FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Povestea de film a lui Gregory Tade! Și-a falsificat CV-ul, a lucrat la IBM și acum vrea să ducă Steaua în grupele Ligii

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iulie 2015 11:32

Steaua a bifat cel mai scump transfer al verii în Liga 1 prin aducerea de la CFR Cluj a lui Gregory Tade, golgeterul sezonului trecut în România.

Vîrful de 28 de ani în care steliștii își spun toate speranțele pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor a costat-o pe campioană 500.000 de euro.  Ajuns în fotbalul românesc în 2013, francezul născut la Nantes are în spate o poveste demnă de Hollywood.

La 19 ani, Tade a lăsat Franța pentru Scoția, unde și-a falsificat CV-ul pentru a putea obține un contract. Și-a însușit cîteva selecții inexistente la naționalele de juniori ale Coastei de Fildeș și a semant cu Forfar.

”Sînt Gregory, cum vă pot ajuta?” :D

A urmat apoi transferul la Stranraer, în liga a patra scoțiană. În această perioadă, Tade a devenit operator call-center la IBM!

”Toată viaţa mea se învîrtea în jurul antrenamentelor, al deplasărilor şi al serviciului. De exemplu am avut, o dată, meci marţi seara la Elgin, o echipă din nord. Terenul era groaznic, adversarii jucau la rupere.

Am cîştigat lejer, dar pînă am făcut duş, am mîncat şi ne-am întors se făcuse 2:30 dimineaţa. La ora 5:00 m-am trezit să merg la serviciu. Cred că am dormit pe mine în ziua aceea”, spunea Tade anul trecut, conform stiridesport.ro.

Lipsă de fair-play

Au urmat apoi două escale la Inverness și St. Johnstone, pentru ca din 2013 să îmbrace tricoul lui CFR Cluj. Tade s-a remarcat imediat, iar în ultimul sezon i-a ajutat pe ardeleni să termine pe locul 3 și a ieșit cel mai bun marcator al campionatului.

A fost implicat însă și într-un episod care a dat naştere unei adevărate polemici. În sferturile Cupei României, clujenii nu au returnat un balon celor de la Mioveni, iar Tade a înscris golul de 3-3. În prelungiri, echipa sa a mai înscris încă o dată, iar formația de liga a doua a fost eliminată.

 

"A fost îngrozitor cînd am realizat că în România se aştepta ca eu să fiu la cel mai bun nivel, imediat, deşi venisem din altă ţară, la o echipă care se chinuia. Nu e cel mai uşor loc în care să joci"
Gregory Tade

21 de goluriîn 50 de meciuri a marcat Tade pentru CFR Cluj în Liga 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  13 Iulie 2015, 15:50

mda. dubios, domnule. va salut, respecte.

stelistu.batran
stelistu.batran  •  13 Iulie 2015, 14:51

Remarc genul de profesionisti din Liga 1: oameni care au facut fel de fel de job-uri si fotbal doar conjunctural, amatorism, pe la diverse cluburi no-name de prin Europa. Cu astia Marele Mhiiithocan vrea sa intre in grupele CL. trist dar adevarat.

benaflek
benaflek  •  13 Iulie 2015, 14:28

mie imi place de cand juca la cluj.e un muncitor.nu l am vazut sa stea si sa doarma pe el niciodata

Vezi toate comentariile (11)
Comentează