FOTBAL  »  NATIONALA  »  NORVEGIA - ROMÂNIA 2-2

NORVEGIA - ROMÂNIA 2-2 // Actori de comedie » Titularii Nicolae Stanciu și Gicu Grozav au parametri de-a dreptul caraghioși! În schimb, Hagi jr. e spectaculos » Cum ar putea arăta România în Malta

Titularii Nicolae Stanciu și Gicu Grozav au parametri de-a dreptul caraghioși
Titularii Nicolae Stanciu și Gicu Grozav au parametri de-a dreptul caraghioși

Articol de - Publicat sambata, 08 iunie 2019 22:48

Parametrii InStat obținuți la meciul Norvegia - România arată că selecționerul s-a înșelat îngrozitor cel puțin în privința a doi titulari: Stanciu și Grozav.

Ambii au indicatori comici pe linie, iar trecerea lor pe bancă în Malta e aproape o certitudine. În schimb, Hagi jr. e spectaculos și în datele de monitorizare.

  • România joacă luni de la ora 21:45 cu Malta, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV

"Tricolorii" au ciupit un punct în finalul partidei de la Oslo, după ce au fost conduși cu 2-0, iar "dubla" lui Keșeru ține încă în viață România în campania pentru Euro 2020. Câteva zeci de secunde ne-au despărțit de o înfrângere grea, care ar fi însemnat practic închiderea calificării la turneul continental, iar Contra însuși a admis la final că remiza de vineri seara a fost în principal rodul șansei.

Disecat prin prisma cifrelor InStat, meciul din Norvegia certifică impresia vizuală oferită de români pe "Ullevaal": selecționerul a călcat grav în străchini cu privire la alegerea a cel puțin doi dintre titulari, Stanciu și Grozav. Monitorizările ambilor indică parametrii ridicoli, care-i pun în concurență directă cu reperele lui Mitriță din partida cu Suedia, altă opțiune absurdă și falimentară a lui Contra în startul actualei campanii.

Nicușor & Gicu egal "pământ de flori"

Bunăoară, Stanciu are cea mai slabă cotă dintre titulari pe ierarhia InstatIndex, care cumulează toate datele relevante din partidă. Iar Grozav e al treilea din coadă, în același top. Ambii înregistrează "superlative" în lanț, care, rând pe rând, înseamnă o acuză în plus față de lipsa de inspirație a selecționerului:

  • în materie de acțiuni reușite, Grozav și Stanciu ocupă locurile 9 și 10 între titulari. Grozav a avut un procentaj de 62%, iar Stanciu de 65%. În frunte stă Săpunaru, cu un remarcabil 90% (69 acțiuni/62 reușite);

  • la egalitate cu Keșeru, care a devenit însă eroul meciului prin golurile sale, Stanciu e penultimul la capitolul baloanelor pierdute: 9;

  • Stanciu și Grozav se concurează reciproc și la cei mai slabi pe rubrica pase precise: 72% vs. 75%, cote cu care sunt pe pozițiile 9-10 dintre titulari. În cifre reale, Grozav arată și mai urât: doar 16 pase date în 60 de minute, cât a stat pe teren.

  • ambii sunt repetenți și la dueluri câștigate. Stanciu e de-a dreptul caraghios: un singur duel tranșat în favoarea lui din 10 încercări!

  • inclusiv la driblinguri cuplul Stanciu – Grozav a fost de comedie. Primul a încercat de două ori procedeul, celălalt de trei ori, cu un singur dribling reușit. Până și fadul Anton i-a depășit: două driblinguri încercate, ambele reușite. Ca să nu mai vorbim de Ianis Hagi, care, în cele 33 de minute cât a evoluat, a scos cele mai bune cifre în materie dintre "tricolori": 5 din 5!

  • Grozav e penultimul la rubrica participărilor la faze ofensive, dintre primii "11", cu numai 16 astfel de apariții. E depășit până și de Tătărușanu, care a bifat 17 unități!

Prăbușire pe axa Stockholm - Oslo

Pentru Stanciu, cel puțin, e o prăbușire totală inclusiv față de partida cu Suedia din martie, unde, de asemenea, n-a rupt gura târgului, dar avusese măcar câteva sclipiri. O comparație între cifrele "arabului" între cele două partide, Stockholm vs. Oslo, arată dimensiunea căderii lui Stanciu și ridică o dată în plus un semn de întrebare asupra a ceea ce a gândit Contra atunci când l-a trimis pe teren, în ciuda tuturor factorilor care, în acest moment, nu-l recomandau pentru titularizare.

Așadar, să-l vedem pe Stanciu în toată splendoarea decăderii lui:

10goluri a marcat Stanciu pentru România, dar numai trei au fost înscrise în partide oficiale și unul singur, la 2-2 cu Serbia anul trecut în Liga Națiunilor, a avut impact decisiv asupra rezultatului final

0e cifra ofsaidurilor trecută în dreptul României la meciul de la Oslo

6ieșiri reușite din 6 încercări a bifat Tătărușanu în Norvegia, unde a fost unul dintre cei mai buni "tricolori"

"Ianis a intrat bine în meci. Sută la sută va fi titular în Malta. Îmi asum anumite lucruri şi încerc pe viitor să fiu mai inspirat"
Cosmin Contra, selecționer România

Cum ar putea arăta România în Malta

Tătărușanu - Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu - Deac, T. Băluță, Maxim - I. Hagi - Keșeru, Pușcaș

 

CLASAMENT  ACTUALIZAT

REZULTATE + PROGRAM GRUPA F

  • 23 martie 2019: Malta – Feroe 2-1, Suedia – România 2-1, Spania – Norvegia 2-1
  • 26 martie 2019: Malta – Spania 0-2, Norvegia – Suedia 3-3, România – Feroe 4-1
  • 7 iunie 2019: Feroe – Spania 1-4, Norvegia – România 2-2 , Suedia – Malta 3-0
  • 10 iunie 2019: Feroe – Norvegia, Malta – România, Spania – Suedia (ora 21:45)
  • 5 septembrie 2019: Feroe – Suedia, Norvegia – Malta, România – Spania (ora 21:45)
  • 8 septembrie 2019: Spania – Feroe (ora 16:00), România – Malta (ora 19:00), Suedia – Norvegia (ora 21:45)
  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00), Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45)

Citește AICI cronica meciului Norvegia - România 2-2 

Vezi AICI clasamentul grupei F

Vezi AICI rezultatele etapei #3 din preliminariile EURO

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  17 Iunie 2019, 17:51

stanciu a facut 3 reprize bune la echipa nationala, e selectionat insa de parca e Messi, nimeni nu are curajul sa scoata din echipa jucatorul asta si sa bage altul care chiar poate sa ajute. Grozav si Anton au fost 2 pariuri falimentare ale lui Contra, pe modelul Cocis-Florescu, 2 jucatori pe care toate lumea ii vedea ca sunt vai de capul lor, doar selectionerul nu. Acum deja dpmdv e prea tarziu sa mai reparam ceva, campania e compromisa. Ar trebui sa batem si Suedia si Norvegia la Bucuresti cu o echipa experimentala si fara relatii de joc daca ar fi bagam jucatorii care trebuie, altfel se va apela din frica la aceiasi expirati deserviciu care se vor face inca o data de ras.

gabri80el
gabri80el  •  09 Iunie 2019, 16:24

important ca in 15-20 min s-a schimbat meciul . Ca a fost ianis protagonistul norocul lui , trebuie laudat pentru asta.ca este baiatul lui hagi nu inseamna ca trebuie sa aruncam in el cu diferite injurii. au fost multi baiatu lu taticu si daca ne uitam bine nici la 30 nu au realizat mare branza.el are 20 si deja il faceti sare si piper.lasati-l sa joace si dupa un 1, 2 ani de nationala se va trage concluziile. de ce sa prapadim un copil ca este doar fiul unei mare vedete.poate ca nu are aceeasi valoare ca tatal dar oare mai exista vreun jucator de valoarea lui sau macar pe jumatate? cred ca problema nu este la jucatori ci mai degraba la antrenori ca vin doar cu metode invechite de antrenament si asta nu-i problema lui ianis.sa judecam dar sa judecam cu cap!

hermesvenus
hermesvenus  •  09 Iunie 2019, 15:59

King a incheiat cariera stralucitoare a lui Grigore

Vezi toate comentariile (29)
Comentează