GSP.RO  »  FOTBAL  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO Q&A cu Sebastian Chitoșcă, fostul fotbalist de la FCSB: „Am furat o grămadă de porumbi. Atunci am făcut primii mei bani”

Articol de GSP - Publicat marti, 17 martie 2020 13:44

Sebastian Chitoșcă (27 de ani), fostul mijlocaș de la FCSB, care a renunțat la fotbal la doar 26 de ani, a fost prezent la GSP Live și a participat la o sesiune de Q&A. 

Chitoșcă și-a adus aminte de năzdrăvăniile din copilărie, cum a făcut primii bani, idolul lui din copilărie și mai multe momente amuzante din cariera de fotbalist.

Care era porecla ta în copilărie? 

Nu am avut poreclă. 

Primul meci văzut pe un stadion? 

Ceahlăul Piatra Neamț cu Bistrița, când eram copil. Aveam 6 ani. 

Povestește o amintire din copilăria ta. 

Cea mai frumoasă amintire e atunci când am câștigat primii mei bani prin „muncă”. Aveam o gașcă de băieți și se făcuse porumbul. Aveam o livadă de mere în zonă, am fost să furăm mere și peste strada am mers și la furat de porumb. Am luat ghiozdane de acasă și am furat o grămadă de porumbi. Am ajuns într-o zonă comercială și ne-am pus să vindem porumbul. Atunci am făcut primii mei bani, 140 de mii (n.r. - echivalentul a 14 lei acum), apoi m-am dus la un restaurant și am mâncat de toți banii. Eram trei copii murdari la o masă într-un restaurant. Ne-au ajuns banii și ne-au mai rămas și de gropița. 

Ai avut un idol în copilărie? 

Ronaldinho, nu avea cum să nu-ți placă Ronaldinho când te uitai la fotbal. Mi se pare josnic să fii un nume atât de mare și să treci prin așa ceva (n.r. - a intrat la închisoare, în Paraguay). Dacă eram Ronaldinho, nu acceptam să ajung în postura de a risca așa ceva.  

Spune-ne despre adversarul care ți-a dat cele mai mari bătăi de cap pe teren. 

Petrolul - Ceahlăul, pe Ilie Oană, era stadionul plin. Am jucat mijlocaș stânga, Petrolul era puternică, se bătea la campionat. În meciul acela făceau superioritate pe partea mea Alcenat, cu Boudjemaa și Moustivar. Venea chiar și Hamza, tot meciul atacau pe partea mea. În minutul 8, am ridicat mâna spre antrenor și am cerut schimbare. Alcenat alerga cu doi în spate. Nu știam ce minut e, când am văzut cât era, mi-a fost rușine și n-am mai cerut schimbare. Îmi venise rău, să vomit. 

Ai primit botezul în vreun vestiar? 

Nu, n-am pățit. 

Care este cel mai amuzant din cariera ta de fotbalist? 

Eram la Ceahlăul, era un atacant Gafița. Înainte să înceapă meciul, Gafița încuraja colegii, dar în loc să spună Hai sa începem bine, el spunea Hai băieți, nu e nimic. Am rămas toți așa, cum adică nu e nimic că nu a greșit nimeni încă. 

Un alt moment amuzant a fost cu domnul Florin Marin, în vestiar. Având mulți negri în echipă îi punea pe ei să învețe română, și pe noi engleză. Urma să ne întrebe pe fiecare câte un cuvânt în engleză, dar l-a luat primul pe Gafița. Și îi spune Băi Gafița, spune un cuvânt în engleză. El răpunde Ciao! În acel moment tot vestiarul a explodat de râs. 

Cine e omul căruia îi datorezi cel mai mult din carieră? 

Cred că lui Costin Enache și Vasile Miriuță. Amândoi. 

E un antrenor care te-a dezamăgit în cariera ta? 

Nu, niciodată. 

Te-ai bătut vreodată cu un coleg la antrenament? 

Bătut e mult spus. Ne-am mai tras de tricouri. 

Ai avut vreun gest de indisciplină? 

Într-un cantonament la Ceahlăul, eram atât de obosit că nu am mai putut să mă trezesc la al doilea antrenament. Am întârziat 30 de minute. Am plătit o amendă și atât. 

Ai simțit vreodată că ai jucat în vreun meci care nu a fost 100% corect? 

Nu cred, niciodată nu m-am gândit la chestia asta. Câteodată se juca așa... dar nu cred că am jucat în meciuri de genul. 

Ai fost vreodată tentat să pariezi? 

Nu, nu am călcat niciodată în vreo casă de pariuri. 

Citește și alte știri despre Sebastian Chitoșcă:

EXCLUSIV GSP LIVE. Sebastian Chitoșcă, fost la FCSB, s-a făcut la 26 de ani vopsitor auto » Acum e vlogger!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează