FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Laurențiu Rus e apărat de Flavius Stoican: "Nu-l transformați în călăul Ligii 1, e un om deosebit!" » Reacția antrenorului după ce Rus a solicitat rezilierea contractului

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 18:16

Flavius Stoican, 42 de ani, antrenorul celor de la Poli Iași, sare în apărarea lui Laurențiu Rus. 33 de ani, care a comis un fault oribil asupra lui Valentin Mihăilă în meciul Poli Iași - CS U Craiova de vinerea trecută, încheiat 0-3. 

"Nu a trecut şi nu trece printr-un moment bun. Regretă gestul respectiv, clar nu a fost intenţie, a vrut să oprească un adversar, nu şi-a controlat mişcarea şi de aceea a ieşit acea situaţie. El a fost aproape de Mihăilă atât timp cât a stat în spital, toţi suntem cu gândul ca el să revină cât mai repede şi sper s-o facă la următorul meci. Nu vreau ca oamenii să îl considere pe Laurenţiu Rus călăul Ligii 1", a spus Stoican.

Antrenorul ieșenilor a comentat și decizia lui Laurențiu Rus, care a solicitat rezilierea contractului cu Poli Iași. 

"Asta înseamnă că un om conştientizează când greşeşte şi este important în momentele acelea să-i spui exact realitatea. Nu din cauza unui gest care, Doamne ajută!, nu a avut repercursiuni, tu ca jucător să-ţi închei cariera sau să-ţi reziliezi contractul.

Noi suntem atenţi, trebuie să luăm o decizie cu toţii şi s-o analizăm, şi nu să o luăm doar în momentul când sunt nervi sau supărare sau stres. Pentru mine, Laurenţiu Rus este un om deosebit", a declarat Stoican, potrivit TV Telekom Sport.

Rus își explică intrarea

Azi, Laurențiu Rus a explicat încă o dată intrarea oribilă avută asupra lui Mihăilă.

"Într-adevăr, eu am vrut să îl opresc pe Valentin din a urca cu mingea spre poarta noastră. În schimb, în ceea ce prvește intensitatea atacului, duritatea, modul, locul loviturii, nu cred că poate cineva să îşi imagineze că mi-am dorit aşa ceva. Pe această cale, vreau să îmi cer scuze încă o dată lui. Am încercat să fiu aproape de el, de părinţii lui şi toţi apropiaţii pentru că a fost un şoc, o sperietură groaznică, nimănui nu-i doresc să treacă prin asemenea momente.

Chiar dacă am dorit să fac fault, nu am dorit să se ajungă aşa departe, la asemenea intensitate şi regret cu adevărat. Am vorbit cu el, era ok băiatul când am ajuns, era speriat într-adevăr, dar mă bucur că se simte bine. Am vorbit cu el şi zilele acestea. Sper să treacă cât mai repede, să fie puternic şi să aibă evoluţii cât mai bune în continuare în carieră, pentru că este un tânăr foarte talentat şi merită acest lucru.

O să vedem ce decizie ia Comitetul Executiv de la Poli Iaşi şi, dacă mi se va mai acorda o şansă sau dacă voi mai juca, voi face totul cât mai bine şi la cel mai înalt nivel, la un nivel la care am fost şi sper ca acest fel de incidente să nu se mai repete, pentru că nu îşi au locul pe terenul de fotbal şi cred că nu îşi mai au rostul cuvintele atunci când vezi un copil căzut inconştient pe teren", a spus Rus, la TV Telekom Sport. 

Vezi și:

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (12)
gica.paunescu
gica.paunescu  •  06 Noiembrie 2018, 09:26

Pentru sanatatea fotbalului ( romanesc ) ar fi bine ca acestui jucator sa-i fie aplicata o pedeapsa sportiva de cel putin 1 an; iar dupa aceea, cine-l va mai utiliza in meciuri, sa suporte oprobriul publicului ( cu 3 astfel de antecedente nu poti vorbi de lipsa intentiei, nu credeti ? ) Rusinica, Stoicane !

1164664533553489
Sorin Sorin  •  06 Noiembrie 2018, 08:49

Actiunea lui Rus poate fi incadrata usor la *** de ***, daca va uitati cu atentie la video sunt intrunite toate conditiile. Pe langa faptul ca ar trebui sa se ascunda in padure baiatul ala ar trebui sa ii ceara si niste daune pe civil.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

368023036732853
Iuga Mircea  •  06 Noiembrie 2018, 08:08

Rus ar trebui exclus din fotbal deoarece nu e la primul caz de fault extrem de dur.Chiar trebuie să moară un fotbalist faultat de el ,ca să se ia masura excluderii lui din fotbal?Stoican e un nesimțit ,oare dacă era copilul lui faultat de Rus ,la fel ar fi zis? Nu cred!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează