FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ALBANIA, SÎMBĂTĂ, DE LA 20:00, ÎN DIRECT LA ANTENA 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

GALERIE FOTO Victor Piţurcă l-a certat pe Alex Maxim la antrenament: "Mie îmi baţi tare!" » Costel Pantilimon i-a uimit pe fani

Articol de , - Publicat vineri, 30 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 30 mai 2014 16:20

Azi "tricolorii" au făcut primul antrenament pe pămînt elveţian, pe cocheta bază a celor de laYverdon Sport FC, o echipă de liga a II-a, antrenată în urmă cu cîţiva ani şi de fostul internaţional român Radu Nunweiller.

Pe o vreme extrem de însorită, cu 25 de grade Celsius, chiar în apropierea unui mic canal, plin cu lebede, ce dă în lacul Neuchatel. Yverdon les Bains este un orăşel de 25.000 de locuitori, plasat în nordul cantonului Vaud, pe malul lacului Neuchatel. Centrul este plin de monumente istorice, două castele din secal XIII- lea şi un castru roman vechi de peste 1.700 de ani.

Oraşul este recunoscut pentru băile sale termale, chiar lîngă Grand Hotel Yverdon, unde sînt cazaţi "tricolorii", fiind un asemenea Centru de recuperare. Ţn acelaşi hotel este cazată şi echipa naţională a Emiratelor Arabe, care face un stagiu de pregătire de 12 zile.

Presa a avut acces doar la ultimul sfert de oră al şedinţei de pregătire, asistînd la o miuţă pe teren redus.

"Raul e cel mai bun!"
După cîteva repetiţii a fazelor fixe cu "probabilii" în apărare, la final cîţiva jucători au trecut la executarea de penaltyuri. Cosmin Matei, Marica, Raţ, Maxim şi Raul Rusescu. Maxim executa încet, cu fentă. "Piţurcă l-a atenţionat: "Nu e bine, Mie îmi baţi tare şi la colţ, să nu aibă nici o şansă!". "Păi am dat gol!" a venit răspunsul. "Nu mă interesează!, a încheiat Piţi. Jucătorul însă a continuat să executte în stilul său, neratînd nici o lovitură. La fel ca Raul Rusescu, ex-stelistul bătînd însă ţn forţă şi foarte sigur. Ceilalţi au ratat cîteva execuţii, cele mai multe Marica şi Raţ, astfel că la final Piţurcă a trs linie: "Raul e cel mai tare! Trei clase peste toţi!".

Tot Comitetul Executiv la antrenament
La şedinţa de pregătire au asitat şi toţi invitaţii FRF, inclusiv plenul Comitetului Executiv, toată lumea fiind echipată la fel, în echipamentul de prezentare albastru al "tricolorilor". Dacă preşedintele Răzvan Burleanu a discutat îndelung cu Anghel Iordănescu, ceilalţi au urmărit atent antrenamentul. Auraş Braşoveanu, de la Liga a II-a, a încercat cîteva execuţii de efect la final, dar n-a avut succes. A dat vina pe adidaşi:)

Cu binecuvîntarea Episcopului
Din delegaţia a făcut parte şi Alex Krenek, preot ortodox, preşedintele de la CS Coşorhei, reprezentat al Ligii a III-a în Comitetul Executiv. Chiar dacă activează de 15 ani şi în fotbal tot a fost nevoie să cerară "binecuvîntarea Episcopului, altfel nu eram aici. Aş putea să ţin şi o slujbă băieţilor, în Elveţia, dar nu e cazul".

Două fane de 3 ani la antrenament
În timpul şedinţei de pregătire de la teren şi-au făcut apariţia două fetiţe de trei ani şi tatăl lor. Marius Manea este preot, iar cele mici, Ioana şi Sofia, sînt, chiar dacă nu par, gemene.

"Ne-am stabilit de şapte ani aici, cînd soţia a primit un contract aici. N-am fi rămas, dar s-au născut fetiţele şi am zis că e mai bine pentru ele aici. Ele fac la grădiniţă germană, cu copii se joacă în franceză, iar noi vorbim acasă româneşte", a spus Marius. A promis că vor veni şi la meciul cu Albania, "dar nu ştiu dacă stăm pînă la capăt, că e cam tîrziu pentru fete". Preşedintele Răzvan Burleanu s-a fotografiat cu ei şi chiar le-a luat în braţe pe cele mici.

Panti solicitat la selfiuri
la antrenamentul României au asistat şi cîţiva puşti, marea majoritate de culoare. la final, cu toţii au vrut să-şi facă poze cu fostul portar al lui Manchester City, fiind impresionaţi de statura lui. "Peste tot se auzea: "O-lala! C'est tres grand!. Uau!". Panti a stat fără probleme la poze, amuzîndu-se şi el.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (12)
goghe
goghe  •  31 Mai 2014, 19:47

Mai plimbati ursu cu Maxim asta al vostru! "vedeta" ce linge banca la o echipa ce se bate la ... retrogradare. Am vazut cit talent are cind a jucat cu turcii - un rahat cu fite si atat

madskills
madskills  •  31 Mai 2014, 07:04

Are dreptate Piti. Da cum isi permite sa execute lovituri "din talent" ? E nesimtire pe fata. Mai urma sa se bucure dupa gol si deja era trimis acasa. Ei comedie, copil impertinent ce e Maxim asta. Piturca a mai zis: " Eu mi-am invatat jucatorii sa creada in noroc. Inchizi ochii si dai tare domne ! Alba sau neagra. Ori intra ori dai peste poarta, ca Pintilii. Sau, ca sa-l citez pe Caesar, alea iacta este. Adica zarurile au fost aruncate, intelegeti voi la ce ma refer", a incheiat selectionerul cu o privire..diabolica.

6.6.6
6.6.6  •  31 Mai 2014, 05:08

mie imi bati.... nu tie ma imputitule... cine tine porcaria asta pe post de antrenor? pleaca barbugiule, pleaca!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează