FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

Hermannstadt e penultima în clasamentul Ligii 1 pe 2023, însă sibienii nu disperă: „Și granzii au pățit ca noi”

Prăbușirea ardelenilor pare să nu se mai oprească.
Foto: Facebook
Prăbușirea ardelenilor pare să nu se mai oprească. Foto: Facebook

Articol de - Publicat joi, 23 februarie 2023 07:09 / Actualizat joi, 23 februarie 2023 10:49

În prima parte a stagiunii 2022-2023, FC Hermannstadt a fost surpriza plăcută a campionatului. Anul trecut l-a încheiat cu două victorii importante, 4-0 cu liderul Farul, 1-0 cu CFR, în deplasare, și pe loc de play-off, 6, cu 33 de puncte. 

A venit însă depunctarea pentru datorii, 9 puncte, iar sibienii s-au trezit dintr-odată în situația de a lupta pentru menținerea în Liga 1. 

Out de 22 de luni! Calvar fără sfârșit și 3 operații pentru Ionuț Panțîru
FCSB
Out de 22 de luni! Calvar fără sfârșit și 3 operații pentru Ionuț Panțîru

Două puncte din 15 posibile a câștigat Hermannstadt în 2023 

Sancțiunea, menținută în februarie și de TAS, parcă a turnat plumb în picioarele jucătorilor. Mai nimic nu le-a ieșit în 2023. În 5 etape disputate, Hermannstadt a reușit doar două remize, 1-1 cu FC Argeș și 0-0 cu UTA, ambele acasă. 

Restul, eșecuri: 0-1 cu FCSB, pe "Municipal", 0-2 la Craiova, contra lui CSU, și 0-2 la Ploiești, în fața Petrolului. Cu numai două puncte acumulate, ardelenii sunt la o lungime de locul 14, de baraj, și la două de retrogradare în clasamentul la zi al Ligii 1. 

Însă în ierarhia alcătuită doar în baza rezultatelor din 2023, îi regăsim pe penultimul loc! Doar FC Voluntari stă mai rău. Fără să fi bifat vreun punct, ilfovenii se află în coadă! Odată cu echipa a „căzut” și golgheterul Daniel Paraschiv. 

După 9 goluri în perioada iulie - decembrie 2022, atacantul curtat recent de Dinamo Kiev și de MOL Fehervar a înscris în 2023 doar unul, din penalty. 

Marius Măldărășanu, antrenor Hermannsadt: „Depunctarea e istorie”

Dacă la început a admis că problema celor 9 puncte e posibil să-și fi pus amprenta asupra psihicului jucătorilor, „sunt muncite, scoase pe teren”, antrenorul Marius Măldărășanu nu mai acceptă o asemenea discuție. 

„Depunctarea s-a dus, e istorie. Ne-am împăcat cu situația, de acum trebuie să ne concentrăm asupra a ceea ce avem de făcut ca să ne menținem în Liga 1, să ne recuperăm încrederea pe care am avut-o altădată”, a comentat tehnicianul sibienilor, pentru Gazeta Sporturilor. 

Hermannstadt e penultima în clasamentul Ligii 1 pe 2023, însă sibienii nu disperă: „Și granzii au pățit ca noi”
Măldărășanu e cel care a promovat cu trupa sibiană anul trecut și e convins că nu va face drumul invers în 2023. Foto: Raed Krishan (GSP)

„Măldă” are o altă explicație pentru criza de rezultate a echipei: „Mai întâi, nu uitați că în primele două etape din 2023 am pierdut cu FCSB și la Craiova, în fața a două candidate la titlu. Pe de altă parte, în viața unei echipe sunt perioade și perioade. 

În octombrie trecut am mai avut o serie de trei eșecuri, cu Sepsi, U Cluj și Rapid. Asta e, se întâmplă. Toate echipele, inclusiv cele mari, CFR, FCSB, Universitatea Craiova, au trecut prin perioade de criză”. 

Paraschiv? „Daniel nu e genul disperat să înscrie. Se pune în slujba echipei și, până acum, a făcut-o bine. Iar dacă la un moment dat se întâmplă să stagneze, asta face parte din viața oricărui fotbalist”. 

Ultimii adversari în sezonul regulat ai lui Hermannstadt 

  • Sepsi (d)
  • U Cluj (a)
  • Rapid (d)
  • FCU Craiova (a) 

Clasamentul celor 5 etape disputate în 2023 în Superliga 

ClubPuncte
Farul 10
FCSB10
FC Botoșani10
FCU Craiova10
CFR9
Chindia9
CS Mioveni9
CSU Craiova7
Rapid6
Sepsi6
U Cluj6
UTA5
FC Argeș3
Petrolul3
HERMANNSTADT2
FC Voluntari0

VIDEO. Dani Coman, declarații după revenirea la Hermannstadt

Citește și: 

Suma totală pe care Dan Șucu și-a propus să o investească la Rapid: „Apoi, vom face această schimbare majoră”

„Ce fotbalist de la FCSB seamănă mai mult cu tine?” » Alegere surprinzătoare a lui Marius Lăcătuș: „Am vrut să zic, dar nu-mi ieșea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează