FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 1-0

VIDEO Superinvenție: Costache » Rednic l-a titularizat pe un copil de 17 ani și a lăsat pe bancă nume mai grele: Marc, Essombe, Bartalsstovu. Juniorul a și marcat

Articol de - Publicat luni, 15 februarie 2016 00:00

Dinamo nu s-a descurcat grozav în campania de transferuri, preferă să inventeze fotbaliștii.

Rednic l-a trimis din start contra Botoșaniului pe Valentin Costache, un mijlocaș de doar 17 ani.

Click aici pentru VIDEO!

Adolescentul a prins un loc de titular și a fost privit de pe margine de jucători mai mediatizați și cu cote mai bune: Andrei Marc, Essombe, Bartalsstovu. Ultimul s-a antrenat doar două zile înaintea jocului de aseară, de aceea nu a prins un tricou de titular. Surpriza pregătită de Rednic a funcționat. Vali a marcat pentru 1-0 în minutul 28, la o fază fixă jucată perfect de "cîini": Ekeng a trimis din lovitură liberă înalt, pe "lung", Puljici a trimis cu capul în centrul careului, unde juniorul a apărut și a împins balonul în plasă.

De bucurie, a traversat pista de atletism și a sărit pe gard. Arbitrul Colțescu nu a luat parte la fericirea copilului, i-a dat "galben" pentru felul cum a celebrat reușita.

Costache mai apăruse o singură dată în Liga 1, 28 de minute într-un egal cu CFR, 1-1 în Gruia în decembrie 2015. De data asta a prins un loc între primii 11, ajutat și de absențele numeroase de la Dinamo: Steliano Filip, Anton, Nedelcearu și Vali Lazăr au fost suspendați, iar Patrick Petre, convocat la lotul național de juniori.

Valentin Costache nu e cunoscut în prima ligă, dar e un nume important la nivelul lui de vârstă. Mijlocașul a fost privit în permanență ca unul dintre cei mai tehnici și mai valoroși juniori. Nu s-a impus și în echipa națională sub 17 ani, unde a concurat cu Ianis Hagi.

3 junioria avut Rednic în lotul de 18: fundașul central Dima, 16 ani, mijlocașii Costache, 17 ani, și Târcoveanu, 18 ani

 ”M-am bucurat exagerat?”

Costache și-a păstrat entuziasmul și după meci, încă marcat de fericirea debutului perfect

- Valentin, cum a fost primul meci jucat din start?
- Îi sunt recunoscător domnului Rednic că a avut încredere în mine să mă titularizeze. Mă simt senzațional, mai ales că am și marcat! Minunat a fost!

- Ai surprins un pic cu bucuria de la gol. Era programată?
- Nu, nici nu mai știam cum să mai fac, unde să mă duc. Am alergat spre gard fiindcă erau părinții mei în acea zonă. Le promisesem că dacă dau gol voi alerga la ei. Și am sărit pe gard. Nici după ce am coborât nu mai știam cum să reacționez, de fericire. Familiei mele îi dedic victoria. Lor le-am dat și tricoul.

- Mingea nu ai oprit-o?
- Aaa, nu, n-am luat-o. O să opresc mingea cu care o să dau trei goluri. Pînă atunci, nu e cazul.

- Cum crezi că vor decurge lucrurile pentru tine în continuare?
- O să trag și mai tare la antrenamente. Acum am văzut clar că se poate, am toate motivele să fiu și mai motivat.

- Cum a fost golul?
- Era o schemă pe care o exersăm de obicei la antrenamente. Domnul Rednic a fost inspirat să apeleze la strategia asta la lovituri libere. A recentrat Puljici și eu am urmărit mingea în careu.

"E un pas mare pentru cariera mea, pentru prima dată titular la echipa mare. Nici nu știu cum să vă descriu exact ce simt"
Valentin Costache, mijlocaș Dinamo

28 de minutemai avea Costache în Liga 1, bifate într-un 1-1 cu CFR în decembrie 2015

"Mai avea un pic și plângea. Şi eu am debutat tot așa cu Mircea Lucescu. Sunt momente pe care Valentin nu le va uita niciodată"
Mircea Rednic

"L-am văzut cum a sărit pe gard, m-am speriat, credeam că vrea să plece acasă! Ha-ha! Îi înțeleg fericirea, a fost pentru prima oară titular și a marcat și golul decisiv"
Mircea Rednic

"Am auzit că marcatorul are doar 17 ani. Bravo lui! Și pentru gol, și pentru că e atât de mic și totuși joacă la un club ca Dinamo"
Deividas Matulevicius, atacant Botoșani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (46)
twist.of.fate
twist.of.fate  •  15 Februarie 2016, 18:06
Postat de travka pe 15 Februarie 2016, 14:59

deci daca Rotariu a plecat deja la Manchester United, eu zic ca asta se duce direct la Bayern - Barcelona sau Real, e o valoare incontestabila dupa un gol din 5 metri cu poarta goala, cred ca a innebunit Perez cand a vazut faza golului care a facut turul lumii conform relatarilor gsp, jucatorul erou al celor de la Dinamo merita statuie in Stefan cel Mare hahahahahha

Lasa bai copilul in pace! De asta nu mai avem fotbalisti in Romania, din cauza unor prostani ca tine. Cum sa creasca copii din astia cand vad si ei ce fel de comentarii bolborosesc unii oameni despre ei. Mai usor cu misto-ul ca nu arati nimic daca razi de un copil. Doar *** singur.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1454221624886796
Ion Negreci  •  15 Februarie 2016, 16:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ataraxia
ataraxia  •  15 Februarie 2016, 15:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (46)
Comentează