FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTE CU LICENŢE

România, ţara tuturor posibilităţilor » Poli şi Gloria au înviat şi au murit de mai multe ori în doar cîteva ore

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 20 iunie 2011 17:26

Decizia Comitetului Executiv al FRF legată de situaţia celor două echipe din Liga 1 fără licenţă, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa, a reprezentat una dintre marile nebunii petrecute în fotbalul românesc. O dovadă că regulamentele sînt suficient de încîlcite încît să se ajungă să se supună la vot un subiect pentru care nu exista competenţă. Să se ia o decizie, care apoi să fie întoarsă şi trimisă către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Că lucrurile nu stau aşa cum le-a prezentat Mircea Sandu în ultimele intervenţii, adică Poli şi Gloria ar fi retrogradate fără drept de apel, s-a confirmat repede. La 12.30, GSP.ro anunţa că echipele vor avea dreptul să se adreseze la TAS în acest litigiu.

La 12:50, Viorel Duru, directorul Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, confirma o dată în plus că "deciziile luate în privinţa echipelor Poli, Gloria, Universitatea Craiova şi FC Bihor sînt cele valabile. În acest moment, Comitetul Executiv trebuie să decidă cum va fi completat numărul echipelor din prima ligă". Părea că nimic nu poate apărea. Ridica, totuşi, o umbră de îndoială italianul Andrea Traverso. trimis de UEFA special pentru acest subiect: "Avem o imagine de ansamblu asupra modului în care lucrează administraţia privind licenţele din cadrul FRF şi sîntem foarte mulţumiţi de activitatea sa. Federaţia este competentă să-şi gestioneze competiţiile interne, bineînţeles, respectînd reglementările UEFA şi FIFA. La nivel naţional, nu există nici o obligaţie de a aplica sistemul de licenţiere într-un mod sau altul", a mai adăugat italianul Traverso.

La 14:30, o adevărată bombă era detonată la sediul FRF. Membrii au rămas în sală după ce Mircea Sandu a ieşit, iar Vasile Avram a părăsit şedinţa din cauza unor probleme. Cei rămaşi în sală votau cu o majoritate covîrşitoare rămînerea în Liga 1 pentru Poli şi Gloria, plus promovarea lui FC Bihor luînd în calcul doar criteriul sportiv! 9 erau pentru, doi s-au opus, doi s-au abţinut. În acel moment, Iancu şi Pădureanu puteau destupa şticlele de şampanie. Echipele lor rămîneau pe prima scenă.

Nu a durat mult, pentru că preşedintele FRF s-a revoltat. "Cum să votaţi aşa ceva? Să se ducă la TAS!". Informaţia era confimată peste 20 de minute de Dumitru Costin, membru în CEx. "S-a votat ca la nuntă. Mircea Sandu a anunţat că acest Comitet Executiv nu are competenţă să supună la vot un astfel de subiect". Lucrurile începuseră să o ia razna.

Extrem de riguroasă atunci cînd e vorba de drepturile la replică, federaţia a întîrziat să ofere vreo informaţie. Nici la două ore de la finalul şedinţei nu era foarte clară decizia. Într-un tîrziu, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat: "Greşeala de decizie a fost îndreptată, am intervenit după ce am fost informat. Mi-am făcut datoria faţă de CEx şi am anunţat că nu avem atribuţii în procesul de licenţiere. N-o să mă dau niciodată pe mîna vreunui membru şi nu să pun pe cineva să voteze într-o direcţie sau alta.

Mitică, săracul, vrea să ajute, dar trebuie să ajuţi cu legea-n mînă. E bine că am îndreptat o greşeală care era să fie comisă. Echipele se pot adresa TAS-ului fără nici un fel de problemă, asta este prevăzut în statutul FIFA"

În Comitetul Executiv s-au votat două amendamente la procesul de licenţiere:
1. Datoriile cluburilor către Stat vor fi rezolvate de echipe direct cu organele fiscale competente
2. Comisia de Apel nu va mai fi ultima instanţă care decide în privinţa licenţelor, ci se va putea merge la TAS.

Cert este că, în acest moment şi în situaţia dată, Poli şi Bistriţa sînt RETROGRADATE! Cele două echipe mai speră într-o decizie favorabilă dată de TAS, însă nu se ştie exact dacă TAS-ul are competenţa necesară pentru acest caz.  Însă, preşedintele Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat că forul de la Lausanne nu are această competenţă.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (42)
brod
brod  •  21 Iunie 2011, 08:37

"La nivel naţional, nu există nici o obligaţie de a aplica sistemul de licenţiere într-un mod sau altul", a mai adăugat italianul Traverso. băiatul ăsta a venit aici după ceva folcloriste? sau vinul de lechinţa, şuica de dumitra şi benzina balkanpetroleum de timişoara l-au determinat să reînvie absurdul, la el acasă?

nicco
nicco  •  21 Iunie 2011, 08:33

Cam la atat ii duce mintea pe fostii si actualii jucatori de fotbal!

nicco
nicco  •  21 Iunie 2011, 08:28

Asta se poate intampla daca toti analfabetii si cei cu organul ratiunii in picioare au drept de vot!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează
Close