LIGA 1  ·  LPF

LPF, mesaj către FRF » Două dileme la care cluburile vor URGENT un răspuns înainte de restartul Ligii 1

CFR Cluj și FCSB sunt primele 2 clasate în Liga 1 +27 FOTO
CFR Cluj și FCSB sunt primele 2 clasate în Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 mai 2020 19:14

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat astăzi scrisoarea pe care a adresat-o către Federația Română de Fotbal, prezidată de Răzvan Burleanu, în contextul reluării Ligii 1.

În documentul publicat de LPF, sunt publicate soluțiile găsite de cluburile din Liga 1 pentru două probleme majore identificate de FRF:

  • Finalizarea actualului sezon competițional în eventualitatea în care vor exista cazuri de jucători depistați pozitiv cu virusul SARS CoV 2 în faza de reluare a antrenamentelor sau după reînceperea competiției;
  • Necesitatea aplicării unor sancțiuni disciplinare pentru nerespectarea protocolului medical.

„Cluburile membre ale LPF ne-au transmis dorința de finalizare a competiției Liga 1, prin disputarea tuturor celor 72 de partide rămase de jucat din acest sezon”, se arată în document.

Referitor la al doilea punct, LPF transmite că „majoritatea cluburilor membre au arătat faptul că nu consideră oportună introducerea unor sancțiuni disciplinare, având în vedere că acest protocol este elaborat în concordanță cu ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății și respectarea acestuia va atrage sancțiunile stabilite de legislația română în vigoare. 

Apreciem că principiul non bis in idem (nimeni nu poate fi sancționat de două ori pentru aceeași faptă) este pe deplin aplicabil în situația de față”.

Recomandările LPF

Liga și-a prezentat propriile recomandări. Forul condus de Gino Iorgulescu dorește să adopte modelul din Germania în cazul în care un fotbalist va fi depistat pozitiv cu COVID-19: izolarea cestuia de restul echipei și continuarea antrenamentelor sau a competiției.

„LPF nu urmărește întreruperea competiției sportive, ci în eventualitatea depistării pozitive a unor jucători, scenariul principal pe care îl susținem este cel adoptat de liga germană și anume izolarea acestora de restul echipei și continuarea antrenamentelor sau a competiției, după testarea tuturor celor implicați în cadrul acestor activități. Vă reamintim că obiectivele noastre rămân finalizarea competiției pe terenul de joc și minimizarea riscului transmiterii COVID-19 în cazul tuturor celor implicați în procesul de antrenament și a celui competițional” - LPF

În cazul deciziei de a întrerupe definitiv sezonul în curs, LPF cere stabilirea ierarhiei în clasament pe baza meritului sportiv: 

„În situația puțin probabilă a întreruperii premature a competiției, considerăm că orice decizie privind stabilirea ierarhiei în clasament trebuie să se raporteze la principiul meritului sportiv, precum și la metodele de departajare aplicate în alte campionate europene (spre exemplu, clasamentul de la momentul întreruperii, sistemul „puncte per joc”, etc.).

GALERIE FOTO. Liderul Ligii 1, CFR Cluj, a revenit la antrenamente

+28 FOTO

VIDEO. Fanii au decis: ECHIPA DECENIULUI din Liga 1

Citește mai multe știri despre Liga 1:Ea este românca mai bogată chiar şi decât Ţiriac! Fostă Miss România, tânăra are o avere de 3 miliarde de euro
Libertatea
Comentarii (2)
Claude SH  •  21 Mai 2020, 07:57

Bai deșteptule dacă după cele doua meciuri ale CFR-ului cu FCSB și Craiova, ar avea un fotbalist infectat, ce crezi ca se va întâmpla? Vor opri competiția, deoarece exista probabilitatea sa infecteze atât coechipierii lui, cât și jucătorii lui FCSB și Craiova. Perioada de incubație a virusului e pana la 21 de zile. În concluzie ar putea sa apară probleme chiar după mai mult de doua meciuri.

thewinner  •  20 Mai 2020, 22:33

bai baieti,pai v-au dat astia raspunsul. simplu,daca are un jucator de la cfr coronavirus,pierde meciul cu 3-0 cfr. simplu.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 2
Turris Tg. Măgurele - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 1
Gaz Metan - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Atletico Madrid - Mallorca
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1