FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIȘOARA

GSP LIVE // VIDEO Poveste uluitoare: ademenit cu o geantă de bani, Dan Alexa a BLOCAT un blat din Europa League: „Nu știu dacă eu refuzam așa ceva”

Dan Alexa
Dan Alexa

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 martie 2019 21:41

Tentaculele mafiei pariurilor s-au extins de-a lungul anilor și spre fotbalul românesc. Dan Alexa a povestit la GSP Live cum a fost ademenit cu 500.000 de dolari pentru a trânti meciul Poli Timișoara - Dinamo Zagreb 0-3 din 2009, din grupele Europa League. 

// VIDEO cu dezvăluirile lui Alexa despre povestea din jurul meciului cu Dinamo Zagreb

„Am fost și la DNA, n-am nimic de ascuns. Fostul arbitru Sorin Altmaier m-a sunat, mi s-au propus 500.000 de dolari, trebuia să trântesc meciul. Am refuzat clar, i-am sunat pe Marian Iancu și Chivorchian.

A venit șeful comisiei de la UEFA cu o zi înainte de un meci, trebuia să dau o declarație. A crezut că era vorba de 50.000, dar erau 500.000. S-a ridicat peste masă și mi-a zis «Nu știu dacă eu refuzam așa ceva»”, a spus Dan Alexa, la GSP Live

Dan Alexa și geanta de bani

 Pe 1 octombrie 2009, FC Timișoara (echipa finanțată de actualul deținut Marian Iancu) s-a întâlnit cu Dinamo Zagreb (echipa finanțată de proaspăt condamnatul Zdravko Mamic) în grupa A a Cupei UEFA.

La Timișoara, meciul a fost câștigat cu lejeritate de croați cu 3-0. “A fost incredibil. Le-am dat noi mingea să dea gol”, declara după meci antrenorul Ovidiu Sabău. La o săptămână după meci, Iancu a dezvăluit că a fost sunat înainte de joc de Dan Alexa, căpitanul echipei, care i-a dezvăluit că a primit o ofertă de 500.000 de euro pentru a pierde meciul. Ofertant, fostul arbitrul Sorin Altmaier.

În club, alți jucători au fost suspectați de aranjament, însă cazul nu s-a soldat cu investigații. Din acel moment, Sorin Altmaier și Dan Alexa au refuzat să dea detalii suplimentare despre acel episod în interviurile date presei.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV Dan Alexa, la momentul adevărului » Ce spune de relația cu Anamaria Prodan: „E foarte implicată, vede în mine un potențial mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close