FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Iordănescu a tras sforile să revină la națională” » Pițurcă face dezvăluiri tari: „Dacă știam că vine el...” + Scena din avion: „Era transfigurat”

Victor Pițurcă/ foto: captură Orange Sport
Victor Pițurcă/ foto: captură Orange Sport

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 09:04 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 10:13

Victor Pițurcă (67 de ani), fostul selecționer al României, și-a adus aminte de ultimele momente ale ultimului mandat la echipa națională, încheiat în 2014. Atunci, în locul lui a venit Anghel Iordănescu (73 de ani), care era director tehnic la FRF.

Pițurcă a plecat în octombrie 2014 de la națională pentru a semna cu Al Ittihad, gigantul saudit la care în prezent joacă Benzema, Kante și Fabinho. Cu el selecționer, România obținuse 7 puncte vitale în primele 3 meciuri din preliminariile EURO 2016, la care naționala s-a calificat.

GSP a vizitat centrul de comandă al naționalei României la Euro » Orășelul cu 10 universități, 1.500 de români, pârjolit de Aliați în al Doilea Război Mondial
GSP E ÎN GERMANIA
GSP a vizitat centrul de comandă al naționalei României la Euro » Orășelul cu 10 universități, 1.500 de români, pârjolit de Aliați în al Doilea Război Mondial

Cu Pițurcă pe bancă, România a câștigat în Grecia, care tocmai fusese la Mondialul din 2014, scor 1-0, prin golul lui Marica din penalty. Apoi a făcut 1-1 cu Ungaria și a bătut în Finlanda, scor 2-0. După meciul cu nordicii, Pițurcă pleca și era înlocuit de Anghel Iordănescu, care a stat pe bancă și la EURO 2016.

Victor Pițurcă: „Iordănescu a tras sforile să revină la națională”

„M-am gândit la rivalitatea cu Iordănescu. Dacă știam că vine el la echipa națională după ce plecam eu în Arabia Saudită, nu aș fi plecat. Nu aș fi crezut că vine el. Nu mai antrena de 10 ani, a fost om politic, nu mai avea treabă cu fotbalul de mulți ani. Nu a mai fost dedicat fotbalului, a fost om politic.

El sigur visa, probabil trăgea sforile să revină. Foarte bine, e normal să gândești așa. Țin minte după meciul din Finlanda, 2-0, am avut masă cu băieții seara, iar ei îmi spuneau: «Nea Piți, te rugăm să rămâi!»”, a povestit Pițurcă la emisiunea Eurocast, de la Orange Sport.

Victor Pițurcă, despre scena din avion: „L-am văzut transfigurat pe Iordănescu”

Apoi, Pițurcă a povestit o scenă cu Iordănescu din avionul naționalei, care se îndrepta din Finlanda spre România.

„Când am urcat a doua zi în avion, spre România, Iordănescu era pe locurile din față. A avut o ieșire necaracteristică, era și președintele acolo. L-am văzut puțin transfigurat: «Băi Piți, te rog să nu pleci de aici! Rămâi la echipa națională!». Am rămas surprins, poate era și el mai obosit. Mă gândeam apoi la ce îmi zicea el și că a ajuns selecționer după ce am plecat eu.

Cele mai importante au fost meciurile câștigate de mine și punctele făcute de mine. Iordănescu nu a mai câștigat toate punctele cu Grecia, cu Finlanda, echipa nu a mai jucat cum o făcea cu mine. El a mers pe grupul respectiv, i-a mai adus pe Săpunaru și pe Papp.

Eram la un antrenament (n.r. - la Al Ittihad) înainte de meciul cu Irlanda de Nord, mă sunase Puiu de 10-15 ori. I-am răspuns: «Puiule, ce se întâmplă?». Și mi-a zis: «Băi, te rog, spune-mi și mie cu cine să joc fundaș dreapta cu Irlanda de Nord. Ce părere ai de Papp?».

I-am răspuns: «Ia-l pe Papp, nu mai sta pe gânduri! Se poate bate cu irlandezii». L-a băgat pe Papp și a și marcat”, a mai dezvăluit Pițurcă.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

New-entry total neașteptat pe lista de transferuri a lui Becali » Vrea la FCSB un campion crescut de Dinamo
FCSB
New-entry total neașteptat pe lista de transferuri a lui Becali » Vrea la FCSB un campion crescut de Dinamo
10 lucruri pe care să le urmărim în etapa din acest weekend » Duelul ultimelor decenii, problema lui Bergodi și ziua Z pentru Dinamo
PREVIEW ETAPA #4
10 lucruri pe care să le urmărim în etapa din acest weekend » Duelul ultimelor decenii, problema lui Bergodi și ziua Z pentru Dinamo

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (29)
Ss21
Ss21  •  12 Aprilie 2024, 18:42

Satana, nu-l vrea nimeni insa se baga in seama!

Stelian66
Stelian66  •  12 Aprilie 2024, 18:00

Indiferent ca le place sau nu unora de Piti , rezultatele lui la națională sunt incontestabile . Restul e doar bârfă . Nea Puiu e “priceput “ în a meșteri veniri și plecări . Așa a făcut pt Edi , de mai multe ori .

Ioano13
Ioano13  •  12 Aprilie 2024, 17:10

Deși sunt stelist, consider ca amândoi( Piturca și Iordanescu) sunt slabi antrenori. Niste profitori ai regimului trecut, dar si ai actualului regim. Piturca, nu are nicio performanță. Ca antrenor nu a câștigat titlul cu nicio echipa pe care a antrenat-o. Nu mai vorbesc de atitudinea lui cu iz rural.Iordanescu cu lacune mari in cultura obligatorie, dat de gol de limbajul jenant( cașchetă etc). Atât Iordanescu cât și Piturca au avut noroc sa conducă selecționate cu jucatori de valoare.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează