FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

VIDEO FRF respinge varianta Marius Șumudică la „națională”: „Alegem antrenori cu rezultate, nu cu experiență”

Articol de GSP - Publicat marti, 17 septembrie 2019 10:35

După ce Gazeta Sporturilor a scris că șefii FRF au demarat discuții în secret cu Marius Șumudică pentru postul de selecționer, în cazul în care Cosmin Contra nu califică „naționala” la Euro 2020, forul condus de Răzvan Burleanu a transmis un comunicat prin care anunță că „Guriță” are toată susținerea conducerii și că nu se pune problema înlocuirii sale. 

„Selecţionerul Cosmin Contra are un contract ferm cu Federaţia Română de Fotbal, aflat în desfăşurare, astfel că FRF nu a contactat niciun alt antrenor în vederea numirii ca selecţioner, acum sau la finalul mandatului lui Cosmin Contra. 

Avem încredere în actualul selecţioner şi considerăm că respectul trebuie să constituie totdeauna un principiu esenţial în relaţiile dintre toţi cei implicaţi în fenomenul fotbalistic. Parcursul tricolorilor reprezintă un interes comun, al tuturor românilor, indiferent de profesiile pe care le avem”, se arată în comunicatul FRF.

„Nu numai Șumi ar putea fi un candidat bun, dacă postul ar fi vacant”

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, a susținut și el la GSP Live că Federația n-a contactat niciun antrenor, dar spune că în cazul plecării lui Contra orice antrenor cu rezultate reprezintă o variantă bună.

„Modul de numire al unui antrenor e următorul la Federație, conform organigramei. Cei din partea tehnică decid pe cine să propună la conducerea echipei naționale, iar președintele aprobă. Asta e procedura. Nu e vorba încă de așa ceva. Nici nu s-a pus problema unui alt nume în locul lui Contra. Eu ultima dată am vorbit cu președintele aseară și nici măcar n-a fost vorba despre așa ceva în discuția noastră. Am avut discuții și după meciurile astea.  

La noi nu prea se aleg selecționerii după experiență, nu știu dacă ați observat. La noi,  selecționeri au fost antrenorii care au avut rezultate bune în momentul respectiv. Nu numai Șumi ar putea fi un candidat bun dacă postul ar fi vacant. Ar putea fi orice antrenor care are rezultate. Cred că selecționerul ar trebui lăsat până la sfârșit în orice situație ar fi cu echipa națională. Să fim corecți și să spunem că e un moment dificil”, a declarat Stoichiță la GSP Live.

„Șumi are un moment bun în Turcia, dar am văzut că o altă echipă necunoscută a câștigat cu Fenerbahce. Turcia la nivel de superputeri nu prea mai există. Fenerbahce, Galatasaray sunt echipe care nu prea mai sunt dominantele acelui campionat. Dar bravo lui, mă bucur pentru el! Oricând ușa echipei naționale e deschisă pentru orice antrenor cu performanțe”
-Mihai Stoichiță 

CALCULE. Se califică România la Euro 2020? Programul ne avantajează, Spania ne poate ajuta + Kosovo ne poate scoate de la baraj! 

CLASAMENT GRUPA F

PROGRAMUL ROMÂNIEI

  • 12 octombrie 2019: Feroe – România (ora 19:00)
  • 15 octombrie 2019: România – Norvegia (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: România – Suedia (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Spania – România (ora 21:45)

 

Citește și:

EXCLUSIV Marius Șumudică, în locul lui Cosmin Contra la „națională”! FRF a discutat cu antrenorul lui Gazişehir!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
pain89
pain89  •  17 Septembrie 2019, 18:37

ce rezultate a avut contra? pacat ca a refuzat sa se duca la real madrid sau barca si a venit la nationala dupa ce a castigat eventul si liga campionilor in mintea lui burleanu

317270529078800
Danny Pedr  •  17 Septembrie 2019, 15:34

Cine are rezultate ? Creed ca e semn pentru Mirel Rădoi

958984520821048
Sorin Dreyer  •  17 Septembrie 2019, 13:56

Pai si ce rezultate a avut Contra? Nu am auzit sa fi castigat Campionate, sau sa fi batut pe Real Madrid sau Barcelona. Si la Petrolul si la Dinamo a promovat un fotbal de pajiste, un fel de daca nu dai gol iti rup picioarele, avand faima de batausul vestiarelor, iar la Nationala *** cu Spania, iar cu Malta a dat cu basca de pamant. Asa ca terminati cu marele antrenor Contra, e ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează