FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Cad recorduri în play-out la U Cluj » Echipa lui Neluțu Sabău se laudă cu câteva serii pozitive

U Cluj - FCSB, foto: Cristi Preda (GSP)
U Cluj - FCSB, foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat marti, 09 aprilie 2024 14:11 / Actualizat marti, 09 aprilie 2024 14:40

În tentativa de a prinde primul loc din play-out și să ajungă a doua oară la rând în finala Cupei, trofeu pe care-l dorește în propria vitrină, U Cluj a prezentat fanilor o serie de recorduri pe care formația „Șepcilor roșii” le-a bifat la zi

U Cluj a ratat dramatic play-off-ul, dar continuă să se lupte pentru supremație în play-out și pentru a câștiga Cupa României. Echipa lui Ioan Ovidiu Sabău va juca săptămâna viitoare la Galați, cu Oțelul, pentru un loc în finala competiției.

Mai întâi, sâmbătă seară, de la ora 21:30, joacă împotriva Petrolului pe Cluj Arena. Ardelenii au evitat înfrângerea în ultimul moment la Sibiu, 1-1 cu Hermannstadt, după o execuție de excepție a lui Daniel Popa.

După ce în sezonul precedent U Cluj a luptat pentru salvarea retrogradării și a bifat finala Cupei României, în actuala stagiune ardelenii țintesc mai sus.

Piedică! De ce întârzie numirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj » Șanse mici să stea pe bancă la derby-ul cu FCSB
CFR CLUJ - FCSB
Piedică! De ce întârzie numirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj » Șanse mici să stea pe bancă la derby-ul cu FCSB

10, 9, 8... U Cluj are o serie pozitivă, chiar dacă a ratat accederea în play-off

Și se laudă că doboară noi recorduri din istoria clubului, ce stăteau în picioare de zeci de ani, pe care le-au prezentat pe site-ul oficial, fcucluj.ro. Datele statistice din istoria grupării au fost oferite de Dan Bodea.

- 10 meciuri consecutive fără eșec în toate competițiile. După eșecul cu UTA de la începutul lui februarie, U a bifat 4 victorii (trei în Superligă și una în Cupa României) și șase remize, toate în campionat. Rezultatul de la Sibiu egalează un record de invincibilitate care stătea în picioare din sezonul 1970-1971.

Atunci, generația lui Remus Cîmpeanu, Dan Anca și Mihai Adam reușea patru victorii și șase remize în campionat și în Cupa României: 2-0 (la Hunedoara) cu UTA, în optimile Cupei României, 0-0 (d) cu UTA în campionat, 2-0 (a) cu Politehnica Iași, 1-0 (d) la Steagul Roșu Brașov, 1-1 (a) cu Petrolul Ploiești, 3-1 (d) la Poli Timișoara, în sferturile Cupei României, 0-0 (d) la Jiul Petroșani, 1-1 (a) cu CFR Cluj, 1-1 (a) cu SC Bacău, 1-1 (d) la FC Argeș Pitești.

- 9 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat. Lucru ce nu s-a mai întâmplat din sezonul 1946-1947.

În acel prim campionat organizat după Al Doilea Război Mondial, o echipă în care evoluau Mircea Luca, Tony Dascălu și Sever Coracu câștiga șapte meciuri și încheia alte două partide la egalitate între etapele 3 și 11.

Rezultatele „studenților din acel interval au arătat astfel: 7-0 (a) cu FC Craiova, 3-2 (d) la Juventus București, 6-0 (a) cu Prahova Ploiești, 4-2 (a) cu Libertatea Oradea, 2-1 (d) la Ciocanul București, 0-0 (a) cu Minerul Petroșani, 1-1 (d) la Dermagant Tg. Mureș, 2-0 (a) cu UDR Reșița, 1-0 (d) la Carmen București.

- 8 meciuri consecutive fără gol primit. Dintre care șapte în campionat, un record în fotbalul românesc. Doar în șapte sezoane din istoria campionatui nostru o echipă a reușit să nu primească gol timp de peste 700 de minute.

Ultima reușită în poarta echipei alb-negrilor, înaintea golului primit duminica trecută, a venit în duelul de pe „Ion Oblemenco” cu Universitatea Craiova de pe 9 februarie.

705minute de invincibilitate a bifat U Cluj, grație paradelor lui Edvinas Gertmonas și Andrei Gorcea. O premieră în cele 58 de sezoane petrecute pe prima scenă a fotbalului românesc

IOANIȚOAIA LA ZI » Directorul Gazetei Sporturilor: "Și dacă se întâmplă să câștige CFR-ul, duminică, FCSB a scăpat în câștigătoare. Rămâne lupta pentru locurile 2-3, eventual și pentru locul 4"

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Cine e puștiul pe care mizează „Milanul din Banat” » Povestea emoționantă a tânărului fundaș curtat deja de formații din Superligă

SPECIAL „Zorro” din Superligă, omul cerut la naționala lui Iordănescu, are o poveste de viață impresionantă: „O să arăt din ce în ce mai bine!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează