FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRI

VIDEO Ilie Dobre dezvăluie cum a ales să le spună ascultătorilor că un meci din Liga 1 e blat: „Și la Steaua-Dinamo am făcut la fel”

Articol de GSP - Publicat joi, 26 septembrie 2019 15:36

Ilie Dobre, comentatorul sportiv de radio, a dezvăluit la GSP Live că în timpul unui meci și-a dat seama că partida e blat și le-a spus ascultătorilor acest lucru voalat.

Ilie Dobre susține că e vorba despre un meci între Ceahlăul și Sportul jucat în 1993, dar Gazeta a descoperit că, de fapt, e vorba de o partidă jucată la data de 20 mai 1995, din etapa a 29-a din Divizia, când bucureștenii s-au impus, scor 1-0. 

Sportul era condusă de Gino Iorgulescu, actualul șef al LPF, iar Cooperativa se angajase să salveze de la retrogradare formația din „Regie”, făcând rocada cu Electroputere Craiova.

„Eu am fost primul care am comentat un meci în 1993 și am văzut că e suspect. Am luat atitudine fără să spun că e blat. Când m-au auzit președinții celor două echipe, jucau Ceahlăul cu Sportul, s-au întors la mine. Mi s-a părut stupid. Din minutul 7, gazdele își fluierau echipa la fiecare atingere de balon. Pe de altă parte, am văzut cum se făceau că se împiedică. Au luat bătaie cu 0-1, dar după ce a înscris Sportul cei de la Ceahlăul nu mai atacau. 

Am spus în direct că regret că am făcu deplasarea până la Piatra Neamț și că n-am mai văzut ca publicul gazdelor să-și fluiere jucătorii. Ascultătorii m-au înțeles ce am vrut să zic. Am fost puțin revoltat și lumea s-a prins. Noi acordam note și am decis să nu dau nicio notă nici măcar arbitrului.  

Știam că nu mă pot acționa în instanță pentru că nu am pronunțat cuvintele blat sau aranjat. Eu întotdeauna am fost corect. Referitor la acel meci, eu am dat semnalul. Evenimentul Zilei a titrat pe prima pagină că «Ilie Dobre a luat atitudine». Au mai fost și alte meciuri la care am luat atitudine. Și la un Steaua - Dinamo am făcut același lucru”, a declarat Ilie Dobre la GSP Live.

Citește și:

METALOGLOBUS - FCSB // Narcis Răducan schimbă strategia la FCSB! Anunțul făcut înainte de meciul din Cupă: „Face parte din tradiția clubului”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
respect2014
respect2014  •  26 Septembrie 2019, 21:15

Ilie, te ascultam la radio pe vremuri. Erai un spectacol. Felicitari pentru tot ce ai făcut. Sanatate!

10218332765774770
Cristian Tataru  •  26 Septembrie 2019, 18:46

Ce tare e asta! O fi fost corect omu', il cred. Pentru cei ce nu stiu: Ilie Dobre era de cascadorii rasului la "Fotbal minut cu minut". Cele mai bune bancuri si situatii ridicole cu vechi comentatori sportivi il au ca protagonist! Cautati, e pana si pe youtube! Gol, Gol, *** Ce vremuri, dom'le!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează