FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Opinie de Aurelian Botezatu, după a cincea înfrângere consecutivă: Nuevo Dinamo a picat și testul de caracter

Dinamo a ajuns la cinci înfrângeri consecutive. foto: Raed Krishan +18   FOTO
Dinamo a ajuns la cinci înfrângeri consecutive. foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 15:27 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 16:04

Confruntarea cu Viitorul (1-2), o echipă în ascensiune după un start tremurat, a fost mai mult decât un meci de campionat pentru Dinamo. A fost în primul rând un test de atitudine, de caracter. După 4 eșecuri consecutive, fie și măcar pentru orgoliul lor, era de așteptat ca jucătorii să se mobilizeze și să dea totul pe teren. N-a fost așa.

A trebuit să intre Cătălin Măgureanu, 20 de ani, un "câine" crescut în curtea clubului, pentru a ameliora cât de cât imaginea lăsată de "haită" la capitolul "combativitate". Sugestiv, grație insistenței lui s-a ajuns la gol, cel de 1-2, înscris de Borja Valle. Iar Deian Sorescu, din vechea gardă, a pus degetul pe rană la final. 

„Atât noi, din lotul cel vechi, cât şi cei noi trebuie să înţeleagă că la acest club nu este de joacă. Nu găsim nicio explicație. Au venit jucători de calitate, dar nu ne-am arătat adevărata valoare. Ne lipsește răutatea și dorința. Nu putem doar cu calitate, dacă nu avem dorință pe teren", a comentat mijlocașul aflat la al treilea său sezon în tricoul alb-roșu.

+14 FOTO

Însă Cosmin Contra nu prea are cui să ceară sacrificii de dragul clubului. Patronatul spaniol i-a achiziționat mai bine de-o echipă, majoritatea fotbaliști care n-au avut treabă niciodată cu Liga 1. Habar n-au ce înseamnă cu adevărat Dinamo în peisajul fotbalului românesc. Ei, în acest moment, știu doar un singur lucru. Au venit la București să joace pe bani, mulți!, pe care nu-i văd în conturi. Astfel că în subconștient, într-o asemenea situație, domină instinctul de conservare. 

La alții, gen Puljici și Nemec, care au mai trecut prin „Groapă", vârsta își spune cuvântul. Și mai sunt dintre aceia care chiar n-au valoare de Dinamo. Atât de lăudatul Gol, ce se dovedește un mare... gol. Portarii Mejias și Rene, care nu sunt cu nimic peste cei din sezonul trecut, anume Piscitelli și Straton. Sau Magay Gueye, la care se observă un mare contrast între CV-ul său, spilcuit cu Strasbourg și Everton, și ceea ce arată pe teren. 

„Guriță" a înțeles ce „material" are la dispoziție. Și nu întâmplător, după eșecul cu Sepsi (0-2), de la Sfântu Gheorghe, a izbucnit: „Mă gândesc să joc cu tineri, mai degrabă decât să bag fotbaliști cu experiență, dar care nu au personalitate". Măgureanu a arătat, la Ovidiu, că are dreptate.

VIDEO Constantin Anghelache, despre eroarea capitală făcută de spaniolii de la Dinamo: „Au ruinat prea repede echipa”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Dănuț Lupu, declarații incendiare în direct: „Dinamo va intra în insolvență. Nu cred că are cine să mai salveze clubul”

EXCLUSIV Constantin Anghelache, despre eroarea capitală făcută de spaniolii de la Dinamo: „Au ruinat prea repede echipa”

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (4)
creeperno
creeperno  •  09 Noiembrie 2020, 22:44

Daca era Multescu la carma, sigur eram pe locul 1

doarpomana
doarpomana  •  09 Noiembrie 2020, 18:10

Tu nu ai caracter botezatule cu b mic.Toata ziua ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

joze_maurinio
joze_maurinio  •  09 Noiembrie 2020, 18:07

Nea bai ziarist, Dinamo si mai ales suporterii Dinamoului, au picat testul de caracter cand au acceptat mizeria facuta de Liga cu retrogradarea contramandata si marirea ligii 1. Ii asez pe acelasi nivel de moralitate cu alde Becali, care , dovedit si de lege, a luat cu japca, adica 1-2 dolari pe metru patrat, terenuri de la batrani si le-a vandut pe 1000 de dolari metrul o luna sau doua mai tarziu. Nu ba, Dinamoul e o echipa retrogradata, iar victoriile care vin acum cu Astra si Voluntari nu schimba nimic.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează