FOTBAL  »  LIGA 1  »  BĂCILĂ, DUBLĂ FRACTURĂ DE TIBIE ŞI PERONEU

Săndoi despră Băcilă la Radio GSP: "Am retrăit coşmarul vieţii mele". În '93, olteanul a suferit o accidentare identică

Emil Săndoi (dreapta) era căpitanul Universităţii Craiova la finala de Cupă din 1993 cu Dacia Unirea Brăila, scor 2-0. Era ultimul meci pentru Craiova, urma să se transfere în Franţa. Accidentarea l-a ţinut în Liga 1 +2   FOTO
Emil Săndoi (dreapta) era căpitanul Universităţii Craiova la finala de Cupă din 1993 cu Dacia Unirea Brăila, scor 2-0. Era ultimul meci pentru Craiova, urma să se transfere în Franţa. Accidentarea l-a ţinut în Liga 1

Articol de GSP - Publicat luni, 19 septembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 septembrie 2011 14:37

Doctoriţa care a fost aseară de gardă la Spitalul Elias din Capitală, acolo unde a fost adus de la Ploieşti Cosmin Băcilă după dubla fractură produsă de Florin Gardoş la Steaua-Pandurii 1-2, este aceeaşi care l-a consultat şi pe Emil Săndoi în 1993, după accidentarea pe care i-a produs-o Petrache în finala Cupei României Universitatea Craiova - Dacia Unirea Brăila, scor 2-0. Doctorul susţine că fractura lui Băcilă seamănă izbitor cu cea suferită de Săndoi.

Actualul selecţioner al echipei naţionale de tineret a României a vorbit despre accidentarea sa şi a lui Băcilă la Radio GSP: "Am văzut meciul la televizor şi, în momentul în care am văzut reluarea fazei, am rămas fără cuvinte! Cred că 5 minute n-am putut să deschid gura! Am retrăit coşmarul meu", a povestit slecţionerul României Under 21.

"Era 23 iunie 1993, finala Cupei României, ultimul minut al partidei. Am vrut să şutez şi mi s-a pus o contră. Un an nu am putut să joc, am mers în cîrje, apoi în baston. Am ratat un transfer afară şi campionatul mondial din 1994. Mă voi duce să-l vizitez, să-l încurajez. Mă duc ca simplu om, nu ca antrenor. Vreau să-i spun că eu am mai jucat apoi încă 6 ani. Are nevoie să fie încurajat! Aseară, m-a impresionat un lucru: gestul jucătorilor, care l-au aplaudat la ieşirea de pe teren. Pentru el a contat enorm", a mai spus Săndoi la Radio GSP.

"Îmi aduc aminte că mulţi îmi ziceau în faţă că totul va fi bine, că voi reveni urgent pe teren, dar îi simţeam că sînt falşi. Şi să vă spun ceva. Acest lucru m-a întîrjit şi mai tare! Cosmin trebuie să aibă încredere şi ambiţie. Va fi bine", a încheiat Săndoi.

Vezi mai jos cîteva poze de arhivă de la finala cîştigată de Craiova în 1993.

Playtech: BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep


Comentarii (16)
cristimh
cristimh  •  19 Septembrie 2011, 22:20

arhi 1968 f...t. mo.t.i lu mami.uta ta

cristimh
cristimh  •  19 Septembrie 2011, 22:15

Sandi bell ,MARE OM MARE CARACTER , ca intotdeauna frumoase cuvinta ,frumos gest, iti doresc sa ajungi selectioner la natonala mare,oricun esti mai bun ca barbugiul.universitatea!

arhi1968
arhi1968  •  19 Septembrie 2011, 21:55
Postat de real09 pe 19 Septembrie 2011, 18:50

daca mai traieste petrache ala sa ii iau fata si familia in car. sandoi nu mai trebuia sa bata lovitura aia libera era oricum 2-0 dar asa jucatori mai rar. in ziua de azi nu mai exista oricum.

Pentru real09, Craiova s-a dus pe copca, Braila este inca in "B" In Oltenia stiam ca cine are caracter este un om mare dar dumneata esti un dobitoc... Ti-ai adus tu aminte ca Adrian Petrache i-a pus o contra lui Sandoi, oare cel care i-a rupt piciorul lui DJIBRILL CISSE, TOTTI si-a facut mustrari de constiinta? Jucatorii care au facut acele faulturi a trebuit sa stea pe "bara" asa cum cer cretinii din Romanica...si apropo cand mai scoateti capul din praz si jucati si voi fotbal ca acolo unde lai trimis tu pe Petrache ar trebui sa se duca M I T I T E L U ...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează