FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCU CRAIOVA

Mihai Iosif vrea revanșa cu oltenii » Cum au evoluat Rapid și FC U Craiova după promovoarea în Liga 1

Articol de - Publicat luni, 01 noiembrie 2021 09:31 / Actualizat luni, 01 noiembrie 2021 09:35

Meciul de astăzi reprezintă prilejul ideal pentru Rapid de a-și lua revanșa împotriva FC U Craiova, în fața cărora nu au înregistrat niciun rezultat pozitiv în sezonul precedent de Liga 2.

În cadrul conferinței premergătoare meciului cu FCU Craiova, antrenorul Mihai Iosif a fixat clar obiectivul pe care îl are în meciul de azi, și anume victoria. 

Pe rapidiști nu-i așteaptă doar o partidă în care sunt puse la bătaie 3 puncte foarte importante în contextul actual al campionatului, ci și un meci în care au de luat o revanșă importantă, împotriva echipei în fața căreia nu a avut răspuns în ultimele întâlniri directe.

Oltenii au promovat la pas

Rivalitatea dintre cele două formații a început încă de sezonul trecut, în care cele două echipe s-au luptat pentru promovare. Craiova a fost atunci echipa mai puternică, a câștigat toate cele 3 meciuri directe. 

În prima întâlnire, din etapa a 7-a, s-a înregistrat chiar un scor de proporții: FCU Craiova a învins Rapidul cu scorul de 5-0, provocând formației din Grant cea mai usturătoare înfrângere într-un meci oficial din ultimii 20 de ani.

Deși Craiova a câștigat Liga 2 la pas și intra în acest sezon de primă divizie din postura de cea mai puternică nou-promovată, lucrurile au stat altfel. Conducerile celor două echipe au avut tactici diferite în ceea ce privește abordarea acestui sezon de Liga 1, iar rezultatele din primele 13 etape ale campionatului demonstrează că oficialii rapidiști s-au descurcat mai bine din acest punct de vedere, aflându-se la 10 puncte în fața rivalei. Gazeta prezintă 3 capitole majore la care cele două cluburi au acționat total diferit.

1. Banca tehnică

Craiova se află deja la a 3-a schimbare pe banca tehnică în ultimele luni. Deși le asigurase promovarea în prima divizie, oficialii oltenilor au considerat că echipa nu poate merge în Liga 1 cu Eugen Trică pe bancă, instalându-l pe Adrian Mutu în luna mai a acestui an.

 Acest lucru a stârnit nemulțumire în rândul suporterilor, care își doreau ca echipa să continue cu Trică. Cum n-au fost mulțumiți nici de rezultatele obținute de „Briliant", șefii Craiovei au decis să încerce un nou proiect, de data aceasta cu Flavius Stoican la cârmă.

În schimb, rapidiștii i-au acordat încredere și continuitate lui Iosif, iar până în acest moment echipa a avut un parcurs peste așteptări cu acesta pe bancă, aflându-se într-o luptă strânsă pentru locurile de play-off. Mai mult, această decizie a fost și pe placul fanilor giuleșteni, care și-au declarat de multe ori susținerea pe care o au față de acesta.

Întotdeauna meciurile cu echipele din regiunea Olteniei au fost meciuri disputate cu pasiune. Sper că la finalul partidei să ne bucurăm împreună de rezultat - Adrian Matei, antrenor Rapid

2. Transferurile

Deși ambele formații s-au întărit serios în această vară, transferurile au fost făcute într-un mod diferit. Giuleștenii au decis să aducă în mare parte jucători care au evoluat la nivelul primei divizii a României și care sunt obișnuiți cu acest nivel. Din lunga serie de veniri în Grant, marocanul Marzouk era singura necunoscută din acest punct de vedere.

În schimb, oficialii Craiovei au încercat să dea lovitura prin aducerea multor fotbaliști străini, în care au sperat să găsească calități deosebite. Din păcate pentru aceștia, nou-veniții nu au dat randamentul dorit, iar după prima parte a campionatului echipa se află în jumătatea a doua a clasamentului, fiind foarte aproape de zona roșie.

3. Obiective diferite

În ceea ce privește abordarea acestui sezon, diferența între cele două cluburi s-a făcut și la nivel declarativ. Dacă conducerea giuleșteană a ales să ia pas cu pas această revenire a echipei pe prima scenă a fotbalului, trasând un obiectiv realizabil, și anume evitarea retrogradării, oltenii și-au propus să dea lovitura încă din primul sezon, stabilindu-i ca obiectiv lui Adrian Mutu accederea în play-off. 

Acest lucru a creat presiune suplimentară în tabăra Craiovei și poate reprezenta un motiv serios pentru care echipa a obținut rezultate slabe în prima parte a sezonului.

Ne așteaptă un meci plin de încărcătură și plin de tradiție. Vrem să obținem cele 3 puncte. Nu vreau să uităm faptul că anul trecut ne luptam cu ei în Liga a doua. Ei au promovat detașat, au fost clar cei mai buni în campionatul trecut. Avem de luat o revanșă pe teren - Mihai Iosif, antrenor Rapid

Citește și alte știri din Liga 1: 

Jucătorii lui Dinamo, repetenți pe linie! Cine a jucat peste media echipei

Inspirația lui Iordănescu » Jucătorii introduși de el, cei mai buni în FCSB - FC Argeș

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
jony_10
jony_10  •  01 Noiembrie 2021, 16:20

Hai Rapidu trimiteți-i de unde au venit

nicolae.ungureanu
nicolae.ungureanu  •  01 Noiembrie 2021, 12:21

FCU, nu Craiova.

octavianus
octavianus  •  01 Noiembrie 2021, 11:29

Daca nu muriti astazi pe teren sa plecati toti in frunte cu Mita Iosif, ne-am pus prea multe sperante in voi, am sustinut echipa asta 6 ani, pas cu pas sa ajungem aici si nu mai acceptam jumatati de masura, scuze, nu spun castigati spun jucati fotbal si muriti pe teren. ATAT ! FZR si Doamne ajuta

Vezi toate comentariile (3)
Comentează