FOTBAL  »  Superliga  »  INVESTIȚII

Victor Ponta, comparație dură între investițiile făcute de România și cele făcute de Ungaria: „Ne vor bate la Olimpiadă cât vom trăi! Am fost proștii proștilor”

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 februarie 2021 13:41 / Actualizat sambata, 06 februarie 2021 14:05

Victor Ponta (48 de ani), fostul prim-ministru al României între mai 2012 și noiembrie 2015, a vorbit despre problemele legate de finanțarea sportului românesc și a comparat situația din țara noastră cu cea Ungaria și cu investițiile făcut de Guvernul condus de Viktor Orban.

„Din punct de vedere politic, nu-mi place de Viktor Orban. Dar ceea ce a făcut pentru sport e fabulos! Investiții, investiții, legislații ... Ungaria ne va bate la toate Olimpiadele cât vom mai trăim noi! 

Când Guvernul a vrut să facă ceva în România, s-au făcut dosare penale. Știu mulți primari care au dat bani la sport, la volei sau handbal, și acum au dosare penale la DNA sau Curte de Conturi. În loc să încurajăm și să avem bani românești în sport, avem dosare penale. E nevoie de investiții pe termen lung, 5, 10 sau 15 ani. Noi am fost proștii proștilor!”, a spus Ponta la emisiunea „Digi Sport Matinal”

Ungaria, investiții de 2 miliarde de de euro

GSP.ro a prezentat în noiembrie planul pus la cale de Ungaria pentru revitalizarea sportului. 2 miliarde de euro reprezintă investiția realizată în fotbalul din Ungaria din 2011 până în prezent. Banii au venit din fonduri publice sau dinspre companii în virtutea unui proiect fiscal activ de 10 ani, prin care firmele private obțin facilități dacă direcționează către sport parte din profit. 

Ungaria face stadion în România pentru Sepsi

Guvernul maghiar face investiții și în România, investind 20 de milioane de euro în stadionul de peste 8.000 de euro al lui Sepsi. 

Suntem în relații foarte bune cu Academia Puskas. Așa am aflat că putem depune proiecte la Guvernul Ungariei. Ne-am gândit să depunem și noi proiect. Iată că s-a aprobat! Va fi o perlă a orașului Sfântu Gheorghe. Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro.
- Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi.

VIDEO Eduard Novak s-a pus pe treabă la MTS: „Deja am dat la tradus «Strategia sportului maghiar»”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Mircea Rednic primește întăriri din Ungaria » A jucat contra lui FCSB în Europa League

Gigi Becali schimbă tactica la FCSB: a restructurat defensiva și pregătește o mare lovitură pentru ofensivă! Cum va arăta echipa în play-off

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
853246084756615
Marcel Popa  •  06 Februarie 2021, 17:40

Daca tacea era mai bine .

doar..titi
doar..titi  •  06 Februarie 2021, 16:29

nu pontica ...nu , n-ati fost ''prostii prosilor '', a fost strategia voastra , ca va simteati amenintati de fraierul de becali si de gura lui proasta !!si tu , si base ...drept pentru care l-ati ascuns , pe el ..si pe altii, ca sa nu bata la ochi .. !!!cat despre banul public ... asa s-a vrut sa ramana , sa nu fie o lege sau o regula ... sa puteti sa dati voi bugetarii pe preferinte politice ..la cine vreti voi ..iar la ceilalti dna-ul pe ei !!iar rezultatele sunt in floare !!! dinamo in faliment ..in timp ce echipa cazarmii se lafaie ani de zile din bani publici ..rapid , timisoara , sportul , otelul ...inoata in ligile inferioare ... in schimb campionatul e plin de echipe de traditie precum : clinceni , chindia , sepsi sau hermanstadt

elgabri
elgabri  •  06 Februarie 2021, 15:51

Problema e alta dar o ignora Monta nici un primar nu va face un proiect cap coada daca nu i iese ceva lui personal o spaga o atentie uneori fura pana la jumatate valoarea proiectului, in Bucuresti e dublu fata de provincie

Vezi toate comentariile (7)
Comentează