Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 februarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2012 17:57

De ce este Gazeta Sporturilor un produs de calitate? Pentru că furnizăm zilnic, în ediţia tipărită sau pe gsp.ro, zeci de articole scrise de cei mai buni jurnalişti de sport din România şi opinii ale celor mai apreciaţi editorialişti din presa sportivă.

Într-o lume apăsată de negativism, lucrurile cu adevărat valoroase pot părea surclasate de viteza în care se derulează sportul şi ştirile din actualitate. De aceea vom aduna într-un singur loc, în fiecare seară, cele mai bune articole din Gazetă şi de pe gsp.ro, articole care duc mai departe ideea de presă de calitate.

 

Iată cele mai bune 10 articole din Gazeta de azi:

 

1. Gabriel Berceanu şi Cristian Preda au făcut un reportaj de neuitat la Băile Tuşnad, acolo unde s-a desfăşurat recent cursa anuală de sprint a atelajelor canine.
CITEŞTE AICI o mostră de jurnalism pur: poveşti din Ţara Harghitei, trăite în spatele unei curse cu atelaje trase de husky, malamuţi şi samoezi


2. Gazeta Sporturilor, unul dintre cele mai vechi ziare de sport din Europa, prelua în 1937 ancheta unei publicaţii franceze care întreba specialişti ai maşinilor cum vor arăta automobilele în anii 2000. Răspunsurile sînt fabuloase, unele vizionare, iar altele amuzante, de vreme ce prevedeau "renunţarea la benzină şi întoarcerea la motorul cu lemne de foc".
CITEŞTE AICI cum îşi imaginau oamenii de acum 75 de ani că vor arăta azi automobilele

 

3. O analiză bine calibrată despre durerile de cap ale liderului Dinamo, echipă ajunsă la al treilea meci amical fără victorie.
CITEŞTE AICI despre cele 5 probleme care îl îngrijorează pe Ciobotariu

 

4. Ford va produce la Craiova noul B-MAX, o maşină al cărei preţ va porni de la 11.000 de euro.
VEZI AICI cînd se vor vinde primele modele în România şi cum arată Fordul B-MAX.

 

5. Mai sînt două săptămîni pînă la cel mai aşteptat meci al primăverii: Steaua - Twente. Fanii roş-albaştrilor aşteaptă cu interes ştirile ce vin din cantonamentul echipei, pentru a anticipa mişcările pregătire de antrenori. Gazeta a aflat deja care va fi primul "11" pentru confruntarea cu olandezii. 
CITEŞTE AICI o analiză despre titularii Stelei la meciul de foc cu Twente

 

6. FC Vaslui vrea să triumfe în Liga 1 cu un antrenor care a cîştigat titlul în Portugalia. 
CITEŞTE AICI un interviu exclusiv cu Augusto Inacio, tehnicianul care spune că a învăţat meserie de la Bobby Robson, Mourinho şi Guardiola!

 

7. Monopolul cluburilor mari a devenit o problemă în sportul modern. "Moneyball", filmul care-l are erou pe Brad Pitt, povesteşte, cu emoţie şi umor, cum sportul poate trece dincolo de logica bugetelor prin ştiinţă, inteligenţă şi pasiune. "Moneyball" e o pledoarie despre metodele moderne de a conduce un club şi a-ţi selecţiona jucătorii.
CITEŞTE AICI despre pelicula care candidează la Oscar.

 

8. "Tînărul săptămînii", rubrica din Gazetă unde prezentăm istorii curajoase, pasionate şi emoţionante ale unor copii şi adolescenţi români care iubesc sportul, o are azi în prim-plan pe Jaqueline Adina Cristian. Puştoaica de doar 13 ani a cîştigat la simplu Campionatul Mondial de tenis U14! 
CITEŞTE AICI povestea succesului şi planurile ei de viitor!

 

9. Viaţa lui Horia Tecău se consumă între zboruri, turnee, interviuri, repaus. Sînt momentele în care jucătorul de 27 de ani e mai puţin jucător şi e mai mult om. Cu pasiuni, cu defecte, cu zîmbete pe care le ţine doar pentru el. 
CITEŞTE AICI lucruri mai puţin cunoscute despre singurul român care a triumfat la Australian Open

 

10. Performanţa lui Horia Tecău, campion la Australian Open, a atras nu doar aplauze, ci şi umbre de invidie din partea unor legende ca Năstase sau Ţiriac. Luminiţa Paul, specialistul Gazetei în tenis şi vocea care se suprapune peste cele mai spectaculoase meciuri transmise la Eurosport, scrie un editorial incisiv despre "oamenii puternici care dau sfaturi, dar nu ajută niciodată". 
CITEŞTE AICI comentariul Luminiţei Paul

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”