FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV Poate Șumudică să antreneze dacă va reveni în România? Ce spune regulamentul

Marius Șumudică a început sezonul pe banca lui CFR Cluj / Sursă foto: GSP
Marius Șumudică a început sezonul pe banca lui CFR Cluj / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 februarie 2022 15:07 / Actualizat vineri, 04 februarie 2022 16:00

Varianta revenirii lui Marius Șumudică în Liga 1 a prins din ce în ce mai mult contur în ultimele zile, în cotextul în care viitorul românului pe banca celor de la Malatyaspor e în ceață, existând zvonuri că acesta urmează să părăsească echipa. 

Unul dintre subiectele în vogă ale ultimelor zile e legat de posibila revenire în România a lui Marius Șumudică, antrenorul care a început sezonul pe banca lui CFR Cluj, dar care se află în prezent în Turcia, la Yeni Malatyaspor. 

Antrenorul ar avea două variante în Liga 1, Rapid și CS Universitatea Craiova, însă suporterii celor două nu erau convinși că acesta își mai poate trece în CV un alt angajament, în contextul în care a pregătit deja două echipe de la începutul sezonului.

Situația la zi a lui Șumudică: din informațiile Gazetei, Șumudică și-a depus memoriu, solicitând ca până pe 18 februarie să-și primească toate salariile restante. În caz contrar, tehnicianul va deveni liber de contract și va trebui să fie despăgubit de turci. 

Marius Șumudică a ajuns la capătul puterilor! E amenințat de turci cu demiterea: „Avem nevoie de ajutor, nu mai strigați la mine și la președinte!”
TURCIA
Marius Șumudică a ajuns la capătul puterilor! E amenințat de turci cu demiterea: „Avem nevoie de ajutor, nu mai strigați la mine și la președinte!”

Răspunsul: Șumudică poate antrena fără probleme alt club din Liga 1

„FIFA nu reglementează nimic la antrenori, doar regulamentele interne o fac. Doar pentru jucători e condiția cu maximum două legitimări într-un sezon, deci are voie la două cluburi. 

Regulamentul intern se referă la maximum două echipe din aceeași ligă într-un sezon, el are doar una”, a precizat, în exclusivitate pentru GSP.ro, un avocat specializat în drept sportiv, care cunoaște și regulamentele în vigoare ale FIFA.

Poate Șumudică să antreneze dacă va reveni în România? Ce spune regulamentul
Pasajul din regulament care stipulează faptul că Șumudică poate antrena din nou în Liga 1 în actualul sezon

Marius Șumudică, gata să plece de la Yeni Malatyaspor. Urmează Rapid / CSU Craiova?

Din informațiile GSP, clubul Malatyaspor ar avea restanțe salariale de 4 luni la jucători și de 3 luni la staff-ul tehnic condus de Șumudică. În aceste condiții, antrenorul se plânge că nu are cum să obțină salvarea de la retrogradare.

Sursele Gazetei indică faptul că Șumudică ia în calcul să revină în Liga 1 la una dintre următoarele două echipe aflate în situații delicate:

  1. Rapid - clubul de suflet al lui Șumudică se luptă să prindă play-off-ul. Fără victorie de 4 etape în campionat, Mihai Iosif are poziția șubrezită, așa cum GSP a scris luni.
     
  2. CSU Craiova - dincolo de prietenia cu patronul Mihai Rotaru, CSU punctează și prin relația dintre Șumudică și Marian Copilu, noul președinte al oltenilor. Copilu, conducătorul care l-a adus pe Șumudică și la CFR Cluj, a fost impus de antrenor la negocieri și în toamnă, când FCU Craiova l-a ofertat. Și ei în cursă pentru play-off, elevii lui Reghecampf au obținut un singur succes în precedentele 9 runde!

Citește și alte știri de actualitate: 

Marius Șumudică a ajuns la capătul puterilor! E amenințat de turci cu demiterea: „Avem nevoie de ajutor, nu mai strigați la mine și la președinte!”

Grecii au anunțat numele noului selecționer, cu o lună înaintea amicalului cu România » A fost coleg cu Dan Petrescu la Chelsea

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
celestyus
celestyus  •  04 Februarie 2022, 18:27

Eu sper sa ajunga la Fcsb, numai acolo isi poate desavarsi opera... opereta, teatrul, circul mai exact !

gigi.gheorghe
gigi.gheorghe  •  04 Februarie 2022, 18:18

La fcsb ajunge.

wrx.
wrx.  •  04 Februarie 2022, 17:14

Ninel se pliaza ca o manușa la Circul din Mogosoaia, cu Badea, Cărțu si Cristescu.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează