FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U17

VIDEO România U17 merge la turul de elită, în ciuda egalului cu Luxemburg! Care e șansa "tricolorilor" mici să ajungă la turneul final

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 29 octombrie 2017 18:45

Naționala U17 a fost învinsă azi de selecționata similară a Austriei, scor 0-1, într-o partidă disputată la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

România a început relaxată meciul cu Austria. Chiar și în cazul unei clasări sub Luxemburg, trupa lui Colceag se califica în turul de elită ca unul dintre cele mai bune 4 locuri 3. Fiindcă alte 9 locuri 3 aveau punct sau puncte doar cu ultima clasată!

Cu toate acestea, un succes îi putea propulsa pe "tricolori" până în urna a 2-a valorică la tragerea la sorți. O miză însemnată să eviți Spania, de exemplu, și să prinzi Cipru din urna a 4-a.

Cu toate acestea, puștii, care s-au calificat de pe locul 2, nu s-au consumat foarte tare și n-au reușit nici măcar egalul. 0-1, gol primit în minutul 80+2, Abdijanovici!

Echipa folosită de Colceag: Ducan - A. Dumitrescu, Antonio Vlad, Boloca, L. Niță - C. Albu (cpt.),  Mărginean (41 Negrean) - June (67 Chiorean), Șteau, Al. Dumitru - L. Munteanu (52 D. Toma). Clasament: 1. Austria 9p, 2. România 4p, 3. Lituania 3p, 4. Luxemburg 1p.

Ne învățau fotbal, rămân acasă :)

Luxemburg, trupă care a făcut 0-0 cu România și a chinuit Austria, doar 1-2, a pierdut surprinzător cu Lituania, 1-2. "Noi încurajăm creativitatea, voi jucați previzibil", spunea selecționerul reprezentantei micului Ducat chiar ieri în Gazetă. Adversarii noștri aveau nevoie de un singur punct pentru a merge mai departe.

Ce îi așteaptă pe români la turul de elită*

Grupa infernală

Germania
Spania
Olanda
ROMÂNIA

Grupa accesibilă

Irlanda
Finlanda
Slovenia
ROMÂNIA
* Cele 4 urne pentru tragerea la sorți se stabilesc în urma punctajului echipelor în prima fază preliminară: cu doar 4 puncte, România e-n ultima urnă

4 detalii despre turneul final

- Se califică acolo 15 echipe în afară de formația gazdă: cele 8 câștigătoare de grupe din turneul de elită și cele mai bune 7 formații clasate pe locul 2
- Cele 8 grupe de elită se vor disputa la sfârșitul lunii martie 2018
- Turneul final va avea loc în Anglia, între 4 și 20 mai 2018
- Loturile sunt formate din jucători născuți după 1 ianuarie 2001, meciurile durează doar 80 minute

3 turnee finale
are România de la reformarea turneelor la juniori din peste 50 de ediții: câte unul la U17, U19 și U21

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
340719932955222
Ion Ionescu  •  29 Octombrie 2017, 21:31

Daum este de vina ptr. infringerea asta . Daca-l convoca pe Alibec si poate si pe Budescu, cistigam cu 5-0. Deci, Daum trebuie sa plece si sa vina un antrenor roman.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează