FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAŢII

Cu armele pe masă! Război între LPF și Anghel Iordănescu înainte de Euro: "A încercat să inducă în eroare opinia publică"

Articol de GSP - Publicat marti, 15 martie 2016 12:41

LPF i-a răspuns lui Anghel Iordănescu după ce acesta a anunțat că nu înțelege de ce Liga 1 nu se termina mai devreme, lucru care din spusele sale se întâmplă în celelalte campionate ale Europei. 

Reacția Ligii este fermă și îi demonstrează lui Iordănescu că "a încercat să inducă în eroare" opinia publică. 

"Comitetul Executiv susţine total programul pe care l-am prezentat în octombrie. Aproape toată lumea şi-a dat acordul, dar din păcate nu a fost votat, dintr-un motiv pe care nu l-am înţeles. La ultima şedinţa a CEx, preşedintele Ligii nu a fost prezent şi a trebuit să amânăm luarea unei decizii.

Suntem singura echipă din grupa noastră care nu are adversari fixaţi. Franţa va avea 4 meciuri amicale până la Euro. Piedică vine de la Ligă, deşi domnul Iorgulescu a anunţat că susţine echipa naţională necondiţionat.

Dar nici până acum Liga nu a luat o decizie privind comprimarea calendarului intern", spunea Iordănescu la DolceSport.

Comunicatul LPF

"Liga Profesionistă de Fotbal se vede, din păcate, obligată să facă anumite clarificări în legătură cu ultimele declarații din spațiul public ale selecționerului echipei naționale, domnul Anghel Iordănescu.

Afirmațiile domnului Anghel Iordănescu au făcut atingere și la desfășurarea "Campionatului Național Liga 1 Orange", dar mai ales la implicațiile pe care această competiție le are în bunul mers al echipei reprezentative.

De la început, ținem să subliniem că Liga 1 Orange este alături de echipa națională de seniori a României, în încercarea "tricolorilor" de a obține performanțe deosebite la turneul final al Campionatului European din Franța, din luna iunie a acestui an. 

Tocmai de aceea, cu ocazia discutării programului și a calendarului pentru sezonul "play-off/play-out" în cadrul Comitetului Executiv al FRF, reprezentanții LPF au fost de acord ca ultima etapă a acestei faze a competiției să se desfășoare în weekend-ul 7-8 mai 2016. 

Așadar, LPF a acceptat ca programul echipelor de club care vor furniza cei mai mulți jucători lotului național (în preliminarii numărul lor a fost de 16!) să se încheie înaintea tuturor celorlalte campionate naționale din țările cu care ne vom întâlni la turneul final al Campionatului European.

De asemenea, LPF a acceptat ca finala Cupei Ligii Adeplast să se dispute într-o zi de miercuri, respectiv la data de 11 mai 2016, ceea ce poate afecta încasările dintr-un astfel de meci, fiind un fapt știut că o finala jucată într-o zi de weekend aduce un număr considerabil mai mare de spectatori în tribune. Subliniem că alte ligi profesioniste europene din țări care au de asemenea obiective la turneul final al Campionatului European din vară, își încheie competițiile interne după data de disputare a ultimei etape din play-off-ul Campionatului Național Liga 1. 

Astfel, în Anglia, Premier League se termină pe 15 mai 2016, în Italia, Serie A are ultima etapă programată tot pe 15 mai, aceeași dată de final fiind valabilă și pentru Bundesliga, dar și pentru campionatele din Franța, Spania, Portugalia, Austria, Cehia, Ucraina și Croația. Mai mult, Elveția, adversara noastră din cel de-al doilea meci de la EURO, își încheie campionatul la 25 mai. Poate că ar trebui să amintim și că finalele de Cupă din aceste țări, calificate la turneul final, sunt programate pe 21 mai (în Germania, Italia, Franța), pe 29 mai în ELveția, pe 22 mai în Spania și Portugalia. Iar exemplele pot continua. Să mai spunem că adversara noastră de la Lyon, Albania, are ultima etapă de campionat programată pe 21 mai. 

Nu vrem, sub nicio formă, să intrăm într-o polemică, echipa națională este cu adevărat pentru noi, cei care reprezentăm Liga 1 și fotbalul profesionist din România, o prioritate și acționăm ca atare. 

Ținem să subliniem, însă, că fotbalul românesc, Liga 1, ca toate celelalte competiții similare europene trăiește în bună parte datorită banilor pe care îi oferă deținătorii drepturilor media. Aceștia au refuzat, însă, categoric comprimarea Campionatului Național Liga 1, arătând că vor solicita despăgubiri financiare în situația în care se va modifica programul competițional aprobat inițial de CEx al FRF. 

Nu este singura problemă care ar apărea dacă vom forța și mai mult comprimarea întrecerii interne. Acest lucru ar putea conduce la necesitatea acordării unei vacanțe mai lungi jucătorilor convocați la lotul național, ca urmare a oboselii accentuate a acestor fotbaliști. Nu mai vorbim de eventualele accidentări, mai ușor să se producă în astfel de condiții. 

Domnul Anghel Iordănescu a încercat, din păcate, să inducă în eroare opinia publică, după aceeași strategie adoptată în cazul clubului Steaua, când în Comitetul Executiv al FRF a afirmat că nu are nevoie de jucătorii echipei campioane, deoarece îi cunoaște deja foarte bine, pentru ca, ulterior, să spună cu totul altceva reprezentanților presei, subliniind că din cauza Ligii Profesioniste de Fotbal nu pot fi organizate jocuri de pregătire cu întreg lotul dorit. 

Aceeași tactică a folosit-o domnul Anghel Iordănescu și atunci când a invocat că România a ratat meciurile amicale cu Anglia și Olanda, din pricina programului competițional al Ligii 1, uitând să precizeze că în Anglia campionatul se termină cu o săptămână mai târziu ca în România, iar în Olanda la aceeași dată. 

Încheiem, cu speranța că domnul Anghel Iordănescu nu își caută scuze pentru un eventual eșec la turneul final al Campionatului European, indicând de pe acum cu degetul un vinovat imaginar, respectiv Liga Profesionistă de Fotbal. 

Îi reamintim domnului Anghel Iordănescu că Liga 1 Orange reprezintă o resursă permanentă de talente pentru echipa națională, iar banii televiziunilor sunt principala sursă de finanțare pentru majoritatea cluburilor din campionatul intern. Cine cere RESPECT, trebuie să ofere RESPECT!", este comunicatul de pe site-ul LPF.RO. 

LPF a considerat și consideră calificarea la turneul final al Campionatului European din Franța un rezultat excepțional al jucătorilor echipei naționale, al antrenorilor lor și este convinsă că performanța managerială nu înseamnă căutarea de pe acum a vinovaților pentru un nedorit eșec, ci asumarea responsabilității indiferent de rezultatele din teren. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cris4co
cris4co  •  15 Martie 2016, 18:53

la Euro nu calca nici un FCSB-ist,nu au pregatirea necesara...daca Romania va fi umilita la Euro nu i se va datora lui Iordanescu...Veti vedea atunci Respectul nostru...

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  15 Martie 2016, 16:15

bine redactat. eu l-as angaja pe baiatu'/fata care e in spatele comunicatului :)

steaua1986forever
steaua1986forever  •  15 Martie 2016, 15:45

Unde a fost liga asta parsiva si mai ales pasiva cand selectionerul Cash-keta si-a batut joc de toate echipele din liga1 facand el trial-uri cu echipe din Republica Moldova fix inaintea inceperea competitiei,. Bineinteles, absolut nici unul din jucatorii adusi la "nationala" (asa cum vad ca se tot ambitioneaza unii sa o numeasca) aia nu o sa fie in Franta. Absolut nici macar unul. Turneu de tocat bani si de distrus pregatirea fizica a mai multor echipe din liga1. Eficacitate zero. Bataie de joc maxima la adresa romanilor. Cam asta face Father Chicken. Plus ca vad ca duce o campanie incredibila de spalare a jucatorilor de duzina de la feciorul sau, echipa de stat, Lignitul Oltenia....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează