GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DINAMO

Cazul Ekeng » Medicul Mihaela Duță este audiată acum pentru ucidere din culpă!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2016 10:21

Mihaela Duță, medic specialist în medicină de urgență în cadrul serviciului de ambulanță PULS, este audiată în aceste momente la Parchetul de pe lângă Tribunalul București pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă în cazul fotbalistului Patrick Ekeng, decedat la partida dintre Dinamo și Viitorul, din sezonul trecut.

Parchetul Tribunalului București a dispus săptămâna trecută efectuarea urmăririi penale a acesteia (Detalii AICI).

Patrick a încetat din viaţă pe 6 mai 2016, în timpul meciului cu Viitorul. Camerunezul a căzut secerat în minutul 70 al jocului, intrând în fibrilaţie ventriculară.

După ce a fost dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde i s-au făcut manevre de resuscitare timp de aproape două ore, mijlocaşul în vârstă de 26 de ani şi-a dat ultima suflare.

După moartea lui Ekeng s-a speculat că acesta s-ar fi dopat, dar raportul IML nu a relevat prezenţa vreunei substanţe dopante. Fotbalistul ar fi băut doar o cafea înainte de meci, susțin surse judiciare.

"Dacă se acţiona în primul minut, avea 90 la sută şanse să scape. Fiecare minut de întârziere în asemenea cazuri scade cu 6% speranţa de a fi salvat. Din momentul în care Ekeng a căzut şi până a ajuns la spital a făcut 7 minute, iar speranţa de viaţă a scăzut la mai puţin de 50%"
Explicațiile experţilor

2 min 47 secau trecut între momentul prăbușirii lui Ekeng pe gazon și urcarea lui în salvare. Până când ambulanța a ajuns la Floreasca au trecut în total 7 minute

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
1234877583212150
Vali Sindrila  •  07 Iulie 2016, 01:54

Tipic roamanesc sa gasit vinovatul.ok sunt de acord cu decizia de a fi si ia vinovata dar medicul echipei soferul ambulantei clubul dinamno cum sa nu ai un defibrilator p geanta medicului d echipa.nu e numai ia vinovata.exp.eu mrg mai des l o miscare si credetima ca am vazut la terenuri d fotbal d 5 cu 5 defibrilatoare. Pa cand l noi in romania nam vazut deloc eu cred ca fitbalul din tara noastra e prea jalnic si nu numai el ci si oameni ce il conduc.

sherlock
sherlock  •  07 Iulie 2016, 00:05

Ăsta înseamnă ghinion: să fii la locul nepotrivit în momentul nepotrivit.

749913671784643
Razvan Marcel  •  06 Iulie 2016, 23:18

Doamna Duta,esti angajata ca fumatoare pe salvare,sau sa salvezi oameni?ea trebuia sa stie ce face,daca nu stia trebuia sa se angajeze femeie de serv.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează