FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA 0-0

INTERVIU Andone vrea să fie starul României în Franța: "Îmi va crește cota la Euro”

Articol de , - Publicat marti, 29 martie 2016 00:00

Florin Andone explică jocul bun făcut împotriva Spaniei și detaliază proiectele sale de viitor

- Florin, prima titularizare la echipa naţională contra Spaniei. Probabil că e un moment pe care-l aşteptai de multă vreme!
- Visam să apară, în sfârşit, această oportunitate. Am obţinut o remiză în faţa campioanei continentale, o formaţie care, pentru mine, rămâne cea mai bună din lume. Am muncit mult, simt că am crescut în joc şi-mi doream să trăiesc momentul titularizării la prima reprezentativă. Sper să ajung şi mai departe.

- România a surprins prin atitudine şi determinare. Cum aţi pregătit meciul?
- Selecţionerul ne-a explicat exact ce trebuie să facem. Să fim compacţi şi agresivi, să jucăm în 30 de metri. Ne-a spus că avem valoare să evoluăm de la egal la egal cu Spania. Am intrat pe teren cu încredere, cu o mentalitate pozitivă şi s-a văzut efectul.

"Sunt dispus să muncesc foarte dur"

- Ce discutai cu Casillas în timpul partidei?
- I-am zis că e neschimbat de atâţia ani şi rămâne un portar deosebit. Mi-a făcut plăcere să joc împotriva lui, a altor jucători mari de la Real Madrid, Barcelona. Mă ajută să progresez. Vreau să fiu un fotbalist important pentru echipa naţională, să arăt că reprezentativa se poate baza pe mine.

- Simţi că ţi-ai câştigat deja locul la Euro?
- Mai am de tras! Important e să fiu sănătos la ora convocării pentru turneul final, să-mi continui evoluţiile pozitive la Cordoba. Simt că pot atinge un nivel mai mare, iar pentru asta sunt dispus să muncesc foarte dur.

"Pot continua cu Cordoba doar în Primera"

- Termini sezonul cu Cordoba abia pe 5 iunie, foarte târziu pentru Euro. Ai discutat să fii eliberat mai devreme în vederea stagiului de pregătire din mai, din Italia?
- Dacă voi fi chemat, cu siguranţă clubul nu va bloca plecarea mea la lot, chiar dacă tragem la promovare. Se aşteaptă să mă transfere la vară, cota îmi va creşte dacă voi fi în lotul pentru turneul final, iar Cordoba va putea beneficia de ascensiunea mea. Suntem doi internaţionali în lot, eu şi portarul ghanez Razak, prin munca noastră s-au deschis porţile clubului şi ale oraşului, aşa că nu cred să existe motive pentru a se opune convocării.

- Urmează un transfer important după turneul final?
- Deocamdată am prelungit contractul cu Cordoba, nu m-ar deranja să mai joc încă un an acolo în Primera. Lumea mă iubeşte, mă simt ca acasă, am meciuri în picioare ca să fiu în atenţia naţionalei. Aş prefera să rămân la Cordoba, să fiu pe teren, decât să mă duc în altă parte şi să devin rezervă. Dar asta cu condiţia să obţinem promovarea, fiindcă, la 23 de ani, nu-mi voi mai permite încă un sezon în liga secundă. Vreau să fiu la un nivel cât mai înalt, să joc împotriva unor fotbaliști mari, în Spania, Italia, Anglia, Germania! Nici interesul Cordobei nu ar mai fi, probabil, să mă ţină în continuare în Segunda.

"Stanciu e un adevărat număr zece"

- Au pus însă un preţ cam mare pe capul tău, cinci-şase milioane de euro!
- Sincer, nu cred că valoram aşa de mult vara trecută. Poate acum da, pentru că am demonstrat continuitate, marchez, sunt determinat să joc bine pentru Cordoba, am intrat constant în circuitul naţionalei.

- Am văzut un Stanciu exploziv cu Lituania şi Spania. Cum l-ai simţit pe teren?
- Mi-a plăcut mult. Tehnică, munceşte, aleargă, are iniţiativă, vede foarte bine spaţiile. E un adevărat număr zece! Îl cunosc de la naţionalele de juniori, dar e prima dată când îl văd în joc. A crescut enorm şi sunt sigur că e pregătit să facă pasul spre un club mare din Europa.

"Am invitat la meci pe verişoara mea de la Botoşani şi un grup de prieteni. Mi-a plăcut mult atmosfera de pe stadion. Lumea vrea să ne vadă oriunde mergem şi mă aşteptam să avem în spate un public superb"

5 selecțiiși un gol a strâns Andone pentru echipa națională

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  29 Martie 2016, 16:13

andone pune mana si mai invata fotbal,inca mai ai multe de demonstrat,deocamdata slab spre mediocru

andyandrei2015
andyandrei2015  •  29 Martie 2016, 16:13
Postat de sakamoto pe 29 Martie 2016, 14:28

Eu nu-l inteleg deloc pe jenerabilul Kashketa! De ce convoaca la lot nulitati ca Rusescu, Stancu, Ivan, Popa, cind este Alibec, Hora, Barbutz de la Poli Timisoara, un vitezist cum nu exista in campionatul romanesc.

tu esti o nulitate,popa si rusescu merita la nationala,asa merita insa si budescu si alibec,hora a fost convocat baaaaaaa iar barbut ala e zero !

sakamoto
sakamoto  •  29 Martie 2016, 14:28

Eu nu-l inteleg deloc pe jenerabilul Kashketa! De ce convoaca la lot nulitati ca Rusescu, Stancu, Ivan, Popa, cind este Alibec, Hora, Barbutz de la Poli Timisoara, un vitezist cum nu exista in campionatul romanesc.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează