO Grigore Sichitiu, critici dure la adresa jucătorilor de la FCSB: „Fiecare joacă ce vrea”

Citește și:

A plecat de la Dinamo şi a dat de pământ cu Flavius Stoican: „A venit, am fost dat afară din grupul de Whatsapp. Mi-au dat cu piciorul”

Gigi Becali dezvăluie viitorul lui Petrea: „Asta mi-a zis. I-am spus: «Băi, Toni, eu zic să te gândești bine»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează