FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Burleanu face compromisuri șocante pentru economie » La echipa națională, ca la cluburile din Liga 3!

Edi Iordănescu, alături de staff-ul său
Fotto: Raed Krishan
Edi Iordănescu, alături de staff-ul său Fotto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat vineri, 23 septembrie 2022 08:18 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2022 10:02

Federația nu-și permite să aibă mulți angajați full-time, așa că îi închiriază de la cluburi doar pentru meciuri. 

  • Din cauza zgârceniei FRF, la prima acțiune din Liga Națiunilor a existat un caz încurcat: Iordănescu a susținut că Andrei Ivan era accidentat, Sorin Cârțu a dezmințit existența vreunei probleme medicale. A trebuit să lămurească misterul medicul Stamatescu, angajat al Universității Craiova.

Preocupată să scadă costurile, Federația creează niște situații care nu existau în trecut, atunci când conducerea tehnică a echipei naționale era una completă. FRF nu a considerat important să angajeze medic și un preparator fizic. Poate doar la Liga 3 cluburile mai procedeayă similar!

România, ultima în grupă și după meciul cu Finlanda! Putem evita totuși retrogradarea în lumea a 3-a
Finlanda - România
România, ultima în grupă și după meciul cu Finlanda! Putem evita totuși retrogradarea în lumea a 3-a

A hotărât să-i completeze staff-ul lui Edi Iordănescu împrumutându-i pe Claudiu Stamatescu, doctorul de la Universitatea Craiova, și pe Cristian Dragotă, preparatorul de la CFR

Iordănescu lucrase cu Dragotă la CFR, în ambele mandate pe care le-a avut în Gruia și a început să-l aprecieze pe specialistul școlit în Franța și cu o experiență bogată acumulată la Cluj. Iordănescu a cerut ca Dragotă să fie angajat în Federație după ce a acceptat postul de selecționer, dar nu s-a putut. 

FRF nu și-a permis să-l ia pe Dragotă full-time, a ales soluția de a-l „împrumuta” numai pentru meciuri. La fel a procedat FRF și atunci când a avut nevoie de un medic, a preferat să-l ia part-time de la Universitatea Craiova pe Claudiu Stamatescu. 

Compromisurile la care a recurs Federația au provocat câteva situații stranii. Dragotă, angajat al CFR-ului, îi antrenează la echipa națională pe fotbaliști ai rivalelor din campionat. Nu există reciprocitate, Neubert, preparatorul de la FCSB, nu-i primește din când în când sub comandă pe Deac, pe Camora, pe Alibec.

Doctorul a picat cel mai rău în cazul Andrei Ivan

Și mai încurcat a fost un caz care l-a implicat pe medic. La prima acțiune din Liga Națiunilor, cele patru meciuri din iunie, în lotul lui Iordănescu s-a aflat și Andrei Ivan. Înaintea meciului cu Finlanda, în care nu ar fi fost titular, atacantul i-a anunțat pe Edi Iordănescu și pe secunzi că era accidentat. Nu a evoluat deloc în acea partidă, apoi a transmis că era apt pentru jocul următor, cu Muntenegru. 

„Nu ai spus că ești accidentat? Nu poți face parte din lot dacă ai probleme medicale!”, a fost răspunsul lui Edward. Selecționerul l-a lăsat în tribună pe Andrei, o decizie care i-a enervat pe conducătorii Universității, supărați că fotbalistul lor nu avusese ocazia să evolueze mai mult. 

Sorin Cârțu a exprimat în public supărarea și l-a țintit pe Iordănescu: „N-a fost nicio problemă medicală a lui Ivan, eu am vorbit cu el și nu a avut nimic, ce naiba?! De fapt, nu eu direct, dar a vorbit altcineva din club. Dacă nu-l consideră bun pe Ivan, dă-i drumul să plece acasă! Ce, a făcut întindere în ziua meciului? A devenit accidentat atunci?”. 

Iordănescu i-a cerut explicații medicului Stamatescu. Doctorul a ajuns astfel într-o situație incomodă: să lămurească o problemă care-i adusese în conflict pe șefii lui din Federație și pe angajatorii de la club. Medicul a confirmat că Ivan era accidentat, și-a asumat să clarifice el disputa astfel.

17selecții a adunat Andrei Ivan în naționala de seniori. Ca urmare a acelui conflict de după partida cu Finlanda, Iordănescu avea de gând să nu-l mai convoace pe Ivan. N-a mai fost nevoit să facă alegerea aceasta, întrucât atacantul Craiovei chiar e accidentat acum și era indisponibil oricum

Burleanu face compromisuri șocante pentru economie » La echipa națională, ca la cluburile din Liga 3!
Răzvan Burleanu, președinte FRF, foto: Imago

La naționala U20 a României, Daniel Pancu e singur

Iordănescu tot îi are full-time pe secunzii Alexandru Radu, Florin Constantinovici și Jerry Gane. Daniel Pancu, instalat de curând selecționer al lotului U20, nu are niciun om în staff angajat al Federației, toți vin doar pentru meciuri. 

Pancu a insistat să fie păstrat alături de el Cătălin Munteanu, care îi fusese asistent și lui Lobonț. Fostul mijlocaș de la Steaua și la Dinamo a rămas cu același acord, participă doar la partidele pe care le are naționala U20, în restul timpului el nu face parte din Federație.

Bani mulți, dar nu pentru loturi

Federația a înregistrat venituri de 22,3 milioane de euro în 2021 și a avut un excedent de trei milioane de euro. Burleanu și oamenii săi au ales totuși să scadă costurile în zonele cele mai vizibile, pe care suporterii le urmăresc pentru rezultate: loturile naționale. 

Nu a existat niciun club din prima ligă care să fi înregistrat venituri atât de mari. Iar cluburile nu plătesc doar antrenori, medici, preparatori fizici, ele au de plătit lunar salariile loturilor de jucători, o grijă pe care Federația nu o are

VIDEO Imagini cu antrenamentul „tricolorilor” înainte de Finlanda - România

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Meciul din Finlanda e decisiv pentru viitorul lui Edi Iordănescu: „Tragem linie”
ROMÂNIA
Meciul din Finlanda e decisiv pentru viitorul lui Edi Iordănescu: „Tragem linie”
Cine va fi căpitanul României, în absența lui Vlad Chiricheș
FINLANDA - ROMÂNIA
Cine va fi căpitanul României, în absența lui Vlad Chiricheș

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 Septembrie 2022, 17:13

Burleanu risipeste banii fotbalului romanesc ...el ca un nesatul ce este baga tot ce se castiga in salariile lui si angajatiilor lui ...plus in prime ...

cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Septembrie 2022, 12:41

Nu-i nimic! Burleanu nu va avea contracandidat nici la următoarele alegeri. Va face el cumva să aibă voie zece mandate, pentru că are de gând să iasă la pensie din această funcție. Moment în care le va fi singurul angajat al FRF cu normă întreagă.

eduardo1
eduardo1  •  23 Septembrie 2022, 12:17

Burleanu o să ne distrugă de tot fotbalul românesc...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează